SWZ Boso Sneek 1

17 mrt Bakhuizen 1 - Woudsend 1 14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend 1 verliest in tweede helft van Hielpen

Woudsend 1 verliest in tweede helft van Hielpen

Beuckens3 november 2012, na de belabberde wedstrijd van vorige week in Willemsoord (3-2 verlies) had Woudsend vandaag een goede reden om iets recht te zetten. Zowel voor de supporters als de trainer en leider. Hielpen kwam op bezoek, de ploeg waar Woudsender Erik Beuckens de trainer is. Hij stond met zijn team op gelijke punten met Woudsend, namelijk ieder 7. Een cruciaal duel voor beide ploegen dus. Woudsend moest eigenlijk wel winnen, net zoals dat vorige week had gemoeten. Het blijft anders wel heel erg onderin sukkelen en dat hoort niet bij deze jonge, gretige ploeg. Winst was dus noodzakelijk en deze moest vastgesteld worden zonder de geblesseerden Leo Visser, Martin de Jong en Boy Wouda. Daarnaast konden Jelmer Gerbrandy, Remko Gerbrandy en Ronald Rijpkema er niet bij zijn wegens privéomstandigheden. Hierdoor moest trainer Wouter de Vries achterin gaan puzzelen. Sven Nagelhout (links) en Wytse de Vries (rechts) kwamen op de back posities te spelen. Op het middenveld waren er ook nog een aantal wisselingen, maar verassingen leverde dat niet op. Op de bank zaten Julian van der Vegt, Arent Kuipers en Geart-Jan Bouwma.

Om 14:30 uur was de aftrap in een regenachtig Woudsend en de thuisploeg moest in het begin even zoeken, maar had de boel al gauw op orde. Er werd redelijk voetbal gespeeld, alleen het creëren van kansen bleek een lastige opgave. Hielpen moest het vooral hebben van het counteren, maar daar kwamen wel enkele kansen uit voort. Jan-Harmen Hoekstra moest enkele keren handelend optreden en deed dat, net zoals de afgelopen wedstrijden, uitstekend. Woudsend ging goed mee in het fysieke spel en liet zich niet aftroeven en naarmate de wedstrijd vorderde, kwamen er ook enkele kansjes. Zo zag Arjan Reekers twee pogingen net naast gaan en zag Coen Busscher zijn poging van de lijn worden gehaald. Daarnaast waren er nog enkele pogingen van afstand, maar hiermee werd de doelman niet getest. Julian van der Vegt was tevens al vroeg binnen de lijnen gekomen voor de geblesseerde Evert Roorda. De eerste helft, die dus goed verlopen was voor Woudsend, leverde dus geen doelpunten op.

In de rust waren er redelijk tevreden gezichten te zien in de kleedkamer, want Woudsend had, zeker na de beschamende vertoning van vorige week, een goede helft gespeeld. Wel moesten de kansen die het kreeg afgemaakt worden.

De tweede helft was allemaal wat rommeliger en het verzorgde spel dat in de eerste 45 minuten wel aanwezig was, leek verdwenen. De angst leek een beetje in de ploeg te sluipen. Onbegrijpelijk, maar wel werkelijkheid. Beide ploegen waren in deze fase aan elkaar gewaagd en opnieuw waren kansen schaars. Hielpen leek steeds meer vertrouwen te krijgen en dat ging ten koste van Woudsend, waar te veel slordigheden aanwezig waren. Na ruim een kwartier wist Hielpen op voorsprong te komen. Na een vrije trap kon Woudsend de bal niet weg krijgen, waarna Sander Mulder binnen kon tikken na een lage voorzet, 0-1. Ongeloof heerste er bij Woudsend, maar het kon niet lang treuren en moest zich zien te herstellen. In de laatste 15 à 20 minuten zette Woudsend alles op alles om snel de aansluitingstreffer te produceren. Maar opnieuw ontbrak het aan de juiste pass op het juiste moment, waardoor goede kansen zo goed als uitbleven. Coen Busscher was er echter wel dichtbij, maar bij de tweede paal kwam hij net tekort, waardoor hij naast mikte. Verder was het vooral Hielpen dat in de laatste fase kansen kreeg, want op de drie jonge verdedigers na, waren andere spelers vooral voorin te vinden. De 0-2 hing daarom ook in de lucht en werd acht minuten voor tijd gemaakt door Jelle Smid. In het vervolg probeerde Woudsend nog wel aan te zetten, maar was het vooral gefrustreerd door het feit dat het de punten gemakkelijk weggaf. Na ruim 90 minuten was het wel gedaan. Overigens was het enigszins verassend dat het duel werd beëindigd met 22 spelers, waar enkele spelers, vooral aan Woudsend zijde, vroegen om eliminatie.

Woudsend - Hielpen
Foto: Coen Busscher aan de bal. Woudsend kon geen grote kansen creëren in de tweede helft

Opnieuw een grote teleurstelling voor Woudsend. De eerste helft begon nog wel zo hoopvol, maar in de tweede helft was er toch sprake van een verval, waar Hielpen dankbaar van profiteerde. Volgende week wacht de uitwedstrijd met hekkensluiter Oudega 1. Deze wedstrijd zal weer van cruciaal belang zijn, omdat het toch hogerop wil. De aftrap is om 14:30 uur in Oudega.

* Opstelling: Jan-Harmen Hoekstra; Sven Nagelhout, Redmer Zondervan [C], Harmen Bouwma (Geart-Jan Bouwma ’75), Wytse de Vries; Xander van der Vegt (Arent Kuipers ’65), Arjan Reekers, Coen Busscher, Richard Hiemstra; Evert Roorda (Julian van der Vegt ’25), Ingele Bouwma

* Doelpuntenmakers: 0-1: Sander Mulder (’62) 0-2: Jelle Smid (’83)

*Gele kaarten Woudsend: Geart Jan Bouwma, Coen Busscher, Arjan Reekers, Xander van der Vegt

vvWoudsend Wedstrijdverslag: "Woudsend 1 begint 2018 met gelijkspel bij Espel" https://t.co/2u0DVZsk6s
vvWoudsend Woudsend JO11-1 ligt uit de beker na een 1-7 nederlaag tegen @scBolsward JO11-1
vvWoudsend Woudsend JO11-1 speelt vanavond in de beker thuis tegen @scBolsward JO11-1. Aanvang is om 18.00 uur!

10  IJVC 12 10

Bijgewerkt t/m 17-02-2018