SWZ Boso Sneek 1

17 mrt Bakhuizen 1 - Woudsend 1 14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend JO13-1 revancheert zich tegen TOP’63

Woudsend JO13-1 revancheert zich tegen TOP’63

Afgelopen zaterdag moest de JO13-1 een bekerinhaalwedstrijd (mooi wat punten bij scrabble) spelen tegen TOP'63 JO13-1. Twee wedstrijden geleden werd in de competitie kansloos met 5-0 verloren van deze tegenstander (zij zijn ongeslagen koploper). Tel daarbij op dat het blessurespook rondwaart bij de JO13-1, Joey, Sven, Robin en Daan allemaal geblesseerd, leek het andermaal een lastig verhaal te worden. Om de selectie toch op peil te houden konden we gelukkig hulp vanuit de JO11-1 krijgen in de personen van Teake en Menno. Omdat we vorige week een heel goede wedstrijd tegen de andere koploper SWZ speelden, besloten we in dezelfde opstelling te beginnen, dus met een versterkt middenveld.

Om 10.00 uur werd er onder herfstachtige omstandigheden afgetrapt door Woudsend. Direct bleek al dat de gasten niet van plan waren zich opnieuw te laten afslachten. De Roodhemden zetten direct druk op de tegenstander, die daardoor niet goed in de wedstrijd kwam. Met Riemer en Chris in de spits werd er vroeg druk gezet, waarbij vooral Riemer heel veel meters maakte. De gastheren hadden het lastig om door het hechte middenveld en verdediging van Woudsend te komen. Op het middenveld waren Jet en Hille een ware plaag voor hun directe tegenstander, hierbij goed geassisteerd door back Marieke en Jarno. Hierdoor kregen beide andere middenvelders Sepp en Liam (ook hard werkend) de gelegenheid en ruimte een paar mooie aanvallen op te zetten. Woudsend was gevaarlijker dan de thuisploeg, die waarschijnlijk dachten een iets makkelijkere ochtend te hebben. Nadat er een doelpunt van Woudsend terecht was afgekeurd wegens buitenspel was het even later toch juichen. Chris zette goed door op rechts en hij vond de vrijstaande Riemer. Deze schudde twee tegenstanders af en schoof de bal keurig langs de doelman van de thuisclub, 0-1. Tot aan de rust was het nog een beetje over en weer. TOP probeerde het wel, maar het stond bij Woudsend als een huis. Ook Woudsend kon niet meer gevaarlijk worden, zodat de ruststand 0-1 bleef.

Tijdens de limonade werden Teake en Menno naar buiten gestuurd voor de warming up, zij zouden gaan invallen voor de licht aangeslagen Chris en Sepp. De spelers kregen nog een compliment voor hun inzet en uitstekende voetbal. Binnen een week je zo manifesteren tegen de koplopers is een hele goede prestatie.

Woudsend startte de tweede helft zoals de eerste was geëindigd. Met goed voetbal en hartverwarmende inzet werd TOP het voetbal bijkans onmogelijk gemaakt. Het mooie was dat zowel Menno als Taeke invielen alsof ze al jaren onderdeel waren van de JO13-1. Allebei speelden ze een dijk van een wedstrijd waarbij spits Teake steeds 2 tegenstanders nodig had om afgestopt te worden. Gaandeweg de tweede helft werd TOP iets sterker. Woudsend moest eventjes wat meer terug, maar voorstopper Tieme en laatste man Timme bleken steeds een lastig obstakel voor de voorwaartsen van TOP. En anders was daar natuurlijk altijd nog Lieke, onze uiterst betrouwbare doelvrouw. Woudsend voelde dat de winst er in zat en voetbalde zich langzaamaan weer onder de druk van TOP uit. Teake had bijna nog succes met een snelle uitval en Tieme kreeg nog een goed mogelijkheid om uit te halen. Gescoord zou er echter niet meer worden, zodat de ruststand ook de eindstand zou worden.

Een formidabele prestatie van de JO13-1. Als je binnen 3 weken van een kansloze 5-0 nederlaag naar een 1-0 winst gaat tegen een toen veel betere tegenstander ben je heel goed bezig. Vandaag was Woudsend minimaal gelijkwaardig aan een ongeslagen koploper. Omdat Balk ook zijn derde wedstrijd wist te winnen zijn zowel TOP als Woudsend uitgeschakeld, maar Woudsend pakt een mooie tweede plaats in de poule.

Aanstaande zaterdag speelt de JO13-1 thuis tegen SJO RVC Langweer JO13-2. Aanvang wedstrijd is 9.00 uur.

0 #1 Tjitske 21-10-2017 18:27
Wer un leuk verslag Roel.
Citeer

vvWoudsend Wedstrijdverslag: "Woudsend 1 begint 2018 met gelijkspel bij Espel" https://t.co/2u0DVZsk6s
vvWoudsend Woudsend JO11-1 ligt uit de beker na een 1-7 nederlaag tegen @scBolsward JO11-1
vvWoudsend Woudsend JO11-1 speelt vanavond in de beker thuis tegen @scBolsward JO11-1. Aanvang is om 18.00 uur!

10  IJVC 12 10

Bijgewerkt t/m 17-02-2018