Hielpen 1

14 dec Laatste veldtrainingen 2017 divers
16 dec Woudsend JO11-1 beker      09.00 uur
16 dec Hielpen 1 - Woudsend 1 14.30 uur
23 dec Oefentoernooi zaal jeugd n.n.b.
29 dec FIFA 18 toernooi 14.00 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsPloeterend Woudsend JO13-1 gaat kopje onder in Sneek

Ploeterend Woudsend JO13-1 gaat kopje onder in Sneek

Afgelopen zaterdag speelde Woudsend JO13-1 zijn eerste competitiewedstrijd, tegenstander was LSC JO13-5. Voor het eerst dit seizoen waren we volledig compleet, dat betekende dat we maar liefst 4 wisselspelers hadden. Onder stralende omstandigheden werd er om 10.00 uur afgetrapt.

Woudsend begon uiterst moeizaam. Het was alsof het ware weer verstikkend werkte op de roodhemden. Waar vorige week het balletje snel werd overgespeeld probeerde men nu veel te veel alleen te doen. En werd er dan een keer de combinatie gezocht dan waren de passes veel te kort of onnauwkeurig. LSC kon makkelijk standhouden en zo nu en dan gevaarlijk opstomen richting het doel van de gasten. Gelukkig kon de achterhoede goed stand houden en speelde de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld af. Woudsend had op voorsprong kunnen komen, helaas hadden Robin en Chris wat pech in de afwerking. De rest van de eerste helft bleef het een zware bevalling van Woudsender kant. Er werd steeds meer gemopperd en steeds minder gevoetbald. Iedereen wist precies wat de ander verkeerd deed en men meende dat ook te moeten vertellen. Toen de scheidsrechter voor de rust floot was de stand zoals hij begon, 0-0.

In de rust werd door de leiders duidelijk verteld dat het gezeur afgelopen moest zijn en dat er wel een schepje bovenop kon. Als je niet in de wedstrijd zit dan is hard werken de manier om een wedstrijd te doen kantelen. Helaas bleef dit goed bedoelde advies niet lang hangen. Binnen 2 minuten in de tweede helft kwam LSC op voorsprong. Slecht verdedigen werd genadeloos afgestraft. Hierna werd het voor Woudsend lastiger en lastiger. LSC kreeg alle ruimte, doordat er veel te ver van de man werd gedekt. Ook bleef men niet in de positie voetballen zodat er achterin steeds een overtal situatie ontstond voor LSC. Het was dan ook wachten op de 2-0 en die kwam ook niet heel veel later na de openingstreffer. Woudsend bleef maar ploeteren, ondanks de beste bedoelingen die men had. Passes kwamen nog steeds niet aan en de linies bleven erg ver uit elkaar liggen. LSC kreeg alle ruimte en maakte niet geheel onverdiend ook de 3-0. Woudsend kreeg hierna wat kleine kansjes en Robin wist uit een corner fraai raak te schieten, 3-1. In plaats dat dit nieuwe energie gaf bleef het wat apathisch aan Woudsender kant. LSC kon nog eenmaal scoren en zette de 4-1 eindstand op het bord.

Een onnodige nederlaag die met wat meer inzet en beleving voorkomen had kunnen worden. Gelukkig hebben we weer een wijze les geleerd vandaag, het gaat niet vanzelf en op anderen zeuren wordt je niet beter van en je medespelers ook niet. Aankomende zaterdag hebben we dus iets recht te zetten. Dat moet gebeuren tegen Oeverzwaluwen JO13-2, we spelen dan om 9.00 uur thuis op De Spil.

Afgelastingen v.v. Woudsend

Banner website 2017 RABO

vvWoudsend Donderdag 14 december zijn alle trainingen afgelast! Er ligt nog altijd veel te veel water op de velden.
vvWoudsend Wedstrijdverslag: "Woudsend 1 pakt door en wint bij Ens" https://t.co/wDrfkeqREJ
vvWoudsend Ook vandaag, woensdag 13 december, zijn alle trainingen afgelast!

10  Blokzijl 11 7

Bijgewerkt t/m 09-12-2017