Ens 1

Heerenveen 1

22 mei Fysio spreekuur 19.30 uur
26 mei Woudsend 1 - Ens 1         14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsOnfortuinlijk Woudsend JO13-1 blijft met lege handen achter

Onfortuinlijk Woudsend JO13-1 blijft met lege handen achter

Na de afgelasting van vorige week kon er afgelopen zaterdag gelukkig weer worden gevoetbald. Zonder de afwezige Liam en de nog geblesseerde Joey (wel op de weg terug en aandachtig toeschouwer) werd het thuis opgenomen tegen Sc Joure JO13-5. Onder nog redelijk gunstige omstandigheden werd er om 9.00 uur afgetrapt op De Spil.

Het was al gauw te zien dat beide teams niet veel voor elkaar onderdeden. Woudsend had wat opstartproblemen, maar was na 10 minuten de iets bovenliggende partij. Met veel animo werd geprobeerd de Jousters onder druk te zetten, maar heel gevaarlijk werd het allemaal nog niet. Ook Joure kon de achterhoede van Woudsend niet verontrusten, zodat de kansen in eerste instantie schaars waren. Het spel kabbelde wat heen en weer, met soms even een klein speldenprikje van Woudsend, dan weer van Joure. Langzamerhand werd Woudsend wel iets sterker. Er kwamen een paar halve kansjes, maar de voorwaartsen Riemer, Daan en Sven konden het doel niet vinden. Het hielp ook niet mee dat een aantal spelers weer ouderwets liep te mopperen en zichzelf daarmee uit de wedstrijd haalden. Toch wist Woudsend op een schitterende manier op voorsprong te komen. Een afgeslagen bal werd op de rand 16 kiezelhard door Hille in het doel geschoten, een beauty. Hierna kreeg Joure nog een goede mogelijkheid, maar kordaat ingrijpen van Jarno, Timme en Tieme voorkwam erger. Vlak hierna was het rust.

In de rust werd de spelers duidelijk gemaakt dat het gezeur moest ophouden en dat de energie in de wedstrijd gestoken moest worden. Met Robin en Chris als verse krachten voorin werd de tweede helft begonnen. Woudsend was ook in eerste instantie de bovenliggende partij. Er werd veel beter gevoetbald en er kwamen weer mogelijkheden. Toch was het Joure dat de gelijkmaker wist te scoren. Een snelle uitval en de bal lag achter de kansloze Lieke, 1-1. Hierna toog Woudsend weer ten aanval en was Joure steeds gevaarlijk in de tegenstoot. Daan en Chris hielpen beide een dot van een kans om zeep en een schot van Sepp vloog net naast. Zoals gezegd was Joure ook een aantal malen gevaarlijk, vooral via hun rechterkant, waar Marieke en Jet een moeilijke tweede helft hadden. Omdat bij de aanvallen van Woudsend de posities niet meer goed waren bezet kreeg Joure steeds een overtal situatie in de tegenstoot. Dat liep een paar keer goed af, maar Woudsend kreeg toch nog het deksel op de neus. Een aanval over links werd door hun linksbuiten prachtig binnen geschoten in de linkerbovenhoek, 1-2. Nog eenmaal probeerde Woudsend nog de gelijkmaker te forceren, maar dat zou niet meer lukken. Derhalve een sneu verlies.

Tegen Balk wellicht twee punten teveel gekregen, nu 2 punten te weinig. Maar aan het einde van de rit sta je waar je hoort te staan. Indien we ons wat meer gaan richten op het voetbal en minder op de bijzaken, dan zit er nog wel rek in de ploeg. Dat mogen we volgende week laten zien in en tegen Heerenveen. Aanvang wedstrijd is om 10.30 uur.

0 #1 Tjitske de Blaauw 18-11-2017 23:22
Goei verslag Roel,volgende wieke meer sukses!
Citeer

vvWoudsend Woudsend 2 wint met 7-1 van Balk 3! De doelpunten kwamen van Bjentsje (2x), Baba, BD, Hiemie, Juul en Klaasje.
vvWoudsend Woudsend JO9-3 versloeg @ONSSneek JO9-3 met maar liefst 15-1. Bekijk de foto's in het fotoalbum op onze site of via… https://t.co/BgQoF4mOjN
vvWoudsend Bekijk hier alle uitslagen en standen na de resultaten van vandaag: https://t.co/eNbz5rTxsd

3 HJSC 19 33

Bijgewerkt t/m 19-05-2018