Bakhuizen 1

25 nov Boornb'gum 1 - Woudsend 1 14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend JO13-1 verliest van beter TOP’63 JO13-1

Woudsend JO13-1 verliest van beter TOP’63 JO13-1

Afgelopen zaterdag stond er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Na één winst- en één verliespartij kwam koploper TOP'63 op bezoek. Zonder de geblesseerden Joey en Robin en Riemer die een weekendje weg was, beschikte de thuisclub nog maar over één wissel, waar het er normaal 4 kunnen zijn.

De wedstrijd begon niet al te best voor de thuisclub, na anderhalve minuut keek men al tegen een achterstand aan. Lieke kon in eerste instantie nog goed redden op een hard schot, maar uit de daarop volgende corner kon de spits van TOP'63 eigenlijk ongehinderd inkoppen. Zoals wel vaker startte Woudsend wat slapjes en werd er weer te ver van de man verdedigd. Daarbij hadden de Roodhemden steeds iets teveel tijd nodig om de ballen in te spelen, zodat er steeds wel een been of een hele tegenstander tussen kon komen. TOP'63 bleek daarnaast prima te kunnen voetballen en was steeds een stukje feller dan Woudsend. De 0-2 viel dan ook al vrij snel na de eerste goal. Hierna kwam Woudsend wat beter in de wedstrijd zonder heel gevaarlijk te worden. Maar er werd nu meer strijd aan de dag gelegd en ook zat men wat korter op de tegenstander. Na een verre uittrap van Lieke kreeg Sven een kleine mogelijkheid, maar hij werd te ver naar de zijkant gedwongen om doeltreffend te kunnen uithalen. De rest van de eerste helft doorstond te thuisclub (soms met hangen en wurgen) de TOP'ster storm. Dit mede door een sterk optreden van de achterhoede van Timme, Tieme, Jarno en Marieke, waarbij Lieke met enkele goede reddingen ook een groot aandeel had.

In de rust kregen de spelers een compliment voor de inzet, maar kregen ze toch het advies wat dichter bij hun directe tegenstander te gaan staan. Helaas was in het begin van de tweede helft de concentratie even niet aanwezig. Woudsend ging wel direct ten aanval, maar de eerste de beste kans van TOP'63 betekende direct de 0-3. Hierna was de thuisclub even niet bij machte om het de tegenstander lastig te maken. Ondanks dat het middenveld met Sepp, Hille en Jet vele meters aflegden om in balbezit te komen, speelde TOP'63 steeds goed over en wist steeds de vrije man te vinden. Het aantal kansen van de bezoekers nam toe en het duurde dan ook niet lang of de 0-4 was een feit. Bij een aantal spelers ging het kopje naar beneden en met 7 man die wel willen is het lastig voetballen tegen 11 tegenstanders. Woudsend probeerde een paar keer met de lange bal de voorwaartsen Daan, Chris en Liam in stelling te brengen, maar dit slaagde helaas ook niet. TOP'63 was en bleef de betere. De gasten wisten nog éénmaal te scoren uit de vele mogelijkheden en kansen, zodat de eindstand 0-5 werd.

Op de uitslag valt niets af te dingen, TOP'63 was gewoon beter dan Woudsend. Echter hebben een aantal spelers de neiging het wel snel op te geven als het even tegenzit. Een beetje meer inzet en wat korter op je tegenstander zitten kan soms al een heel stuk schelen. Volgende week mag Woudsend JO13-1 wederom aan de bak. Tegenstander is dan SWZ JO13-3, samen met TOP'63 koploper in deze competitie. Aanvang van de wedstrijd in Sneek is 10.45 uur.

0 #1 Tjitske 07-10-2017 17:15
Mooi verslag Roel.
Citeer

vvWoudsend Let op! Je hebt nog 12 dagen de tijd om je pasfoto voor je spelerspas te wijzigen. https://t.co/I1D38wiAXU
vvWoudsend Eindstand Woudsend - @vvDhuizen1934 4-5.
vvWoudsend Doelpuntenfestijn vanavond. Sven Nagelhout scoort met een laag schot de 4-5.

1 SWZ Boso Sneek     4 12
9 HJSC 4 3