Bakhuizen 1

11 nov Hielpen 1 - Woudsend 1 14.30 uur
18 nov Woudsend 1 - SWZ 1 14.30 uur
25 nov Boornb'gum 1 - Woudsend 1 14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsKaraktervol Woudsend JO15 buigt 0-2 om in 4-2 winst

Karaktervol Woudsend JO15 buigt 0-2 om in 4-2 winst

Nadat Woudsend de eerste twee competitiewedstrijden had verloren kwam een 'te pakken' ONS JO15-3 op bezoek. ONS had net als Woudsend nul punten uit 2 wedstrijden.

In het begin was het achterin even wennen voor Roan, die de te laat gearriveerde Remon van de laatste man positie afhield. Roan voetbalde een goede wedstrijd en maakte goed gebruik van zijn lengte, kracht en snelheid. Samen met Hylke, Ties en Olger, die na een blessure gelukkig weer fit was, kwam de achterhoede eigenlijk niet in grote problemen. Het middenveld stond met Youri, Lars en Senna ook zijn mannetje. Zoals altijd speelde Lars een puike wedstrijd. Senna, die -om binnen het team bekende redenen- extra gemotiveerd was, werd een plaaggeest voor haar directe tegenstander. Youri begon aan de wedstrijd met een door Rinske prachtig getapte knie. Een spier- en peesblessure zat hem al een aantal weken dwars. Youri speelde een uitstekende eerste helft en is duidelijk op de weg terug. De voorhoede kreeg een aantal dikke kansen. Jeen kwam net niet tot scoren en Eise, die terecht een tijdstraf van scheidsrechter Pieter de Vries kreeg voor natrappen, raakte de paal. Rowan ontpopte zich steeds meer als een belangrijk wapen op links.

Toch waren het de Sneekers die in de 20ste minuut wisten te scoren. Na een vlotte counter wisten de oranjehemden Roy, die tot dan toe niet in de problemen was gekomen, te verschalken.

Damian kwam in de 25ste minuut voor de gekwetste Eise in het veld en kon wat meer stabiliteit en rust in het elftal brengen. Senna schoof door naar de rechtsbuitenpositie. Nadat zij voor de zoveelste keer met een rotvaart wegliep bij haar mannetje werd ze echter onverbiddelijk neergehaald en raakte zij eveneens geblesseerd.

In de rust werden Colin en Remon ingebracht en de tactiek aangepast. Youri werd na een prima eerste helft rust gegund. Op zijn plek kwam Olger te spelen. Daardoor kwam Colin op zijn vertrouwde plek, rechtsback, terecht. Roan schoof naar voren en nam de plek van de gewisselde Ties over, zodat Remon weer laatste man werd. De opdracht was dat Roan wat meer op het middenveld zou spelen en Remon zowel de spits op zou pakken als rugdekking zou geven. Hierdoor zou de druk op de ONS verdediging extra opgevoerd moeten worden.

Dit resulteerde meteen in een nog groter veldoverwicht. Woudsend kreeg opnieuw kansen, maar liet achterin wel eens wat ruimte liggen. Het was voor met name Roy erg sneu dat de 0-2 in de 50e minuut viel. Geheel tegen de verhouding in. Na 50 minuten spelen en met nog 20 minuten te gaan leek het doek opnieuw voor de Woudsenders te vallen.

Stiekeme traantjes vermengden zich met de regen, hier en daar viel een hardgrondige vloek, maar werden ook pijntjes weggebeten en ruggen gerecht. De roodhemden werden zowaar een beetje 'gremitich'! Zoals bekend betekent dat soms net het verschil tussen winst en verlies. En warempel, na een prima pass van Lars stapte Eise op de brommer, deed zijn ogen dicht en scoorde de aansluitingstreffer: 1-2. Rowan zag dat er nog van alles mogelijk was, kreeg voldoende aanvoer van Olger en leverde na een uitstekende actie een dito voorzet af. Jeen liet deze kans niet onbenut en kon, zo'n zeven minuten na de 0-2, de gelijkmaker aantekenen: 2-2. Een fantastische ommekeer. Een punt binnen handbereik!

Rowan voelde aan dat dit nog niet het maximum was en bleef zijn acties maken. Amper 5 minuten later pikte hij de bal na een afgeslagen aanval op, flitste de verdediger voorbij en bracht de bal hoog voor. Eise maakte er met het hoofd plotseling 3-2 van.

Met drie man (Colin, Remon en Hylke) bleef de Woudsender verdediging uitstekend overeind. Keeper Roy kwam ook niet meer in de problemen en speelde nog een goede wedstrijd. Op het middenveld bleef Lars heersen met een uitstekende Roan in zijn rug. Op links bleef Olger en later Ties prima spelen. Damian kon lekker combineren met Lars en wist Eise nog een paar keer te vinden. ONS wist niet goed hoe ze onder de Woudsender druk uit moesten komen en zagen op een gegeven moment alleen de noodrem nog als oplossing. Lars kreeg een duw in de rug en werd ten val gebracht. De door de scheids toegekende penalty werd door Damian onberispelijk ingeschoten. Hij bracht daarmee de eindstand op 4-2. Een goed resultaat, vooral bereikt dankzij een prima inzet. Hier kan het team verder mee!

vvWoudsend Let op! Je hebt nog 12 dagen de tijd om je pasfoto voor je spelerspas te wijzigen. https://t.co/I1D38wiAXU
vvWoudsend Eindstand Woudsend - @vvDhuizen1934 4-5.
vvWoudsend Doelpuntenfestijn vanavond. Sven Nagelhout scoort met een laag schot de 4-5.

1 SWZ Boso Sneek     4 12
9 HJSC 4 3