SWZ Boso Sneek 1

17 mrt Bakhuizen 1 - Woudsend 1 14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend JO15-1 gelijk tegen NOK

Woudsend JO15-1 gelijk tegen NOK

NOK stond derde. Woudsend zesde. Na de wedstrijd van twee weken geleden was Woudsend desondanks zelfverzekerd voor de match tegen de vele klasgenoten. En terecht. De mannen hadden goed gespeeld tegen LSC.

De roodhemden begonnen de wedstrijd uitstekend en de eerste 10 minuten speelden zich uitsluitend af op de helft van de gasten. Remon zorgde er voor dat de achterhoede goed aansloot bij het middenveld. Op rechts had Olger zijn tegenstander goed onder controle en op de linkerkant ontvouwde zich een echte catfight tussen Senna en haar NOK-ster tegenpool. Hylke stond op de voorstopperpositie en controleerde de behendige spits. Op het middenveld werd Captain Lars geflankeerd door Damian en Youri. Zij wisten goed de voorwaartsen te bereiken en er kwamen al snel wat kleine kansjes voor Roan, Rowan en Eise.

In de tiende minuut scoorde Woudsend de 1-0. Damian maakte een geweldig doelpunt door de bal vanaf een metertje of 20 feilloos in de kruising te leggen. In competitie verband al zijn derde doelpunt en allemaal van grote afstand. Een waardevol wapen.

Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd en kreeg NOK de overhand. Daarbij kreeg Roan ook nog een tik op zijn schuitbeen (of keenbeen), daardoor kreeg het potige centrale duo van NOK wat meer gelegenheid om in te schuiven. Het middenveld van Woudsend wist echter in de twintigste minuut de bal te veroveren. Damian lanceerde Eise die de bal panklaar legde voor de goed aangesloten Jeen. 2-0! Een beetje tegen de verhouding in. In tegenstelling tot de Snekers van de laatste wedstrijd lieten de mannen en vrouwen van NOK het hoofd niet hangen. Na goed doorschuiven van de voorstopper wisten zij een prima overtal situatie te creëren en scoorden in de 24e minuut de 2-1. Woudsend was toe aan limonade of nog een doelpunt. Helaas was de voorhoede niet voldoende scherp en werden uitstekende kansen om zeep geholpen. Het werd dus limonade.

Na de rust veranderde het beeld niet echt. Colin was inmiddels ingevallen, maar NOK leek toch nog wat beter. Terwijl de Woudsenders eveneens kansen kregen bleken de blauwen net wat behendiger, technischer ook. Er ontbrak iets bij de Woudsenders. Het veld was te lang, waardoor het middenveld te veel meters moest overbruggen. Achterin waren de mannen niet resoluut genoeg en voorin niet doeltreffend. Het was een ochtend van net niet. Gelukkig wist Roy, zoals bijna elke week, een flink aantal schoten onschadelijk te maken. Rond de 50e minuut werd het echter net wat te druk en wist NOK in een rommelige situatie voor doel de 2-2 binnen te schuiven.

Woudsend zette nog een keer aan. De combinaties kwamen voorin weer wat terug. Het was echter onvoldoende. Kenmerkend was de enorme scrimmage die volgde op een actie van Jeen over links. Roan kreeg een schietkans, Lars loste een schot, Eise knalde op de lat en ook Damian geselde het aluminium. Met net wat meer controle en beheersing had Woudsend in deze situatie de winnende kunnen maken.

In de groep was de stemming na afloop gemengd. Opluchting of teleurstelling na deze, door Huite Hiemstra uitstekend geleide wedstrijd? Uiteindelijk konden zowel Woudsend als NOK vrede hebben met de puntendeling.

Volgende week wacht het iets hoger geklasseerde Joure JO15-7. Desondanks betekent dat in deze leuke competitie opnieuw kansen voor Woudsend!

vvWoudsend Wedstrijdverslag: "Woudsend 1 begint 2018 met gelijkspel bij Espel" https://t.co/2u0DVZsk6s
vvWoudsend Woudsend JO11-1 ligt uit de beker na een 1-7 nederlaag tegen @scBolsward JO11-1
vvWoudsend Woudsend JO11-1 speelt vanavond in de beker thuis tegen @scBolsward JO11-1. Aanvang is om 18.00 uur!

10  IJVC 12 10

Bijgewerkt t/m 17-02-2018