Bakhuizen 1

25 nov Boornb'gum 1 - Woudsend 1 14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend JO15 kansloos tegen Workum JO15-3G: 2-8

Woudsend JO15 kansloos tegen Workum JO15-3G: 2-8

Soms zegt een 'dikke uitslag' minder dan je zou vermoeden. Het verschil zit vaak in de kleine dingen: een beetje mazzel, een balletje net wel of net niet raken, een metertje naar binnen staan, iets meer inzet. En oh ja, iets meer lengte en body.

Workum JO15-3G stond op papier, waarbij de thuisploeg dacht dat G voor Gemengd stond en niet voor Groot. Workum beschikte over veel power in de as: Een grote sterke spits, een potige centrale man en een stevig verdedigend centrum. Woudsend zette daar voetbal tegenover. Achterin de lichte mannen Remon en Ties. Voetballend deden ze het goed, maar over de hele wedstrijd gezien werd duidelijk dat de heren de komende tijd nog wel flink aan de boerenkool moeten. De coach had ook vertrouwen in de backs. Kortom met Colin en Hylke maakten het kwartet compleet.

De eerste tien minuten waren tegen de verwachting in voor Woudsend. Een tweetal kansen-op-een-kans deden zich voor. De centraal en ijzersterk spelende Lars wist de voorste mannen goed te bereiken. Voor Youri, die linkshalf stond, speelde Roan op de linksbuiten. Hij wist met een paar goede loopacties zijn tegenstander te verschalken. Damian stond rechtshalf. Hij en Rowan moesten elkaar aanvullen op de rechterzijde. Jeen stond in de spits, maar kwam steeds net niet in scoringspositie.

Zo gezegd: in de tiende minuut scoorde Workum, na een afgeslagen aanval van Woudsend en een flitsende uitbraak, de 0-1. Woudsend hield echter wel vertrouwen en bleef voetballen. De moed zakte de spelers helaas wat in de schoenen toen in de 25e minuut de 0-2 viel. Er werden wat ballen gemorst zodat de mannen uit Workum voor de thee nog 2 maal wisten te scoren. Zodoende werd er met 0-4 gerust.

Na de rust werden twee wisselspelers ingebracht. Senna kwam op de plek van Youri te spelen. Youri was aan de beterende hand, maar kon nog niet voluit gaan als gevolg van een knieblessure. Eise ging in de spits spelen op Jeen zijn plek.
De spelers hadden Roy weer moed ingesproken. Het was zaterdag Roy's debuut. Hij had nog nooit eerder gevoetbald, maar wilde maar wat graag bij de JO15 gaan keepen. Hij deed dat prima en voorkwam een aantal doelpunten. De komende weken zal hij snel bij gaan leren. Iedereen is er van overtuigd dat het team veel profijt zal hebben van deze enthousiaste nieuwe keeper.

De tweede helft begon wat knullig en al vlot viel de 0-5. Het team rechtte echter de rug en na een prima voorzet van Roan wist Eise de 1-5 binnen te koppen. Het lukte de Workummers echter geregeld via het middenveld binnendoor te steken en te combineren met de geweldige spits. Nadat deze atleet de lat nog had gegeseld en een fantastische poeier vanaf een meter of dertig over de kruising joeg prikte hij de 1-6 binnen. Eise maakte na een combinatie met Jeen (die de moegestreden Rowan had vervangen) de 2-6. Het mocht niet meer baten. Workum profiteerde van de gaatjes die de vermoeide Woudsenders lieten vallen en liep uit naar 2-8.

Volgende week zaterdag wordt er uit gespeeld tegen de combinatieclub IJVC/Blauwhuis die nipt hun eerste wedstrijd verloren van Scharnegoutum.

vvWoudsend Let op! Je hebt nog 12 dagen de tijd om je pasfoto voor je spelerspas te wijzigen. https://t.co/I1D38wiAXU
vvWoudsend Eindstand Woudsend - @vvDhuizen1934 4-5.
vvWoudsend Doelpuntenfestijn vanavond. Sven Nagelhout scoort met een laag schot de 4-5.

1 SWZ Boso Sneek     4 12
9 HJSC 4 3