Ens 1

26 mei Woudsend 1 - Ens 1         14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend F2 wint bij Hielpen F1

Woudsend F2 wint bij Hielpen F1

Vandaag moest er gevoetbald worden in Hindeloopen de voetbalclub met nog maar een jeugdelftal. Zonder Hille en Timme gingen we met negen spelers richting de boorden van het IJselmeer. Meestal worden deze wedstrijden geteisterd door harde wind en regen, maar zo was het vandaag niet. Bij een waterig zonnetje zag het er zelfs wel lekker uit en de mannen hadden er zin in.

We starten vanochtend met Chris in de goal, meestal maken de broers onderling wel uit wie het doel gaat verdedigen. De warming up verliep niet helemaal soepel, waren de jongens er wel helemaal bij? Het was een beetje rommelig. We riepen de mannen nog een keer bij elkaar voor de laatste instructies en alles leek helder, we zijn er klaar voor! Om exact 10 uur blies de vrouwelijke scheidsrechter op de fluit en de wedstrijd kon beginnen. Aanvoerder Sven nam de aftrap samen met zijn broer Robin en de wedstrijd is begonnen. Meteen maakten de rood hemden duidelijk waarvoor ze naar Hindeloopen waren gekomen. Jesper en Rowan jaagden de verdediging de stuipen op het lijf door vroeg te storen en de druk op hun verdediging te houden. In het eerste deel van de wedstrijd wordt vooral op het middenveld gestreden. De vraag langs de kant rijst op; is hier de hand van oefenmeester Erik Beuckens al zichtbaar? Hij is trainer van Hielpen 1 en ze spelen een herkenbaar spel, al zijn ze nogal wat kleiner dan de groep waar De Beuck voor staat. Toch houdt Woudsend er goed de druk op. De ballen worden redelijk in de ruimte gespeeld en de voorhoede werkt zich een slag in de rondte. Tieme is hier wel de man die het goede voorbeeld geeft, vaak moeten de geel hemden aan de noodrem trekken. De scheidsrechter treedt kordaat op en geeft voor de gemaakte overtredingen op Tieme terechte vrije trappen. Maar zoals op elk niveau geldt ook bij ons; als je het veldoverwicht niet uitdrukt in doelpunten dan valt ‘ie vaak aan de andere kant. Zo ook bij ons, ze kwamen recht door het midden en schoven de bal pardoes achter Chris 1-0. De rest van de eerste helft waren we door die tegengoal ook wel een beetje van slag, gelukkig floot de scheids voor de rust. Hadden we mooi de tijd om het een en ander te repareren. Na een beker limonade en een paar kleine aanpassingen in het strijd plan gingen we met nieuwe moed weer over de karakteristieke brug naar het veld.

Daan had de handschoenen van broer Chris overgenomen en verdedigde het doel in de tweede helft. Sven gaf als aanvoerder het goede voorbeeld en liet zien dat wij hier nog niet klaar waren. Jarno werd een beetje achterin gehouden als extra slot op de deur. De rode trein uit Woudsend kwam na een minuut of vijf echt op stoom, over rechts stuurde Jesper Sepp diep en deze twijfelde niet en schoot de 1-1 tegen de touwen. Het doelpunt werd in het veld goed gevierd en dit smaakte naar meer. Tieme volgde het voorbeeld van zijn ploegmaat en schoot de bal over de keeper, 1-2!! We stonden voor! De peptalk in de rust wierp zijn vruchten af, nu wisten ze wel het overwicht om te zetten in doelpunten. Toch sloop de gemakzucht er weer een beetje in, of was het vermoeidheid? Het doorzettingsvermogen van de Hielpers was groot, met een verrassend schot vanuit de tweede lijn wisten ze Daan te passeren en zo was de voorsprong weer weg; 2-2. Vanaf de kant werden de mannen door de meegereisde supporters nog harder toegejuicht om er nog een keer een mooi slot offensief uit te persen. Nou dat lukte, wat heet! Jarno ontfutselde  de bal in de laatste linie en paste snel naar Robin, deze kaatste naar Chris en deze knalde de bal naar voren waar Sepp op volle snelheid achteraan rende. En deze diepe bal werd door Sepp goed afgerond, 2-3. Woudsend staat weer voor. De beide broers konden langs de kant weer iets achterover leunen bij deze stand, je kent het wel; er is altijd die druk en zo rond de kerst volgen nog al wat ontslagen bij diverse voetbalclubs…. De mannen in het veld lieten zien dat het aan hun niet zal liggen, Rowan snelde over links langs de gehele verdediging en schoot de bal hard voor, Tieme wist met dit buitenkansje wel raad en schoot zijn tweede en Woudsends vierde doelpunt binnen 2-4. Het slot akkoord kwam op naam van Chris de Jong, in de eerste helft stopte hij nog de ballen van Hielpen, aan het eind van de tweede helft schoot hij de eindstand op het bord 2-5, op aangeven van Jesper.

Moe maar voldaan en met drie punten in de tas gingen we terug naar huis. Goed gedaan jongens!

Otto en Henk.

vvWoudsend Woudsend 2 wint met 7-1 van Balk 3! De doelpunten kwamen van Bjentsje (2x), Baba, BD, Hiemie, Juul en Klaasje.
vvWoudsend Woudsend JO9-3 versloeg @ONSSneek JO9-3 met maar liefst 15-1. Bekijk de foto's in het fotoalbum op onze site of via… https://t.co/BgQoF4mOjN
vvWoudsend Bekijk hier alle uitslagen en standen na de resultaten van vandaag: https://t.co/eNbz5rTxsd

3 HJSC 19 33

Bijgewerkt t/m 19-05-2018