Volgende wedstrijd

 
Woudsend 1
 - 

 
Ens 1

Zaterdag 26 mei, 14.30 uur

Vorige wedstrijd


Heerenveen 1
5-2


Woudsend 1

Zaterdag 19 mei, 19.00 uur

Agenda

Datum    Activiteit Aanvang
22 mei Fysio spreekuur 19.30 uur
26 mei Woudsend 1 - Ens 1         14.30 uur
9 juni Slotdag n.n.b.
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend JO15 bibberend naar 6-3 nederlaag

Woudsend JO15 bibberend naar 6-3 nederlaag

Zaterdag 18 november, de dag dat Friesland de goedheiligman vanuit Spanje ontving, moest Woudsend JO15-1 spelen tegen OHH JO15-3. Een pittige tegenstander, maar één waartegen een gemotiveerd Woudsend wellicht een kansje zou hebben. Het werd een wedstrijd die menigeen kippenvel zou bezorgen.

In de kleedkamer gaven drie spelers aan liever niet te willen starten. Ze hadden teveel pijntjes om te kunnen beginnen. Slimme jongens ook, die Damian, Hylke en Colin, wellicht in het bezit van een mobiele telefoon waarop de buienradarapp was geïnstalleerd.

De coach wilde graag starten in de winnende opstelling van vorige week. Hij hield hier zo veel mogelijk aan vast en schoof nieuwe spelers op de vrijgekomen plaatsen. Dat betekende dat Senna voorstopper ging spelen. Zij deed dat prima en beet zich stevig vast in de potige spits. Rowan, normaal linksbuiten, kwam op de rechtshalf terecht. Ook hij speelde goed en bood de coach daarmee weer extra mogelijkheden.

Voor aanvang van de wedstrijd gaf de eerlijke leider van OHH aan dat er personele problemen waren. Bijzonder, want Oudega-Heeg-Hommerts/Jutrijp, drie samenwerkende verenigingen, bleken dus niet in staat 3 teams O15 op de been brengen. 1+1+1 was dus 2,9. De problemen had hij opgelost door aanvullingen vanuit de JO15-1 en de JO17-1. Twee jongens die beide speelgerechtigd waren, maar mogelijk net dat verschil zouden kunnen maken. De Woudsenders waren echter niet bevreesd en trokken vol vertrouwen ten strijde. Ook de wereldberoemde man in het zwart, bekend bij menig roodhemd, tastte hun zelfvertrouwen niet aan.

Woudsend begon gepassioneerd en wist redelijk eenvoudig overeind te blijven. OHH kreeg meer kansjes, maar keeper Roy kwam niet echt in de problemen. Met Olger, Senna, Ties en Remon stond het best goed. Voorin had Roan wat last van zijn voet en moeite om los te komen van zijn tegenstander. Eise had 'klauwen' tegen de boomlange back en ook Jeen moest flink aan de bak tegen de potige voorstopper en de uit de B's afkomstige laatste man. Toch wist Woudsend een aantal keren de '16' te bereiken.

Intussen trokken er donkere wolken samen boven het veld. Het weer bleek voor de uit het zuiden afkomstige roodhemden een grotere tegenstander dan OHH. De paars-blauwe noorderlingen waren beter gewend aan de nieuwe weersomstandigheden. De winterse kou met de striemende regen en de harde wind die neerdaalden op het tweelingdorp maakten normaal voetbal bijna onmogelijk. Waar een paar Woudsender steunpilaren vervielen in jammerend gemopper, gooiden de OHH-ers de kop er voor en voerden de druk op. In de 25ste minuut resulteerde dit in een diagonaal ingeschoven doelpunt. 1-0 voor OHH. Olger zag het niet meer. Zijn bril was door de regen en de uitlopende gel onbruikbaar geworden en hij vroeg om een technische wissel. Voordat Woudsend echter weer compleet was liet de oudoom van Youri OHH al weer aftrappen. Dat zijn potjes ook enigszins beslagen waren bleek kort daarna ook uit zijn beslissing een zuiver tweede doelpunt van OHH af te keuren.

Gelukkig was het kort daarna theetijd en trokken de spelers in een sprint richting de warme box. Hoofdschuddend kwamen de meegereisde vaders tot de conclusie dat deze gamende generatie anders groot wordt dan zij vroeger: de keiharde mannen die drie Elfstedentochten hadden meegemaakt en zelfs de koude oorlog overleefd hadden! Ondanks de herrie van de klapperende tanden lukte het de coach toch om de spelers enige moed in te spreken en enkele tactische tips mee te geven. Roan en Senna werden gewisseld en Colin en Olger kwamen er (weer) in. Damian bleek toch niet meer inzetbaar en dook ook onder de douche.

De vaderlijke speech leek in het begin van de tweede helft enig effect te hebben. Lars, die beter was dan de JO15-1 speler van OHH en de motor van het team, zag zijn schot geblokkeerd. Maar na een dubbele carambole ging de bal via de billen van een verdediger over de lijn. 1-1. Enkele Woudsender ijsklompjes leken te ontdooien, misschien was er toch nog wat mogelijk. OHH herstelde zich helaas weer snel, scoorde de 2-1 en profiteerde maximaal van een mislukte doeltrap. Bij deze 3-1 achterstand stapelden de foutjes zich op. OHH leek iedere kans te verzilveren. De achterhoedespelers probeerden de gaten dicht te lopen. Maar de kou had ook Roy te pakken en de 4-1 viel al snel. Eise ontdooide even, wist een diepe bal van het middenveld op waarde te schatten en schoof de 4-2 langs de keeper. Ondanks de 5-2 die ook weer snel volgde zocht Woudsend wat vaker de aanval. Lars combineerde met Youri en Colin op het middenveld, maar vond ook Jeen geregeld. Rowan wist op links de achterlijn een aantal keren te halen. Na een kans van Woudsend wist de keeper van OHH via een lange voordewindse uittrap zijn voorhoede te bereiken. De rode achterhoede kwam tegenover een overmacht te staan en kon de 6-2 niet meer keren. Op rechts kon Colin nog een paar keer de bal veroveren. De van een griepje herstellende allrounder wist Eise te vinden. Die passte de bal door op Jeen. Nadat de handige spits de uitkomende keeper uitkapte en de bal langs de B1 speler schoot stond de eindstand op het bord en vond de heer Van Dijk het voldoende.

Al met al was het spel dat Woudsend vertoonde niet goed. De omstandigheden waren slecht, maar die waren voor OHH niet anders. Gelukkig toonden een paar spelers dat ze ook onder beroerde omstandigheden hun mannetje staan. In deze teamsport is dat helaas onvoldoende en moet iedereen er staan! Volgende week wacht Scharnegoutum. Een directe concurrent. Met een beetje beter weer, de passie van vorige week en gezonde revanche gevoelens moet deze tegenstander te pakken zijn!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Volg ons op Twitter!

vvWoudsend Woudsend 2 wint met 7-1 van Balk 3! De doelpunten kwamen van Bjentsje (2x), Baba, BD, Hiemie, Juul en Klaasje.
9h
vvWoudsend Woudsend JO9-3 versloeg @ONSSneek JO9-3 met maar liefst 15-1. Bekijk de foto's in het fotoalbum op onze site of via… https://t.co/BgQoF4mOjN
vvWoudsend Bekijk hier alle uitslagen en standen na de resultaten van vandaag: https://t.co/eNbz5rTxsd

Banner webshop v.v. Woudsend

Stand 5e klasse A - 2017/2018

#   Team Wed  Pt
1 SWZ Boso Sneek 19 57
2 MSC Meppel 19 46  
3 HJSC 19 33  
4 Boornbergum'80       19 30  
5 IJVC 20 26  
6 Heerenveen 20 26  
7 Espel 19 21  
8 Ens 19 19  
9 Bakhuizen 20 17  
10 Blokzijl 19 15  
11 Woudsend 19 14  

Bijgewerkt t/m 19-05-2018
www.voetbalnoord.nl

 

Vind ons leuk op Facebook!

Free business joomla templates