Hielpen 1

14 dec Laatste veldtrainingen 2017 divers
16 dec Woudsend JO11-1 beker      09.00 uur
16 dec Hielpen 1 - Woudsend 1 14.30 uur
23 dec Oefentoernooi zaal jeugd n.n.b.
29 dec FIFA 18 toernooi 14.00 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend 1 uiteindelijk tevreden met punt in IJlst

Woudsend 1 uiteindelijk tevreden met punt in IJlst

30 september 2017, met de eerste drie punten op zak na de wedstrijd tegen Blokzijl, moest Woudsend deze middag op bezoek bij IJVC. Vaak een boeiend duel, waarbij de verschillen normaliter miniem zijn. Woudsend won haar eerste duel dus met 3-2 van Blokzijl; IJVC verloor haar eerste duel met 5-1 van SWZ Sneek, al is dat zeker geen schande. Vorig seizoen werd het tweemaal gelijk tussen IJVC en Woudsend: 1-1 en 2-2.

De eerste helft liet Woudsend direct van zich horen, want al na 2 minuten was het 0-1. Leo Visser bracht de bal in het strafschopgebied uit een vrije trap en Ronald Rijpkema hoefde de bal maar lichtjes te raken om de doelman te verslaan. Vervolgens had Woudsend het duel zo goed als onder controle en kon er bij vlagen een goede aanval worden opgezet. De ploeg liet echter wel na om tot echte grote kansen te komen. IJVC kon op haar beurt aanvallend weinig brengen en beperkte zich tot verdedigen, maar wel met succes. Woudsend mocht het zichzelf echt aanrekenen dat het niet meer deed met het veldoverwicht en het bij rust slechts 0-1 stond.

Foto: Ronald Rijpkema ziet zijn inzet al vroeg in het doel belanden.

De tweede helft al snel een ander beeld: IJVC zette eerder druk en Woudsend had het zichtbaar lastig. Twee goede kansen liet de thuisploeg onbenut en dat waren de eerste waarschuwingen. Woudsend wist dat het anders moest en probeerde dat ook wel, maar IJVC bleef aandringen en speelde slimmer. Een dubieuze strafschop zorgde in het laatste kwartier voor de echte ommekeer: voor een overtreding ver buiten de zestien werd eerst voordeel gegeven, maar toen de aanvaller van IJVC voor het doel alsnog miste en het voordeel dus over was, werd de bal prompt op de stip gelegd. Jeroen Dijkstra benutte de penalty, 1-1. Toen Reimer Hogeling kort daarna ook nog voor de 2-1 zorgde uit een directe vrije trap, stond Woudsend helemaal met lege handen. In de extra tijd beloonde Woudsend zichzelf toch nog met een puntje. Xander van der Vegt schoot op doel uit een vrije trap en de keeper kon de bal niet klemmen; Redmer Zondervan was er als de kippen bij om de bal in het doel te werken en zo voor de 2-2 te zorgen.

Foto: Een grote kopkans voor Jelmer Gerbrandy maar de bal gaat naast.

Stapte Woudsend toch nog met een redelijk gevoel van het veld af. De eerste helft bood meer perspectief, maar in de tweede helft was het ineens een stuk minder. Met vier punten staat Woudsend op de derde plaats in de ranglijst. Komende zaterdag wacht voor Woudsend de thuiswedstrijd tegen Espel.

* Opstelling Woudsend: Pieter de Vries; Arjan Reekers, Leo Visser [C], Jelmer Gerbrandy, Redmer Zondervan; Xander van der Vegt, Sven Nagelhout, Ronald Rijpkema, Jan Derk de Vries; Julian van der Vegt (Boy Wouda '75), Nico Posthuma (Harmen Bouwma '65)

* Doelpuntenmakers:
0-1: Ronald Rijpkema ('2)
1-1: Jeroen Dijkstra ('80/pen)
2-1: Reimer Hogeling ('81)
2-2: Redmer Zondervan ('90+2)

Afgelastingen v.v. Woudsend

Banner website 2017 RABO

vvWoudsend Wedstrijd #afgelast: #Woudsend JO17-1 - #ST IJVC/Blauwhuis JO17-2 16 december 2017 - 10:30
11m
vvWoudsend Alle thuiswedstrijden zijn morgen afgelast! De duels van JO17-1, JO11-1 en JO9-2 gaan dus niet door!
15m
vvWoudsend Donderdag 14 december zijn alle trainingen afgelast! Er ligt nog altijd veel te veel water op de velden.

10  Blokzijl 11 7

Bijgewerkt t/m 09-12-2017