Volgende wedstrijd

 
Woudsend 1
 - 

 
Ens 1

Zaterdag 26 mei, 14.30 uur

Vorige wedstrijd


Heerenveen 1
5-2


Woudsend 1

Zaterdag 19 mei, 19.00 uur

Agenda

Datum    Activiteit Aanvang
22 mei Fysio spreekuur 19.30 uur
26 mei Woudsend 1 - Ens 1         14.30 uur
9 juni Slotdag n.n.b.
U bevindt zich hier: HomeNieuwsMatig Woudsend JO-15 wint eenvoudig van Scharnegoutum

Matig Woudsend JO-15 wint eenvoudig van Scharnegoutum

Tot groot genoegen van de spelers was het veld zaterdag 25 november goedgekeurd. Er kon dus worden gevoetbald tegen Scharnegoutum JO15-2. Helaas was Rowan geblesseerd. Er waren daarmee twee wissels beschikbaar. Roan had aangegeven wegens een kwetsuur niet te willen beginnen. Daarnaast was het shirt van Colin ontsnapt en dus onvindbaar. De wisselkeuze was snel gemaakt.

De ploeg uit Scharnegoutum was al om 8.15 aanwezig en aanzienlijk eerder met de indrukwekkende warming-up bezig dan de Woudsenders. Als een ware Robert Dijkgraaf doceerde de jonge trainer/coach zijn pupillen. Ook toen de roodhemden klaar voor de start waren en de kalende coach door zijn teksten heen was, bleef de bezoekende jongeling door preken. Nadat de Woudsenders de tijd tot de scheids ten tonele verscheen hadden overbrugd met een vijftal niet voor herhaling vatbare moppen kon worden begonnen.

De wedstrijd begon mooi gelijk op. Scharnegoutum speelde wat verzorgder, kon de bal wat vaker naar een medespeler passen dan de Woudsenders. Kleine kansjes ontstonden over en weer. Olger had de defensie echter goed staan en gaf voldoende rugdekking. Hylke nam de atletische spits voor zijn rekening en deed dit zoals hij dat al weken doet. Prima. Op de back-posities speelden Remon en Ties. Ze hadden snelle tegenstanders, maar kwamen ook niet echt in de problemen.

Het eerste doelpunt voor Woudsend viel toen Eise, zoals wel vaker, een doeltrap van de tegenstander oppikte. Hij slalomde naar de achterlijn en wist de bal richting rand 16 terug te leggen op Lars. De Pirlo van Woudsend schoof de bal bekeken en strak in de linker beneden hoek, ongrijpbaar voor de blonde keeper: 1-0.
De tegenstander had een tweetal meiden opgesteld. Beide stonden ze op het middenveld en probeerden ze de middenvelders van Woudsend in de war te brengen. Dit lukte maar half en gaande de wedstrijd wisten Youri en Damian zich meer te onderscheiden. Damians befaamde afstandsschoten wisten het doel niet te treffen. Het lukt hem echter wel Eise voor het doel te zetten. Met links tekende de luidruchtige rechtsbuiten de 2-0 aan.

Woudsend kon de wedstrijd steeds meer domineren. Senna liet haar directe tegenstander regelmatig haar hakken te laten zien. Na een mooie pass stormde deze blonde pijl alleen op de keeper af. Helaas speelde ze de bal net wat te ver voor zich uit en wist de keeper boven op de bal te duiken. Ook Jeen kreeg zijn kansjes. Uit een voorzet leek hij het derde doelpunt in het net te leggen. Twijfelend tussen een schot en een kopbal belandde de bal opnieuw in de handen van de keeper. Ook Eise had zijn missertjes en wist 'alleen voor de keeper' de bal er niet in te krijgen.

Vlak voor rust leek Scharnegoutum de aansluitingstreffer te maken. Na een lange pass volgde een zeldzame uitbraak van de withemden. Met de roden in de achtervolging en de bal aan de voet kon de spits de hoek uitkiezen. Roy zag het echter aankomen, maakte zijn doel kleiner. Hij bleef zich focussen op de bal, bleef tot het laatste moment staan. De spits koos rechts, plaatste de bal secuur en met de juiste snelheid. Roy zag de bal aankomen, onbevreesd, strekte zijn linkerarm, ging naar de grond en trof de bal uitstekend. De bal veranderde van koers en de keeper hield zijn doel schoon. Een belangrijke redding zo vlak voor de thee!

In de tweede helft werden Colin en Roan ingebracht. Ties had last van zijn hak en bij Youri leek de pijp leeg. Jeen trapte af. De bal kwam bij Lars terecht, hij lanceerde Eise: 3-0, nog voordat de opponent de bal had geraakt. De wedstrijd was daarmee gespeeld. Er was zo nu en dan nog wat te genieten. Roan wilde zich nog laten zien en werd regelmatig gevaarlijk. Na opnieuw een pass van Lars schoot Roan de bal bijna vanaf de achterlijn diagonaal in doel en bracht daarmee de eindstand op 4-0. Eise raakte later nog de paal. Vanuit een scrimmage wisten ook Jeen, Lars en Roan niet te scoren, maar uitsluitend de keeper te raken. Remon slalomde nog een keer fraai naar voren. Daarmee is eigenlijk alles wel geschreven. Scharnegoutum wist nog wel een aantal keer voor het doel van Roy te verschijnen. Ook zij konden het net niet meer doen bollen. Woudsend leek de bal niet meer te willen hebben. Gedurende een slechte periode lukte het niet de bal vaker dan één keer over te spelen. Steeds vaker verdween de bal pardoes in de voeten van de tegenstander. Met net wat meer voetbalvernuft en scherpte voorin had Woudsend eenvoudig kunnen uitlopen naar een nulletje of acht.

Woudsend heeft nu 26 doelpunten tegen. Dit zijn best veel, maar meer dan de helft van deze doelpunten viel in slechts 2 wedstrijden. De verdediging kon al een paar keer de 'nul' houden. De spelhervattingen vanuit de doeltrap gaan steeds beter, er is zelden balverlies. De lange bal van de tegenstander is vaak voor de Woudsenders. Opbouwend kan wat vaker worden gekozen voor een pass naar het middenveld of zelfs de voorhoede in plaats van het balletje naar een medeverdediger. Balverlies is dan minder gevaarlijk. Het is van belang dat de medespelers dan ook goed aanspeelbaar zijn, waarbij weglopen en een mannetje wegbrengen vaak meer helpt dan naar de medespeler toe komen en de tegenstander meenemen waardoor de ruimtes kleiner worden. Aldus Robert Dijkgraaf.

Kortom, ondanks een erg matige wedstrijd werd probleemloos gewonnen. Volgende week komt WPB JO15-1 op bezoek, de trotse, ongeslagen en doeltreffende (saldo +69) koploper. Dat wordt andere koek! Maar met een scherpe voorhoede, een sluw middenveld en een degelijke verdediging kan misschien voor een verrassing worden gezorgd. Graag tot dan!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Volg ons op Twitter!

vvWoudsend Woudsend 2 wint met 7-1 van Balk 3! De doelpunten kwamen van Bjentsje (2x), Baba, BD, Hiemie, Juul en Klaasje.
9h
vvWoudsend Woudsend JO9-3 versloeg @ONSSneek JO9-3 met maar liefst 15-1. Bekijk de foto's in het fotoalbum op onze site of via… https://t.co/BgQoF4mOjN
vvWoudsend Bekijk hier alle uitslagen en standen na de resultaten van vandaag: https://t.co/eNbz5rTxsd

Banner webshop v.v. Woudsend

Stand 5e klasse A - 2017/2018

#   Team Wed  Pt
1 SWZ Boso Sneek 19 57
2 MSC Meppel 19 46  
3 HJSC 19 33  
4 Boornbergum'80       19 30  
5 IJVC 20 26  
6 Heerenveen 20 26  
7 Espel 19 21  
8 Ens 19 19  
9 Bakhuizen 20 17  
10 Blokzijl 19 15  
11 Woudsend 19 14  

Bijgewerkt t/m 19-05-2018
www.voetbalnoord.nl

 

Vind ons leuk op Facebook!

Free business joomla templates