SWZ Boso Sneek 1

6 mrt Fysio spreekuur 19.30 uur
10 mrt Woudsend 1- HJSC 1 14.30 uur
17 mrt Bakhuizen 1 - Woudsend 1 14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend JO13-1 speelt eerste bekerwedstrijd naar vermogen

Woudsend JO13-1 speelt eerste bekerwedstrijd naar vermogen

Afgelopen zaterdag is het voetbalseizoen weer begonnen. Woudsend JO13-1 bestaat dit seizoen uit 4 nieuwe spelers vanuit de JO11, namelijk Marieke, Jet, Riemer en Liam en de voor het eerst voetballende Joey en de overgebleven kern van vorig seizoen van Lieke, Timme, Tieme, Jarno, Sepp, Hille, Daan, Chris, Sven en Robin.

Helaas was de selectie nog niet helemaal compleet, vanwege vakanties ontbraken Sven, Robin en Riemer. Tieme was niet okselfris en hij begon op de bank, zodat er eigenlijk maar 11 fitte spelers overbleven. En dat direct tegen een pittige tegenstander, namelijk VV Balk JO13-2. Onder zomerse omstandigheden werd er om 9.00 uur op de Spil afgetrapt. Ondanks het feit dat Balk de betere was voetbalde Woudsend prima. Men probeerde het balletje snel rond te laten gaan en te combineren i.p.v. te gaan lopen met de bal. Omdat er nog maar een keer was getraind waren de automatismen nog niet helemaal aanwezig en ook de conditie was nog niet op peil. Omdat de tegenstander bestond uit tweedejaars die fysiek toch net wat sterker waren werd Woudsend veelvuldig teruggedrukt op eigen helft. De meeste kansen waren voor de Balksters, maar de achterhoede met Timme, Jarno, Marieke en een ijzersterk voetballende Joey wisten het meeste gevaar te keren. En anders was daar altijd nog de prima keepende Lieke die met enkele fraaie reddingen het doel schoonhield. Maar eigenlijk kon een tegendoelpunt niet uitblijven en voor rust wisten de Balksters tweemaal te scoren.

In de rust was de stemming opperbest. Ondanks de achterstand hadden de spelers wel in de gaten dat het helemaal niet zo verkeerd ging, gezien de omstandigheden en de tegenstander. Vol goede moed begon men aan de tweede helft. Helaas was de scherpte er in de eerste 10 minuten van de tweede helft een beetje af, Balk kon vlot achter elkaar 3 keer scoren. Er werd iets te ver van de man verdedigd en de linies bij Woudsend lagen te ver uit elkaar. Gelukkig wist de ploeg zich weer knap te herstellen. Het middenveld kwam weer iets vaker aan de bal en via de zijkanten met Liam en Hille, of centraal via spelmaker Sepp werd geprobeerd vleugels Daan en Chris aan het werk te zetten. Er kwamen wat kleine kansjes voor de thuisploeg, helaas kon spits Jet steeds net niet in stelling worden gebracht. Omdat Woudsend wat meer naar voren voetbalde kwam er weer wat meer ruimte voor de Balksters. Ondanks het goede verweer van de achterhoede en wederom prachtig keeperswerk van Lieke konden de bezoekers nog twee keer scoren, zodat er een 0-7 eindstand op het scorebord kwam te staan.

Ondanks de nederlaag liet Woudsend zich van haar beste kant zien. Er werd geprobeerd om te voetballen en de inzet was voorbeeldig. Aankomende weken gaan we lekker de conditie opbouwen en zorgen dat we de automatismen in het team slijpen.

Aanstaande zaterdag speelt Woudsend in Toopenhuizen tegen de plaatselijke JO13-1 wederom voor de beker.

0 #1 Tjitske de Blaauw 03-09-2017 12:11
Leuk verslag Roel.
Citeer

vvWoudsend Wedstrijdverslag: "Woudsend 1 begint 2018 met gelijkspel bij Espel" https://t.co/2u0DVZsk6s
vvWoudsend Woudsend JO11-1 ligt uit de beker na een 1-7 nederlaag tegen @scBolsward JO11-1
vvWoudsend Woudsend JO11-1 speelt vanavond in de beker thuis tegen @scBolsward JO11-1. Aanvang is om 18.00 uur!

10  IJVC 12 10

Bijgewerkt t/m 17-02-2018