Ens 1

Heerenveen 1

22 mei Fysio spreekuur 19.30 uur
26 mei Woudsend 1 - Ens 1         14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsTerugblik seizoen zaalvoetballers; Woudsend eindigt ondanks sterke start op de achtste plek

Ook het seizoen van zaalvoetballers zit er inmiddels op. In dit verslag een korte terugblik op de laatste paar wedstrijden en op het afgelopen seizoen.

Ten tijde van het laatst geschreven verslag waren er nog zes wedstrijden te spelen en had Woudsend nog uitzicht op een vierde plek. We beginnen deze terugblik op dinsdag 28 maart. Woudsend trad aan tegen FFS. Eerder in het seizoen werd deze wedstrijd afgelast en dus stonden deze twee ploegen nu voor het eerst tegenover elkaar. In een wedstrijd waar Woudsend overheerste werd uiteindelijk een vrij gemakkelijke overwinning behaald, het werd 9-3.

Dan naar de wedstrijd Woudsend - Workum 4. Eerder dit seizoen eindigde deze wedstrijd in een flinke nederlaag voor de Woudsenders en dit zou ook nu weer gebeuren. Woudsend kon een helft goed meekomen, het ging rusten met een 2-4 stand en deed niet onder voor de Workummers. Maar, in de tweede helft schakelde Workum een tandje bij en liet het zien waarom ze dit jaar meestrijden om de titel. Na een paar goals in korte tijd gingen bij Woudsend de kopjes even naar beneden en zo liep Workum uit naar een 5-12 eindstand.

Op 26 april volgde wederom een wedstrijd tegen FFS. De teams waren ditmaal meer aan elkaar gewaagd. Het was Woudsend dat uiteindelijk kopje onder ging en met 4-3 verloor.

Dan naar de wedstrijd tegen SC Bolsward 7. Die ploeg was dit seizoen terug te vinden op de laatste plek en het wist tot zover slechts drie punten te pakken. Wegens personele problemen aan Woudsender kant werd de wedstrijd verplaatst, althans, dat was het idee. De wedstrijd werd namelijk gerapporteerd als een 3-0 nederlaag. Een opmerkelijke beslissing, ook aangezien het de eerste keer was dit seizoen dat Woudsend zich afmeldde voor een wedstrijd. De laatste gespeelde wedstrijd was tegen SC Bolsward 2 op 16 mei. In een spannende wedstrijd moest Woudsend zich uiteindelijk gewonnen geven, het verloor met 6-5.

De laatste wedstrijd van het seizoen zou plaatsvinden SDS. Echter, deze wedstrijd werd afgelast en werd ook niet meer ingehaald. Opmerkelijk is dat deze wedstrijd geheel is komen te vervallen terwijl dezelfde situatie een paar weken eerder bij Woudsend nog werd afgedaan met een 3-0 verlies. Zo kwam er plots een einde aan het seizoen.

We kunnen terugkijken op een wisselvallig seizoen. Woudsend startte het seizoen goed en het draaide zelfs enige tijd bovenin mee. Een van de hoogtepunten in deze periode was de 6-4 overwinning op Langweer, de koploper op dat moment. Maar Woudsend kende ook een aantal verliespartijen, waarbij met name de wedstrijden tegen Workum forse nederlagen opleverden. In de laatste paar wedstrijden van het seizoen was het team lang niet altijd compleet meer en zo eindigt Woudsend, toch enigszins teleurstellend, op een achtste plek. Workum 4 kroonde zich tot kampioen.

Ook het komende seizoen zullen jullie op de hoogte worden gehouden rondom de ontwikkelingen van de zaalvoetballers. Mocht je nieuwsgierig zijn naar hoe het eraan toe gaat in de zaal, kom gerust eens kijken. Thuiswedstrijden worden gespeeld in de sporthal in Balk en zullen plaatsvinden op de dinsdagavond. Ik wens iedereen een fijne zomer toe en graag tot volgend seizoen!

vvWoudsend Woudsend 2 wint met 7-1 van Balk 3! De doelpunten kwamen van Bjentsje (2x), Baba, BD, Hiemie, Juul en Klaasje.
vvWoudsend Woudsend JO9-3 versloeg @ONSSneek JO9-3 met maar liefst 15-1. Bekijk de foto's in het fotoalbum op onze site of via… https://t.co/BgQoF4mOjN
vvWoudsend Bekijk hier alle uitslagen en standen na de resultaten van vandaag: https://t.co/eNbz5rTxsd

3 HJSC 19 33

Bijgewerkt t/m 19-05-2018