Boorbergum'80 1

9 dec Ens 1 - Woudsend 1 15.00 uur
16 dec Woudsend JO11-1 beker 09.00 uur
16 dec Hielpen 1 - Woudsend 1 14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsHeroïsch strijdend Woudsend JO13-1 pakt punt bij koploper

Heroïsch strijdend Woudsend JO13-1 pakt punt bij koploper

Afgelopen zaterdag stond er alweer een lastige wedstrijd op het programma. Na vorige week koploper TOP'63 te hebben ontvangen, toog de JO13-1 nu naar Sneek om daar tegen eveneens koploper SWZ JO13-3 te spelen. Zonder de nog geblesseerde Joey en de in Groenlo verblijvende Robin en Sven, werd de reis naar Sneek ondernomen. Omdat het vorige week soms toch wel wat een gatenkaas was bij de roodhemden werd er besloten iets anders te gaan voetballen. Met een versterkt middenveld en twee spitsen i.p.v. 3 zouden we gaan proberen het SWZ lastig te maken.

Nadat de openingsfase voor de Snekers was kwam Woudsend gaandeweg beter in de wedstrijd. Het was even wennen aan de nieuwe opstelling maar toen iedereen in de gaten had wat zijn taak was werd Woudsend sterker. En het kwam na 10 minuten zelfs op voorsprong. Marieke ontfutselde de tegenstander de bal en ze speelde mooi in op Sepp. Hij lanceerde Chris die met een puike voorzet Daan wist te vinden en uit een best nog moeilijke hoek maakte hij de 0-1. De Woudsenders bleven erg goed voetballen en waar vorige week de inzet niet al te best was, werd nu voor elke grasspriet gevochten. Ondanks de voorbeeldige inzet en goed voetbal kwam SWZ toch op 1-1 nadat men net wel, net niet de buitenspelval van Woudsend omzeilde. Maar de gasten gingen niet bij de pakken neerzitten. Het viermans middenveld met Sepp, Liam, Hille en Jet zaten kort op hun directe tegenstander, waardoor zij maar moeilijk hun gevaarlijke spitsen konden inspelen. En was SWZ in de buurt van het Woudsender doel dan waren daar altijd nog Marieke, Timme, Tieme en Riemer die met ziel en zaligheid verdedigden. Woudsend kon goed mee blijven voetballen met SWZ en kwam voor rust wederom op voorsprong. De messcherpe Daan wist andermaal de keeper van SWZ te verschalken, 1-2. Na nog een spannende 10 minuten floot de uitstekend leidende scheidsrechter voor rust.

Tijdens de limonade kregen de spelers alvast een compliment voor de mentaliteit en het vertoonde spel. Het was zaak dit hoge niveau vast te houden en dan zou er wellicht een stunt in zitten. Met de lichtgeblesseerde Jarno als vervanger voor gelegenheidsback Riemer werd de tweede helft begonnen. En vanaf het begin was duidelijk dat SWZ de punten thuis wilde houden. Er werd nu veel druk gezet op de Roodhemden, maar zij knokten voor wat ze waard waren. Er werd gebikkeld, gebuffeld en zo nu en dan werd een overtreding ook niet geschuwd. Ondanks al deze inzet en ook goed voetbal viel toch de 2-2. Normaal gesproken een teleurstelling, maar Woudsend liet zich deze ochtend niet uit het veld slaan. Na een mooie combinatie tussen Hille en Daan werd een corner afgedwongen. Deze werd door SWZ uitverdedigd, maar de afgeslagen bal kwam voor de voeten van Tieme. Met zijn "zwakke" linkerbeen liet hij een venijnig schot los dat de SWZ keeper te machtig was, 2-3. De massaal meegereisde supporters kregen deze ochtend waar voor hun geld en stonden op de banken. Hierna ging SWZ alles op alles zetten om toch nog een punt uit het vuur te slepen. Woudsend verdedigde echter met alles wat het in zich had en het was Lieke die met enkele fabelachtige reddingen Woudsend op de been hield. Net toen de leiders stiekem aan een driepunter dachten viel dan toch weer de gelijkmaker. Een ongelukkig uitverdedigde bal caramboleerde via een Sneker been in het Woudsender doel. SWZ probeerde in de laatste minuten de winst nog te pakken, maar het was Chris die nog de beste kans kreeg. Helaas kreeg hij niet meer genoeg kracht in zijn schot, zodat de eindstand 3-3 werd. Direct na het laatste fluitsignaal gingen een aantal spelers van Woudsend direct op het gras liggen, zo stukken en kapot was men. Maar een daverend applaus van de leiders en meegereisde supporters hielp ze gelukkig gauw weer op de been.

Een geweldig mooie wedstrijd van de Woudsenders met een teamprestatie om u tegen de zeggen. Niemand verzaakte deze ochtend en zo zie je maar weer dat je dan voor niemand hoeft onder te doen. Aanstaande zaterdag moet Woudsend nog inhalen voor de beker. Tegenstander is dan wederom TOP'63, nu moeten we echter bij hen op bezoek. Er staat niets meer op het spel,dus een leuke gelegenheid om wat te gaan proberen. Aanvang wedstrijd is 10.00 uur.

0 #1 Tjitske 14-10-2017 19:07
Spannend verslag Roel. Succes volgende week.
Citeer

Afgelastingen v.v. Woudsend

vvWoudsend Alle trainingen voor vanavond, maandag 20 november, zijn afgelast! Geef het door!
vvWoudsend Wedstrijdverslag: " Woudsend JO15-1 bibberend naar 6-3 nederlaag" https://t.co/XWrwlfmSAI
vvWoudsend Deze maand is er weer een nieuw reclamebord toegevoegd langs ons hoofdveld. Het betreft hier een bord van Okma Bouw… https://t.co/aHfmMXXt3N

1 SWZ Boso Sneek     7 21
4 HJSC 7 12