SWZ Boso Sneek 1

17 mrt Bakhuizen 1 - Woudsend 1 14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend 1 verslaat hoogvlieger Blokzijl

Woudsend 1 verslaat hoogvlieger Blokzijl

13 oktober 2012, vorige week was er weer eens een goede reden om te juichen, want bij koploper Sleat werd een punt gepakt (2-2). Vandaag kreeg Woudsend Blokzijl op bezoek, de ploeg die gedeeld tweede stond voorafgaand aan dit duel. Blokzijl werd vorig seizoen tweede en werd dat niet voor niets. Vorig seizoen werd Woudsend op eigen veld flink te kijk gezet (0-3), maar wist het uit wel te winnen (1-2). Honderd procent inzet is het halve werk, dat bleek vorige week wel. Dat zal Woudsend vandaag weer moeten tonen. Thuis werd er nog geen punt gepakt, dus een goede motivatie om alles te geven. De afwezigen voor vandaag waren Leo Visser, Boy Wouda en Jentsje de Vries. De basisopstelling kende daardoor één wijziging ten opzichte van vorige week: Coen Busscher begon als aanvallende middenvelder. Op de bank zaten Ingele Bouwma, Wytse de Vries, Sven Nagelhout, Richard Hiemstra en Martin de Jong.

Om 14:30 uur was de aftrap en Blokzijl had de touwtjes al vroeg in de wedstrijd in handen. Het balletje ging gemakkelijk rond, terwijl Woudsend veelal alleen maar kon toekijken. Het kwam er sporadisch uit en gevaarlijk werd het niet. Blokzijl was dan veel aan de bal, maar kon ook nog geen goede kansen creëren. De verdediging zat er goed op en liet maar heel weinig toe. Na ongeveer twintig minuten spelen werd Woudsend wat feller en kon het voor meer druk naar voren zorgen. Er waren echter geen noemenswaardige kansen voor de thuisploeg. Op het middenveld en voorin was het vaak te slordig; een goede eindpass ontbrak en dus had de doelman van Blokzijl het vrij gemakkelijk. Dat gold dus niet voor de Woudsender verdediging, maar zij wisten goed stand te houden. Omdat Blokzijl het overwicht niet had beloond in het begin van de wedstrijd, stond het bij rust nog steeds 0-0 en bleef Woudsend alle kans houden op een goed einde.

In de rust was er alles behalve sprake van tevredenheid. Bij balbezit was het vaak slordig en werd de bal weer snel ingeleverd. De inzet was er naarmate het eerste bedrijf wel, maar voetballend mocht er dus nog wel een stapje bij.

De tweede helft ging Woudsend door waar het de eerste helft was gestopt. Het hield goed druk op Blokzijl en beide ploegen kwamen er soms goed uit. Kansen die lang schaars waren, ontstonden nu wel. Blokzijl kreeg een goede mogelijkheid, maar Jan-Harmen Hoekstra kwam goed uit en voorkwam een doelpunt. Even later raakten de bezoekers ook nog de paal, waar het schot nog voldoende werd aangeraakt door een Woudsender been. Nog binnen het uur leek Woudsend op 1-0 te kunnen komen toen Ronald Rijpkema Arjan Reekers wegstuurde en Evert Roorda een niet te missen kans gaf, maar de spits kwam een paar centimeter te kort. Na 65 minuten spelen was het wel raak voor Woudsend. Een corner van Xander van der Vegt werd gepakt door de keeper, maar liet deze na lichtelijk hinderen weer los, waarna invaller Ingele Bouwma de bal binnen kon schieten, 1-0. Vervolgens ging Blokzijl veel druk naar voren uitoefenen, waardoor Woudsend voorin veel ruimte kreeg. Een kwartier voor tijd wist het van die ruimte te profiteren, toen Evert Roorda werd gevonden in het strafschopgebied na een mooie pass van Coen Busscher. Hij zette zijn tegenstander opzij, om vervolgens de doelman te verschalken met een lage inzet, 2-0. Woudsend had nog kans op meer, maar ook Blokzijl bleef drukken. Die ploeg kreeg pas een minuut voor tijd het doelpunt waar ze zo lang op hadden gewacht. Bij een lange bal naar voren kwam keeper Jan-Harmen Hoekstra te laat uit zijn doel en waren de verdedigers niet bij machte om een kopbal van Boaz Mooiweer vanaf een meter of zestien te stoppen. De bal vloog over Hoekstra heen (2-1) en Blokzijl had natuurlijk haast om er misschien nog een gelijkspel uit te slepen. Zo ver liet Woudsend het niet komen en dus waren de drie punten een feit.

Opnieuw een prima prestatie van Woudsend. Wederom werd er gevochten voor een goed resultaat, na vorige week een punt te hebben gepakt, waren het er vandaag dus wel drie. Een groot compliment mag uit gaan naar de verdediging, die dus goed stand hield. Door de overwinning klimt Woudsend weer enigszins in de ranglijst.

Volgende week is er geen competitieronde, de week erna wel. Dan gaat Woudsend op bezoek bij Willemsoord. De aftrap is dan om 14:00 uur.

* Opstelling: Jan-Harmen Hoekstra; Remko Gerbrandy, Redmer Zondervan [C], Harmen Bouwma, Jelmer Gerbrandy; Ronald Rijpkema, Arjan Reekers, Coen Busscher, Xander van der Vegt; Evert Roorda (Wytse de Vries '75), Julian van der Vegt (Ingele Bouwma '60)

* Doelpuntenmakers:
1-0: Ingele Bouwma ('66)
2-0: Evert Roorda ('74)
2-1: Boaz Mooiweer ('89)

vvWoudsend Wedstrijdverslag: "Woudsend 1 begint 2018 met gelijkspel bij Espel" https://t.co/2u0DVZsk6s
vvWoudsend Woudsend JO11-1 ligt uit de beker na een 1-7 nederlaag tegen @scBolsward JO11-1
vvWoudsend Woudsend JO11-1 speelt vanavond in de beker thuis tegen @scBolsward JO11-1. Aanvang is om 18.00 uur!

10  IJVC 12 10

Bijgewerkt t/m 17-02-2018