Volgende wedstrijd

 
Woudsend 1
 - 

 
Ens 1

Zaterdag 26 mei, 14.30 uur

Vorige wedstrijd


Heerenveen 1
5-2


Woudsend 1

Zaterdag 19 mei, 19.00 uur

Agenda

Datum    Activiteit Aanvang
22 mei Fysio spreekuur 19.30 uur
26 mei Woudsend 1 - Ens 1         14.30 uur
9 juni Slotdag n.n.b.
U bevindt zich hier: HomeNieuwsGrutsk op JO15-1: 1-10 winst

Grutsk op JO15-1: 1-10 winst

Zaterdag 14 oktober stond LSC JO15-5 op de todo-list. Een naar mening van de leider gelijkwaardige tegenstander. Daar zou dus van gewonnen moeten worden. LSC was net als Woudsend ook in het bezit van 3 punten en had deze punten eveneens verzameld door winst op ONS. De messen werden geslepen, instructies gegeven, spieren gewarmd. De bank werd bezet door de mannen die vorige week de hele wedstrijd hadden gespeeld of vandaag te laat kwamen: Hylke, Rowan en Roan. Een sterke bank, een goede zaak!

Tijdens de warming up werd de tegenstander voorzichtig visueel beoordeeld: Redelijk atletische jongens, veel, pittige leider, goed schot, wordt lastig. Maar dan blijkt plotseling aan de Woudsend kant alles te kloppen: Mooi weer, gemotiveerde spelers, enthousiaste supporters. LSC werd compleet ingemaakt, weggespeeld, kansloos, ingeblikt! Dit resulteerde helaas ook in een relatief lang verslag. Bij deze excuus daarvoor. Na eerst komende verlies pot zal de verslaggever dit beslist compenseren.

Vanaf de eerste minuut domineerden de roodhemden. Vóór Roy stond de achterhoede prima met Olger, Remon, Ties en Colin. Op het middenveld stonden Youri, Lars en Damian zoals dat graag wordt gezien: Een beetje naar binnen. De buitenspelers Eise en Senna hielden het veld prachtig breed. Jeen was scherp en had besloten te werken aan zijn zelfvertrouwen.

Woudsend had vanaf de start veel balbezit en een overtuigend veldoverwicht. In de zevende minuut vond Lars een gaatje, verzond een prima pass op Eise. Vanaf de achterlijn schoot Eise, produceerde iets wat het midden hield tussen een schot en een voorzet: 0-1. Nog geen twee minuten later wist Jeen zichzelf te bevrijden en na een prima combinatie over rechts de 0-2 te maken. Woudsend bleef goed voetballen. De mannen van LSC wisten toch hun spits te bereiken. Deze demarreerde richting doel. In een snoekduik naar de bal bracht keeper Roy de spits ten val. De terechte pingel betekende 1-2. Woudsend ging echter gewoon door waarmee het was begonnen: scoren. Na een uitstekende pass van Jeen op Eise wist een supersnelle Senna de voorzet die volgde voortreffelijk af te ronden: 1-3. Heerlijk: een voorhoede met allemaal scorende spelers.

Toen kwam het meest bijzondere moment van de wedstrijd: Er werd een potje geschaakt. De leider van LSC zag het gevaar over rechts, liet zijn backs wisselen van positie en zette een sterkere verdediger op Eise. Grootmeester Lars doorzag de zet van de sluwe Sneker, besloot ogenblikkelijk tot een tegenzet en gaf opdracht tot een positiewisseling van de Woudsender buitenspelers. Senna hield de verdediger op rechts bezig. Nog voordat LSC weer kon reageren lanceerde Lars een nieuwe aanval over de linkerflank, passte diep op Eise, deze zette voor en Jeen maakte met de knie 1-4. Briljant Lars!

Intussen had Ties tijdens een pittig duel een dreun gehad en werd zijn positie in de verdediging overgenomen door Hylke. Ook Hylke speelde een prima pot en liet de spits geen moment meer in de wedstrijd komen. Achterin maakten de mannen precies de goede beslissingen. Er werd rustig gecombineerd en opgebouwd als het kon en geruimd als het moest. Roy kwam geen seconde meer in de problemen. Dit gold niet voor de Sneker keeper. Doordat zijn verdedigers iedere doeltrap 'lang' namen, konden de Woudsender middenvelders steeds de bal oppikken. Youri, weer wat fitter dan vorige week, niet zelden met het been hoog geheven, Damian met wat meer controle. De laatste liet nog voor rust de 1-5 aantekenen na een onderschepping en een flinke poeier!

Na zo'n eerste helft is het altijd even spannend hoe de tweede acte zal uitpakken. Met Rowan en Roan in het team werd er nieuw elan ingebracht. Wonderwel bleven de andere 9 spelers ook met beide beentjes op de Sneker grond staan. Er werd beheerst gecombineerd door Colin en Damian op rechts en na een prima pass scoorde Eise de 1-6. Deze laatste maakte ook de 1-7 na een pass van Roan.

Doordat Olger en later Ties, Hylke, Remon en Colin soeverein verdedigden en fraaie een-tweetjes lieten zien, konden de middenvelders en aanvallers excelleren. Roan speelde een uitstekende tweede helft. Hij verraste vriend en vijand met zijn werklust, zijn rushes en snoeiharde treffers. Roan wist twee keer de bal met het linkerbeen in de rechterkruising te leggen. Ook RoWan wist gevaar te stichten. Razendsnel en uiterst wendbaar kon hij zichzelf voor de keeper manoeuvreren. Helaas maakte de keeper zijn schot onschadelijk.

De Woudsenders zorgden nog voor een geweldig slotakkoord. Een doeltrap werd precies volgens afspraak genomen: Het centrale duo stond breed, net als de backs. Roy koos voor de vrijstaande Remon, een pass op Colin volgde, via Damian werd Roan gevonden. In vier passes en een korte sprint werd het gehele veld overbrugd en verdween de bal gedecideerd in het linker hoekje! Is met dit derde doelpunt van Roan, de 1-10, alles gezegd?

Nee, iedere individuele speler speelde een prima pot en droeg zijn of haar steentje bij aan dit uitstekende resultaat. Maar tot slot nog een bijzondere pluim voor Roy. Dit was nog maar zijn vierde wedstrijd. En na de wedstrijd van vorige week herstelde hij zich prima. Ook de pengel bracht Roy maar heel even van zijn stuk. Voetballend hield hij uitstekend stand. Daarnaast toonde hij zijn talent door aan het slot van de wedstrijd een aantal fantastische ballen klemvast te pakken!

Volgende week zaterdag is er geen wedstrijd, maar op 28 oktober komt NOK op bezoek. Een pittige tegenstander waarbij de steun van de supporters net het verschil kan maken. Dus: Tot dan!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Volg ons op Twitter!

vvWoudsend Woudsend 2 wint met 7-1 van Balk 3! De doelpunten kwamen van Bjentsje (2x), Baba, BD, Hiemie, Juul en Klaasje.
9h
vvWoudsend Woudsend JO9-3 versloeg @ONSSneek JO9-3 met maar liefst 15-1. Bekijk de foto's in het fotoalbum op onze site of via… https://t.co/BgQoF4mOjN
vvWoudsend Bekijk hier alle uitslagen en standen na de resultaten van vandaag: https://t.co/eNbz5rTxsd

Banner webshop v.v. Woudsend

Stand 5e klasse A - 2017/2018

#   Team Wed  Pt
1 SWZ Boso Sneek 19 57
2 MSC Meppel 19 46  
3 HJSC 19 33  
4 Boornbergum'80       19 30  
5 IJVC 20 26  
6 Heerenveen 20 26  
7 Espel 19 21  
8 Ens 19 19  
9 Bakhuizen 20 17  
10 Blokzijl 19 15  
11 Woudsend 19 14  

Bijgewerkt t/m 19-05-2018
www.voetbalnoord.nl

 

Vind ons leuk op Facebook!

Free business joomla templates