Ens 1

26 mei Woudsend 1 - Ens 1         14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend 1 verliest in tweede helft bij HJSC

Woudsend 1 verliest in tweede helft bij HJSC

4 november 2017, dat Woudsend 1 niet bij de top hoort in de vijfde klasse is duidelijk, maar een knappe plek in de middenmoot is toch wel het doel voor dit seizoen. Dat moet tot heden van ver komen, want er werd al drie keer oprij verloren. Deze middag stond de derby tegen HJSC op het programma. Een mooi moment voor de ommekeer, zo werd vooraf gedacht. HJSC had zes punten verzameld, tegenover de vier van Woudsend. Vorig seizoen won HJSC beide onderlinge duels: 5-0 en 1-0.

Na de line-up met de jeugd van beide voetbalclubs, ging de wedstrijd van start. De eerste helft begon Woudsend goed op het sportpark van HJSC. Woudsend kreeg de ruimte om van achteruit te voetballen en kon de bal redelijk in de ploeg houden. HJSC wachtte af en probeerde in de omschakeling toe te slaan. Al snel werd er een mooi doelpunt geproduceerd door Woudsend: Richard Hiemstra zette goed voor en Douwe de Vries kon de voet net genoeg onder de bal krijgen, zodat deze langs de doelman ging, 0-1. Een klein kwartiertje later volgde de 1-1: een voorzet kon bij de tweede paal vrij ingekopt worden door Justin Boonstra. Woudsend raakte niet van slag en voetbalde redelijk goed verder. Woudsend ging met een voorsprong de rust in, want een afstandsschot van Sven Nagelhout ging via een speler van HJSC het doel in, 1-2.

De tweede helft kroop HJSC wat meer uit haar schulp en zorgde het ervoor dat Woudsend het lastiger kreeg om de bal rond te spelen. De wedstrijd werd er niet beter op en een redding van Pieter de Vries was nodig om niet al heel snel de 2-2 tegen te krijgen. Xander van der Vegt had vervolgens de beste kans om er 1-3 van te maken, maar liet dat na. Voor de rest was het matig wat Woudsend liet zien in de tweede helft. En kwartier voor tijd draaide HJSC de stand volledig om. Bart van Kalsbeek kreeg de ruimte om op te lopen en te schieten en via een Woudsender been ging de bal via de binnenkant van de paal het doel in, 2-2. Een paar minuten later zette Pieter Wiersma met een individuele actie de thuisploeg zelfs op een 3-2 voorsprong. Verdedigend zag het er hier wederom niet goed uit. Woudsend ging opzoek naar de 3-3, maar slaagde daar niet meer in. Er werd nog wel gescoord, maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens een duwfout ten opzichte van de doelman.

Opnieuw geen punten voor Woudsend, al zag het er de eerste helft wel naar uit. De tweede helft viel wat tegen en dat kostte Woudsend de kop deze middag. Komende zaterdag een nieuwe kans om punten te pakken. Dan staat de uitwedstrijd tegen Hielpen op het programma.

* Opstelling Woudsend: Pieter de Vries; Arjan Reekers [C], Klaas de Jong, Jelmer Gerbrandy, Redmer Zondervan; Douwe de Vries (Julian van der Vegt '77), Sven Nagelhout (Sven Sybesma '65), Richard Hiemstra (Jan Derk de Vries '30), Wytse de Vries; Xander van der Vegt, Nico Posthuma

* Doelpuntenmakers:
0-1: Douwe de Vries ('8)
1-1: Justin Boonstra ('21)
1-2: Sven Nagelhout ('36)
2-2: Bart van Kalsbeek ('73)
3-2: Pieter Wiersma ('76)

Een kort videoverslag van Björn Goossens:

vvWoudsend Woudsend 2 wint met 7-1 van Balk 3! De doelpunten kwamen van Bjentsje (2x), Baba, BD, Hiemie, Juul en Klaasje.
vvWoudsend Woudsend JO9-3 versloeg @ONSSneek JO9-3 met maar liefst 15-1. Bekijk de foto's in het fotoalbum op onze site of via… https://t.co/BgQoF4mOjN
vvWoudsend Bekijk hier alle uitslagen en standen na de resultaten van vandaag: https://t.co/eNbz5rTxsd

3 HJSC 19 33

Bijgewerkt t/m 19-05-2018