Volgende wedstrijd

 
Woudsend 1
 - 

 
Ens 1

Zaterdag 26 mei, 14.30 uur

Vorige wedstrijd


Heerenveen 1
5-2


Woudsend 1

Zaterdag 19 mei, 19.00 uur

Agenda

Datum    Activiteit Aanvang
22 mei Fysio spreekuur 19.30 uur
26 mei Woudsend 1 - Ens 1         14.30 uur
9 juni Slotdag n.n.b.
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend 1 speelt slecht en verliest van Willemsoord

Woudsend 1 speelt slecht en verliest van Willemsoord

WILLEMSOORD - Na een week zonder competitieduel mocht de A-selectie nu wel weer spelen voor het echte werk. De ploeg van Wouter de Vries en Chris Rijpma reisden af naar Willemsoord, het team dat met zeven punten uit evenveel duels gelijk staat met Woudsend. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Willemsoord boekte net als Woudsend wisselende resultaten, al werd er in tegenstelling tot de bezoekers niet gewonnen van ploegen boven in de ranglijst. Woudsend leek de laatste weken eindelijk wat op stoom te komen. Er werd immers gelijk gespeeld bij Sleat (2-2) en gewonnen van Blokzijl (2-1). Woudsend mag hierdoor weer een beetje omhoog kijken, maar dan zal het deze reeks wel voort moeten zetten. Dit moest gebeuren zonder de geblesseerden Boy Wouda en Julian van der Vegt. Coen Busscher startte in de punt van de aanval, met Xander van der Vegt naast hem. Sven Nagelhout begon als rechter middenvelder en Richard Hiemstra als aanvallende middenvelder. Op de bank zaten Ingele Bouwma, Wytse de Vries en de niet geheel fitte Evert Roorda. Woudsend ging uiteindelijk teleurstellend  met 3-2 onderuit.

Woudsend was duidelijk niet klaar voor de wedstrijd. Geen beleving en het spel was uiterst slordig. Afgelopen donderdag werd er al ondermaats getraind, waarbij de lichtinstallatie het halverwege ook nog eens begaf, waardoor de training gestopt moest worden. Nu ging Woudsend hier dus vrolijk mee verder, want Willemsoord kon het balletje rustig rond laten gaan. Het was aan de verdediging en later nog tweemaal Jan-Harmen Hoekstra dat er geen doelpunten vielen, waar deze wel verdiend waren geweest. Na een slechte start wist Woudsend zich wel enigszins te verbeteren, maar het voetbal was nog steeds niet goed genoeg. Het middenveld had lange tijd moeite met de doorschuivende verdedigers en konden het spel dus niet maken. Wel had Coen Busscher twee prima kansen om te scoren, maar tweemaal mikte hij langs het doel. Daarnaast waren er nog wel een aantal pogingen van Woudsend, maar dat mocht geen naam hebben. Willemsoord was de ploeg die de betere kansen kreeg, maar de bal wilde er dus niet in. Na een slechte eerste helft stond het dus nog steeds 0-0, wat Woudsend nog kans bood voor de tweede helft. 

Tandjes bij

In de rust waren de coaches duidelijk niet tevreden over het vertoonde spel. Ook de spelers beseften dit en daarom moesten er een aantal tandjes bij. 

De tweede helft begon niet veel beter voor Woudsend. Nog steeds was Woudsend in balbezit te slordig in de passing. In verdedigend opzicht ging het nog wel redelijk af, maar de thuisploeg wist toch op voorsprong te komen. Dit keer viel er wel een gaatje waar Willemsoord van wist te profiteren, Jeroen    Dekker liet Jan-Harmen Hoekstra kansloos, 1-0. Woudsend had nog geen antwoord in huis, Willemsoord zette wel door. Halverwege werd het namelijk ook 2-0. Opnieuw ging het vrij gemakkelijk en kon de doelman wel zijn hand tegen de bal drukken, maar niet voldoende om een doelpunt te voorkomen. De    wedstrijd leek gespeeld, want Woudsend kwam er sporadisch uit. Toch viel al vrij snel de aansluitingstreffer. Coen Busscher werd in de ‘zestien’ duidelijk aan het shirtje getrokken en verdiende daarom een strafschop die hij zelf benutte, 2-1. Er was weer een beetje hoop voor Woudsend, maar toch wist Willemsoord weer te scoren. Na een te korte terugspeelbal van Jelmer Gerbrandy schoot doelman Hoekstra de bal tegen Douwe van Klinken aan, waarbij de bal ineens het doel in ging. Hierdoor werd de stand naar 3-1 getild. 

Vijf minuten voor het einde werd het toch nog spannend, toen Ingele Bouwma in het strafschopgebied onderuit werd gehaald door de doelman. Die moest het veld verlaten met een terechte rode kaart en Coen Busscher mocht opnieuw  aanleggen vanaf elf meter. Hij faalde opnieuw niet, 3-2. Woudsend speelde  nog even alles of niets, maar de reservekeeper zou niet nog eens getest worden. 

Een slechte wedstrijd van Woudsend, die dan ook leidde tot een nederlaag. Dit duel snel vergeten en naar volgende week toeleven. Dan komt Hielpen op bezoek in Woudsend. De aftrap van dit duel is om 14:30 uur. 

* Opstelling: Jan-Harmen Hoekstra; Remko Gerbrandy, Redmer Zondervan [C],    Harmen Bouwma, Jelmer Gerbrandy; Ronald Rijpkema (Ingele Bouwma ’46), Arjan    Reekers, Richard Hiemstra (Wytse de Vries ’63), Sven Nagelhout (Evert Roorda    ’75); Xander van der Vegt, Coen Busscher 

* Doelpuntenmakers: 
1-0: Jeroen Dekker (’55) 
2-0: Jeroen Dekker (’68) 
2-1: Coen Busscher (’70/pen) 
3-1: Douwe van Klinken (’81) 
3-2: Coen Busscher (’87/pen)

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Volg ons op Twitter!

vvWoudsend Woudsend 2 wint met 7-1 van Balk 3! De doelpunten kwamen van Bjentsje (2x), Baba, BD, Hiemie, Juul en Klaasje.
9h
vvWoudsend Woudsend JO9-3 versloeg @ONSSneek JO9-3 met maar liefst 15-1. Bekijk de foto's in het fotoalbum op onze site of via… https://t.co/BgQoF4mOjN
vvWoudsend Bekijk hier alle uitslagen en standen na de resultaten van vandaag: https://t.co/eNbz5rTxsd

Banner webshop v.v. Woudsend

Stand 5e klasse A - 2017/2018

#   Team Wed  Pt
1 SWZ Boso Sneek 19 57
2 MSC Meppel 19 46  
3 HJSC 19 33  
4 Boornbergum'80       19 30  
5 IJVC 20 26  
6 Heerenveen 20 26  
7 Espel 19 21  
8 Ens 19 19  
9 Bakhuizen 20 17  
10 Blokzijl 19 15  
11 Woudsend 19 14  

Bijgewerkt t/m 19-05-2018
www.voetbalnoord.nl

 

Vind ons leuk op Facebook!

Free business joomla templates