Ens 1

26 mei Woudsend 1 - Ens 1         14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend F2 verliest van NOK F2

Woudsend F2 verliest van NOK F2

Vorige week wonnen we bij de Hielpers, vandaag zag het er volgens de jongens op voorhand ook wel goed uit, want de spelers van NOK; “binne mar lyts…”. Helaas kwamen ze bedrogen uit.  Het is net als met oud papier lopen; “de kleinste doosjes zijn soms het zwaarst…!”

Scheidsrechter Leo Visser blies om exact 10 uur voor de start van de wedstrijd. Aanvoerder Timme had de tos gewonnen en mocht het leder als eerste in voorwaartse richting spelen. De wedstrijd was begonnen. V.v. Woudsend was compleet, dus met 11 spelers begonnen we aan deze wedstrijd. In overleg met de leidster van NOK hadden we besloten acht tegen acht te spelen, 3 wissels bij Woudsend. Hoofdcoach Otto moest verstek laten gaan, de Meester van der Brugschool had hem overgehaald oud papier  op te gaan halen (“bedankt…”).  De gebroeders De Jong (Chris en Daan) hadden voor de wedstrijd een beetje onenigheid wie in de goal zou starten, door tussenkomst van de coach werd besloten dat Daan zou beginnen. Chris zou de tweede helft keepen. De strijd speelde zich in de eerste helft voornamelijk af op het middenveld. NOK had hier een klein overwicht, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Sterker nog, de eerste kans was voor ons. Door sterk doorzetten van Timme kon de bal richt de goal van de tegenstander worden geschoten, Tieme nam deze in de loop mee en trapte net naast. Jammer, mooie kans. De doeltrap die daar op volgde werd slecht verwerkt door ons middenveld. De NOK-ers schoten de bal richting ons doel, hier stond alleen Jarno en tegen een overmacht van spelers was hij kansloos en zo schoot de Nijemirdum Oudemirden Kombinatie de 0-1 tegen de touwen. De stem van de aanwezige leider begon het al bijna te begeven, terwijl Otto de Age Hylkes Trompstrjitte opruimde…. De mannen leken niet helemaal wakker bij de eerste tegengoal. Des al niet te min, aftrappen en kijken of we er nog iets uit kunnen persen.  De andere broers; Robin en Sven wilden de heit, mem en pake niet teleurstellen en gingen voorop in de strijd. Jesper gebruikte zijn lichaam een paar keer goed en kon zo Rowan een paar keer over links de diepte in sturen. Helaas mocht dit niet opleveren wat we (eigenlijk “ik”, want Otto liep in de B.W. Okmastrjitte…)  zouden willen. Hille en Chris toonden hun spierballen door een paar keer stevig de bal van NOK af te pakken.  We misten een beetje stootkracht voorin, het speelveld van Woudsend was een beetje te lang.  (Soms deed het me denken aan de Vosseleane vol met oud papier die je dan op moet halen,  met koud weer, koude handen…. Je kent het wel, toch…? Otto?)  Voor rust wisten de blauw wit gestreepte brigade zelf de 0-2 te maken.

Pauze. Toch maar even contact gezocht met de hoofdcoach. Inmiddels  liep hij op de Warren, op zoek naar papier, oud papier. ..  Zijn advies; De Swiepe!  We hebben eerder veerkracht getoond, dus ook nu spraken we met elkaar af dat we er nog een keer 20 minuten vol voor zoude gaan.  We kwamen het veld op en er stond goed  “op papier” welke tactiek we zouden gaan toepassen.  Helaas zaten bij sommige jongens “de dozen” nog om de schoenen  en kwamen we al snel verder op achterstand 0-3. Ik besloot aanvoeder Timme achterin te houden en met Rowan voorin te gokken op een countertje. Lange ballen naar voren was het advies. Jesper nam dit ter harte en kegelde de ballen zo hard hij kon richting de goal van de tegenstander. Het leek soms wel of ze “al het oud papier van Woudsend hadden opgestapeld” in de verdediging,  want er was geen doorkomen aan… Wat we ook probeerden. Maar de jongens gaven niet op! Sven gooide zijn grote lichaam een paar keer goed in de strijd en zo kwam de bal bij Tieme. Deze wist met een listig steekpasje Sepp te bereiken en deze scoorde door hoog in het doel te schieten;  1-3! Alles of niets! Nu kijken of we nog meer kunnen scoren. Otto liep inmiddels dozen te ruimen in de Professor Titus Brandsmastrjitte en kreeg van dit alles niets mee…  Doordat we Hille en Chris meer naar voren schoven, ontstond er achterin natuurlijk meer ruimte. Eigenlijk moet je het zien als met oud papier; als je het er vanaf boven in stort of je ruimt het netje op en maakt mooie stapels dan kun je gewoon veel meer kwijt..(een quote van Cruijff) NOK hield steevast twee spelers voorin en deze werden met lange ballen vanaf het middenveld goed bediend, Chris wist nog vele ballen te pakken, maar op deze laatste kegel had ook hij geen antwoord, de eindstand was bepaald; 1-4. De enige leider voelde zich inmiddels als een “oude krant”, kapot en leeg. Een Vicks Blue kon de pijn van het verlies niet verzachten, maar wel de keel. Gelukkig hebben de rood hemden gestreden voor wat ze waard waren, dat was een lust om te zien. Volgende week gaan we er gewoon weer voor. Dan hopelijk weer met de hoofdcoach!

Via een WhatsApp-je bracht ik hem op de hoogt van de einduitslag. Hij liep inmiddels op de Lytse Finne en smeet een paar dozen oud papier stuk in de aanhanger….

Tot volgende week, Otto (vanuit de oudpapiercontainer) en Henk

vvWoudsend Woudsend 2 wint met 7-1 van Balk 3! De doelpunten kwamen van Bjentsje (2x), Baba, BD, Hiemie, Juul en Klaasje.
vvWoudsend Woudsend JO9-3 versloeg @ONSSneek JO9-3 met maar liefst 15-1. Bekijk de foto's in het fotoalbum op onze site of via… https://t.co/BgQoF4mOjN
vvWoudsend Bekijk hier alle uitslagen en standen na de resultaten van vandaag: https://t.co/eNbz5rTxsd

3 HJSC 19 33

Bijgewerkt t/m 19-05-2018