Volgende wedstrijd

 
Woudsend 1
 - 

 
Ens 1

Zaterdag 26 mei, 14.30 uur

Vorige wedstrijd


Heerenveen 1
5-2


Woudsend 1

Zaterdag 19 mei, 19.00 uur

Agenda

Datum    Activiteit Aanvang
22 mei Fysio spreekuur 19.30 uur
26 mei Woudsend 1 - Ens 1         14.30 uur
9 juni Slotdag n.n.b.
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend JO15 royaal langs CVVO

Woudsend JO15 royaal langs CVVO

Na de zeperd van vorige week en het realistische verslag vroegen sommigen de razende reporter of het ook wat positiever kon. Uiteraard bepaalt uw strikt neutrale verslaggever dat niet. Slechts de artiesten bepalen de toon van de muziek. In ieder geval gingen de spelers vandaag in polonaise van het veld. En dat kwam niet omdat het toevallig de elfde van de elfde was.

Twee afzeggingen, één van Colin en één van Rowan, brachten de coach vooraf een beetje in spanning. 'Het heerst' werd er gezegd. Gelukkig gaven de overgebleven spelers voor de wedstrijd aan allemaal in orde te zijn. Senna had wat last van de knie en ook haar schoeisel gaf wat problemen. Nadat Damian en Roan naar de kantine waren gestuurd om nieuwe kousen met slechts één gat, kon worden begonnen met de warming up en vervolgens de wedstrijd. Afgesproken werd dat er met passie en vol energie gespeeld zou worden.

Senna was om genoemde reden eerst wissel. Voorin werd begonnen met Roan op de linksbuiten, Jeen in de spits en Eise rechts. Het vernuft op het middenveld werd gevormd door Youri, Lars en Damian. De unsung hereos stonden natuurlijk achterin. Na een goed resultaat kan iedereen zich altijd nog de doelpuntenmakers of de creatieve spelers herinneren. Zo kent u vast Van Basten nog wel. Een enkeling herinnert zich misschien Gullit of Rijkaard nog. Wie weet is er nog iemand die wel eens van Kieft heeft gehoord. Maar wie kent er nog de Barry van Aerles en de Adri van Tiggelens? Wie zegt u? Precies! Het soort kerels dat er staat, zijn mannetje uitschakelt, niet moppert, maar gewoon zijn plicht doet. De bikkels die de bal afpakken en inleveren, voor wie 'de nul' heilig is. Bij JO15 waren dat vandaag Olger, Hylke, Remon, Ties en niet te vergeten Roy.

Want de eerste 5 minuten ging het nog aardig gelijk op, kwamen de jongens uit Lemmer, die eigenlijk geen Lemsters genoemd mogen worden, nog regelmatig op de helft van de roodhemden. Gelukkig speelden de unsung heroes geconcentreerd, ook nadat Roan na een voorzet van Damian in de 6e minuut de 1-0 liet aantekenen. CVVO bleef voetballen en zocht naar de gelijkmaker. De voorhoedespelers werden echter goed door Ties en Remon uitgeschakeld. Terwijl Hylke de opkomende man voor zijn rekening nam, liep Olger goed de gaatjes dicht. In de 17e minuut wist Eise de 2-0 te maken na een pass van Captain Lars. De blauwen bleven er toch in geloven. Maar na een slechte doeltrap in minuut 23, die werd opgepikt door Eise, wist Jeen de 3-0 te maken. Met tussenpozen van 6 minuten werden vervolgens de 4-0 gemaakt door Eise na een voorzet van Roan en scoorde Roan zelf de 5-0 na een prachtige combinatie met Remon en Youri.

Met zo'n tussenstand wordt het vaak lastig om goed en geconcentreerd te blijven voetballen. Om olie op het vuur te gooien werd ook nog eens een doel gesteld: In de tweede helft nog 5 doelpunten maken. Maar wel onder twee voorwaarden, namelijk verzorgd voetballen én de nul houden.

En of er verzorgd werd gevoetbald? Zeker. Onder leiding van Olger waren er weinig blinde ballen, als het kon werd met één-tweetjes uitverdedigd en opgebouwd via Ties of Remon. Als het moest een balletje over de zijlijn of een klein overtredinkje van Hylke. Op een gegeven moment wisten de Woudsenders meer dan tien keer te combineren terwijl de mannen van CVVO er alleen maar naar konden kijken. Heerlijk. Ook de nul bleef op het bord.

Daarnaast werd er ook nog gescoord. Er vielen 3 doelpunten in de eerste 10 minuten van de tweede helft. Jeen liet de 6-0 aantekenen na opnieuw een prima actie van Roan. Jeen maakte ook de 7-0 na een uitstekende pass van Damian. Damian, die de taak had om de altijd goed spelende Lars te vervangen, scoorde zelf de 8-0 na opnieuw een actie van Roan die heel slim de bal vanaf de achterlijn teruglegde op de inlopende middenvelder.

Achterin bleven de heroes goed en gedurfd voetballen. Remon gaf wat meer druk naar voren en gooide er een aantal super acties uit. Ties liet zich niet in de luren leggen en won menig duel van de gewiekste tegenstander. Hylke stond als een huis en Olger voetbalde, net als Kunta Kinte, zonder slippertjes. Slechts één keer kwam CVVO er echt doorheen. Een lange bal viel achter de verdediging en de spits uit Lemmer spurtte richting doel. Waar de geblokte vissers langs de lijn dachten dat de Lemster eer werd gered stortte Roy zich zonder angst voor de speler en wist met de borst een tegendoelpunt te voorkomen. Grote klasse!

Dankzij dit goede werk van de mannen achterin kon Woudsend verder uitlopen. Senna lukte het, ondanks haar knie, de opbouw van CVVO regelmatig te ontregelen. Anderen kregen het daardoor wat gemakkelijker. Daar wist ook Damian van te profiteren. Hij passte in de 50e minuut op Jeen die alleen voor de keeper het doelpunt aan Eise gunde: 9-0. Vijf minuten later verzilverde Damian zelf de 10-0 na een voorzet van Eise. Daarmee was de doelstellingen van tien doelpunten gehaald. Maar omdat het team keurig bleef voetballen kon het doelsaldo nog verder worden opgevoerd. Eise pikt opnieuw een doeltrap op en tikte de 11-0 binnen. Het slotakkoord was voor Youri. Roan gunde hem een doelpunt en had met hem van positie gewisseld. De kracht van Youri ligt toch vooral op het middenveld. Terug op zijn eigen plek wist Youri een voorzet van Eise, die net te scherp was voor Jeen en Lars met zijn unieke linker in het net te leggen en de eindstand op 12-0 te bepalen. Een geweldig goed resultaat waarbij ook nog eens twee doelpunten van Jeen (misschien wel onterecht) werden afgekeurd.

Nogmaals een dikke pluim voor de vijf mannen achterin, Roy, Ties, Olger, Hylke en Remon die toch maar mooi de nul wisten te houden en niet gingen 'zweven'. Hopelijk staat ook de rest van het team volgende week weer met allebei de beentjes op de grond. Want dan wacht het combinatieteam van Oudage-Heeg en HJSC. Een sterk team en echte angstgegner. Als Woudsend ook dan weer met zoveel energie speelt zijn die ook te verslaan!

 

 

Unsong hero's

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Volg ons op Twitter!

vvWoudsend Woudsend 2 wint met 7-1 van Balk 3! De doelpunten kwamen van Bjentsje (2x), Baba, BD, Hiemie, Juul en Klaasje.
9h
vvWoudsend Woudsend JO9-3 versloeg @ONSSneek JO9-3 met maar liefst 15-1. Bekijk de foto's in het fotoalbum op onze site of via… https://t.co/BgQoF4mOjN
vvWoudsend Bekijk hier alle uitslagen en standen na de resultaten van vandaag: https://t.co/eNbz5rTxsd

Banner webshop v.v. Woudsend

Stand 5e klasse A - 2017/2018

#   Team Wed  Pt
1 SWZ Boso Sneek 19 57
2 MSC Meppel 19 46  
3 HJSC 19 33  
4 Boornbergum'80       19 30  
5 IJVC 20 26  
6 Heerenveen 20 26  
7 Espel 19 21  
8 Ens 19 19  
9 Bakhuizen 20 17  
10 Blokzijl 19 15  
11 Woudsend 19 14  

Bijgewerkt t/m 19-05-2018
www.voetbalnoord.nl

 

Vind ons leuk op Facebook!

Free business joomla templates