Ens 1

26 mei Woudsend 1 - Ens 1         14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend 1 verliest ruim van Espel

Woudsend 1 verliest ruim van Espel

7 oktober 2017, na een winstpartij tegen Blokzijl en een gelijkspel bij IJVC mocht Woudsend even genieten van de derde plek. Die plek moest deze middag worden vastgehouden, maar dan moest er wel worden gewonnen van Espel. Altijd een lastige tegenstander voor Woudsend, vooral als het op bezoek moet. Vorig seizoen wist het thuis wel te winnen (2-0). Espel had dit seizoen nog geen punten verzameld in de eerste wedstrijden en dus kon Woudsend zijn borst nat maken.

De eerste helft leek Woudsend wel bij de les en kon het veelal de rust bewaren in balbezit. Espel was zeker niet ongevaarlijk, maar het was Woudsend dat als eerste op voorsprong kwam. Na een corner van Sven Nagelhout kwam de bal plots voor de voeten van Redmer Zondervan, die niet twijfelde en raak schoot, 1-0. Vervolgens werd het er niet beter op. Natuurlijk was het veld zwaar en werd het door de regen steeds slechter. Espel ging echter veel beter met de situatie om en wist Woudsend steeds vaker af te troeven, vooral op fysiek gebied en inzet. Dat Espel pas vijf minuten voor rust de 1-1 maakte, was nog een meevaller voor de thuisploeg.

Na rust ging Espel door met waar het mee bezig was: aanvallen opzetten en het Woudsend erg lastig maken. Al snel maakte Espel er 1-2 van en Woudsend moest nu echt gas bij gaan zetten. De ploeg wilde wel, maar liet zich toch vaak in de luren leggen door de bezoekers. Kansjes waren er wel, maar in aanvallend opzicht waren de ballen richting het doel gewoon erg matig. Espel was gevaarlijker en wist de wedstrijd in de 72e minuut te beslissen met de 1-3. Vijf minuten voor tijd werd het ook nog 1-4 en dus mocht Woudsend zich schamen voor deze vertoning op eigen veld.

Espel pakte deze middag terecht de drie punten en Woudsend zal komende zaterdag revanche moeten nemen voor de getoonde inzet. De ploeg gaat dan op bezoek bij MSC Meppel, dat eveneens vier punten heeft verzameld uit drie wedstrijden.

* Opstelling Woudsend: Pieter de Vries; Arjan Reekers, Leo Visser [C], Jelmer Gerbrandy, Redmer Zondervan; Xander van der Vegt, Sven Nagelhout (Sven Sybesma '46), Wytse de Vries (Jorik Postma '80); Boy Wouda (Julian van der Vegt '65), Ronald Rijpkema, Nico Posthuma

* Doelpuntenmakers:
1-0: Redmer Zondervan ('17)
1-1: Espel ('41)
1-2: Espel ('52)
1-3: Espel ('72)
1-4: Espel ('86)

vvWoudsend Woudsend 2 wint met 7-1 van Balk 3! De doelpunten kwamen van Bjentsje (2x), Baba, BD, Hiemie, Juul en Klaasje.
vvWoudsend Woudsend JO9-3 versloeg @ONSSneek JO9-3 met maar liefst 15-1. Bekijk de foto's in het fotoalbum op onze site of via… https://t.co/BgQoF4mOjN
vvWoudsend Bekijk hier alle uitslagen en standen na de resultaten van vandaag: https://t.co/eNbz5rTxsd

3 HJSC 19 33

Bijgewerkt t/m 19-05-2018