SWZ Boso Sneek 1

17 mrt Bakhuizen 1 - Woudsend 1 14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend JO-15 komt tekort tegen beter Lemmer

Woudsend JO-15 komt tekort tegen beter Lemmer

Zaterdag 2 september speelde Woudsend JO-15 (voorheen de 'Cees') hun eerste bekerwedstrijd tegen de jongens en het meisje van Lemmer. Ze zeggen wel eens 'de enige goede Lemster is een verhuisde Lemster', maar deze groenen vielen best mee.

Woudsend JO-15 was nog niet geheel compleet. Zo ontbrak Damian nog en moet Bauke een beetje schipperen tussen hockey en voetbal. Olger had door de vakantie nog niet kunnen trainen en begon op de bank. Een vaste keeper ontbrak ook nog. Daarom werd gestart met Eise op doel. De achterhoede werd gevormd door de oudgedienden Hylke en Remon en nieuwelingen Roan, die na een aantal sabbaticals en een groeispurt van een halve meter weer was begonnen, en Ties, met de bergen nog in de benen, vanuit de JO-13.

Op het middenveld stonden centraal Lars, aanvoerder, en rechts Colin. Beide al gepokt en gemazeld. Op de linkerflank stond Youri, vorig jaar nog gelauwerd in de JO-13 onder andere dankzij een magnifiek doelpunt vanaf 42 en een halve meter in de kampioenswedstrijd.

De voorhoede bestond uit de razendsnelle Senna (geen familie van) op rechts, de eveneens rappe en debuterende Rowan en de goalgetter Jeen.

De opstelling was bedacht door uw verslaggever. Niet omdat, zoals het in de media soms lijkt, uw verslaggever het beter weet, maar omdat er nog geen enthousiaste betrokkene bereid was gevonden dit team te coachen. Ook een grensrechter ontbrak nog. Gelukkig was de trainer van vierdeklasser v.v. Arum en zeer actief jeugdbestuurslid bereid om in te springen. Ook de positie van scheidsrechter was plotseling vacant. Hier zat het eveneens mee en was een vader die zijn zoon aanmoedigde op het andere veld, bereid zijn fluit ter hand te nemen. Hulde! Hopelijk kan de vereniging binnenkort rekenen op wat extra vrijwilligers zodat de taken weer wat eerlijker over meerdere handen verdeeld kunnen worden.

Vanaf het begin waren de intenties van de Lemsters duidelijk: Zij waren gekomen om te winnen. Woudsend stond eigenlijk de gehele eerste helft onder druk. Voorin hadden de Woudsenders het zwaar. De verdediging van de Lemsters bestond uit potige kerels. Hun linksback was zeker drie koppen groter dan Rowan. Daardoor moest Rowan ondanks zijn flitsende bewegingen het onderspit delven. Het lukt Senna een paar keer haar snelheid optimaal te benutten. Ze had echter ook een snelle tegenstandster. En de Lemster haar bandenkeus was beter, waardoor zij veel meer grip had. Ook Jeen had te maken met een stevig centraal duo.

Op het middenveld hadden de mannen eveneens hun handen vol. De ruimtes waren vrij groot. Daar profiteerden de Lemsters goed van. Lars moest veel meters maken en Colin werd vaak door zijn tegenstander weggelokt. Youri kon maar zelden zijn fluwelen linker inzetten en werd gedwongen veel achter zijn man aan te rennen.

De achterhoede werd flink getest. Wonderwel werden de Lemsters maar enkele keren echt gevaarlijk. Ties werd onder druk gezet, maar voetbalde zich er aardig uit. Remon kon het ondanks zijn geringe postuur nog redelijk neerzetten en op links kon Hylke zich goed bewijzen. Roan was wat onwennig op de voorstopperpositie maar begreep later dat hij zijn fysiek wat meer moest gebruiken. Ook Olger probeerde simpel en effectief te voetballen. Wonderwel hield invalkeeper Eise het doel de eerste helft schoon. 0-0 ruststand was al met al een behoorlijk resultaat.

In de tweede helft begon ook de fitheid van de spelers een rol te spelen. Wellicht dankzij overmatig gebruik van visolie waren de groenen fitter dan de roden. Ties kreeg een tik tegen zijn knie. En ook Youri kreeg last van dit gewricht. Olger was conditioneel nog niet op het gewenste niveau waardoor zijn hart bijna op de loop ging. Lars had last van een blaar en ook Remon vroeg om een wissel. Hylke, die in de tweede helft keepte, speelde met een halve zool en moet dus de komende week op zoek naar nieuwe kicksen. Ook Senna bleef problemen met haar schoeisel houden en lag ondanks haar enorme inzet geregeld op het gras. Helaas was er maar één wissel beschikbaar. Iedereen moest dus door!

De Lemsters roken niet alleen paling, maar ook hun kansen en begonnen er lustig op los te scoren. Risicovol uitverdedigen werd afgestraft en Hylke moest eindelijk vissen. Tot drie keer toe, vlot achter elkaar. De Woudsenders rechtten echter hun rug. De geblesseerde spelers beten op hun tanden. 'Isco' veroverde de bal op eigen helft, overbrugde 70 meter en zocht de hoek. Via de paal kwam de bal voor het doel. Natuurlijk wist Jeen wel raad met dit buienkansje: 1-3. Het ging steeds een beetje beter. Captain Lars schoot nog een prachtig genomen vrije trap op de lat. De Anschlusstreffer hing in de lucht. Jammer genoeg maakten de Lemsters goed gebruik van de ontstane ruimtes, prikten hun vierde achter de doelman en bepaalden de eindstand op 1-4.

De komende week wordt er weer flink hard getraind, zodat de mannen klaar zijn voor de volgende wedstrijd tegen Langweer.

vvWoudsend Wedstrijdverslag: "Woudsend 1 begint 2018 met gelijkspel bij Espel" https://t.co/2u0DVZsk6s
vvWoudsend Woudsend JO11-1 ligt uit de beker na een 1-7 nederlaag tegen @scBolsward JO11-1
vvWoudsend Woudsend JO11-1 speelt vanavond in de beker thuis tegen @scBolsward JO11-1. Aanvang is om 18.00 uur!

10  IJVC 12 10

Bijgewerkt t/m 17-02-2018