SWZ Boso Sneek 1

17 mrt Bakhuizen 1 - Woudsend 1 14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend JO13-1 haalt 3 punten op uit Balk

Woudsend JO13-1 haalt 3 punten op uit Balk

Afgelopen zaterdag stond de "derby" in Balk tegen hun JO13-3 op het programma. Balk had voor aanvang 3 punten meer dan de Woudsenders en het was dus zaak te winnen, wilde men aansluiting houden bij de subtop. Zonder de nog geblesseerde Joey en de afwezige Marieke, maar gelukkig wel weer met Sven en de weer van een enkelblessure herstelde Robin vertrok men richting Balk.

Het begin van Woudsend was niet best. Er werd een beetje voortgeborduurd op een ongeïnspireerde warming up en blijkbaar was het kunstgras ook even wennen. Balk was feller dan de gasten en had in het begin een flink veldoverwicht. Woudsend was wederom in een 4-4-2 gestart, maar waar het de andere wedstrijden prima liep in deze formatie, kwam het spel er vanochtend in de eerste helft maar niet in. Balk kreeg redelijk ruimte van de Roodhemden en als de Woudsenders in balbezit kwamen dan was het te onrustig om een goede aanval op te zetten. Gelukkig stond het achterin prima met het gebruikelijke centrale blok van Timme en Tieme. En ook via de zijkanten met de sterk acterende Jarno en de betrouwbare Sven kwam Balk er maar moeilijk door. Zoals gezegd deed Woudsend met het balbezit wat men had niet echt heel veel goede dingen. Er werd wel geprobeerd Daan en Chris in stelling te brengen, maar ballen kwamen vaker niet dan wel aan. Toch kreeg Chris een dot van een kans, na goed werk van Robin en Daan, deze was helaas niet aan hem besteed. Balk heerste op het middenveld, waar Liam, Sepp, Jet en Robin vooral in de achteruit moesten, maar dit bekwaam deden. Balk kreeg wat kleine mogelijkheden, maar heel gevaarlijk werd men niet echt. En toen was het uit het niets ineens 0-1. De tweede Woudsender aanval leverde een treffer op. Sven speelde de bal goed in op Chris, hij speelde in op Liam die de vrijstaande Sepp vond. Hij hamerde de bal in de rechterhoek achter de Balkster keeper. Compleet tegen de verhouding in, maar daar maalde niemand van Woudsend om. Het spel werd nu iets beter van Woudsend, maar vlak voor rust liep men bijna tegen de gelijkmaker aan. Een scrimmage voor het doel, de bal kwam na een goede ingreep van Lieke bij de Balkster linksbuiten, maar voor een leeg doel schoot hij over. Direct hierna was het rust.

In de rust werd de spelers verteld dat het niveau wel wat omhoog kon. Een beetje meer pit en wat korter op de man. De formatie werd weer de bekende 4-3-3, met Riemer en Hille op de links- en rechtshalf. Dit kwam het spel van Woudsend ten goede. Vanaf het fluitsignaal voor de tweede helft tot het einde stond het veel beter bij de roodhemden. Balk kwam stukken minder in de wedstrijd en het was nu Woudsend dat de bovenliggende partij was. Met Robin en Chris op de flanken konden de ballen nu veel beter in de diepte worden gespeeld en met hardwerkende Riemer kwam er wat meer gif in het elftal. Achterin kwam men nauwelijks nog in de problemen en hield men redelijk eenvoudig de tegenstander van het doel af. En toen kwam het hoogtepunt van de wedstrijd. Een dom weggegeven corner door Balk werd door Sepp bij de eerste paal neergelegd. Chris stond op de juiste plaats, met een schitterende volley nam hij de bal in een keer op de slof en schoot prachtig langs de Balkster keeper, 0-2. Een werkelijk magnifiek doelpunt. Hierna werd het in het veld wat onvriendelijker. Hoewel de leiders van beide ploegen het prima met elkaar konden vinden, was dat tussen de spelers wat minder het geval. Balk kleunde er wat meer in en raakte een beetje gefrustreerd door het wedstrijdverloop. De goed leidende scheidsrechter moest zelfs een speler van Balk een tijdstraf geven na een natrappende beweging richting Sepp. Ondanks dit incident kon de wedstrijd gelukkig zonder verdere kleerscheuren worden beëindigd, ook al raakte Sven nog per ongeluk een speler van Balk in het gezicht. Liam kreeg nog een kleine mogelijkheid, maar gescoord werd er niet meer, zodat de eindstand 0-2 bleef.

Een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft niet best, de tweede helft gelukkig stukken beter. Zaak is om het niveau wat we lieten zien tegen SWZ en TOP'63 voor de beker door te trekken. Dat lukt alleen als we elke wedstrijd met 100% concentratie en vechtlust beginnen. Aankomende zaterdag wederom een uitwedstrijd. We spelen dan om 13.00 uur uit bij LSC JO13-4.

vvWoudsend Wedstrijdverslag: "Woudsend 1 begint 2018 met gelijkspel bij Espel" https://t.co/2u0DVZsk6s
vvWoudsend Woudsend JO11-1 ligt uit de beker na een 1-7 nederlaag tegen @scBolsward JO11-1
vvWoudsend Woudsend JO11-1 speelt vanavond in de beker thuis tegen @scBolsward JO11-1. Aanvang is om 18.00 uur!

10  IJVC 12 10

Bijgewerkt t/m 17-02-2018