Hielpen 1

14 dec Laatste veldtrainingen 2017 divers
16 dec Woudsend JO11-1 beker      09.00 uur
16 dec Hielpen 1 - Woudsend 1 14.30 uur
23 dec Oefentoernooi zaal jeugd n.n.b.
29 dec FIFA 18 toernooi 14.00 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend 1 lijdt hoopgevende nederlaag bij Boornbergum

Woudsend 1 lijdt hoopgevende nederlaag bij Boornbergum

25 november 2017, na twee zaterdagen zonder voetbal door de slechte weersomstandigheden werd het wel weer eens tijd voor een wedstrijdje. Deze middag mocht Woudsend op bezoek bij Boornbergum '80, dit jaar nieuw in de vijfde klasse A. Boornbergum wist van de 7 gespeelde wedstrijden al 6 te winnen en was daarmee de nummer drie van de competitie. Voor Woudsend zag het er allemaal soberder uit, met slechts 1 overwinning, 1 gelijkspel en 4 nederlagen. Het werd daarom weer eens tijd voor punten.

De eerste minuten was het duidelijk weer even wennen voor Woudsend. Ook het zware veld hielp niet mee. Toch kwam Woudsend deze fase goed door en kon het Boornbergum steeds meer van het doel afhouden. Gaandeweg ging Woudsend het initiatief nemen en dat werd veelal beantwoord met counters van de thuisploeg. Beide teams kregen kansen, maar waren te gehaast in de afronding. Woudsend voetbalde naar behoren en kreeg de uitgelezen mogelijkheid deze eerste helft te bekronen met een voorsprong. Een duidelijke overtreding op Richard Hiemstra binnen het strafschopgebied leverde namelijk een penalty op. De inzet van Julian van der Vegt werd echter gekeerd door de doelman.

De tweede helft was het Boornbergum dat wel heel snel kon juichen. Na drie passes vanaf de aftrap belandde de bal op het middenveld bij Ruurd Sijtsma die prachtig en doeltreffend uithaalde van ruim 30 meter, 1-0. Een domper voor Woudsend dat vervolgens meer onder druk kwam te staan. Woudsend kreeg in deze fase zelf ook goede kansen, maar het was Boornbergum dat op 2-0 kwam. Bij Woudsend mislukte (blijkbaar) de buitenspelval dat resulteerde in een niet te missen kans voor Willem Lindeboom. Het werd er niet gemakkelijker op, zeker niet toen Richard Hiemstra in een tijdsbestek van anderhalve minuut een keer geel en rood pakte. Met twee verse krachten werd jacht gemaakt op de aansluitingstreffer, maar opnieuw raakte Woudsend een speler kwijt: Klaas de Jong kreeg zijn tweede gele kaart na een sliding op de bal. Met negen man werd er wederom het een en ander omgezet, maar dat zorgde er wel voor dat Boornbergum in de toom werd gehouden. Woudsend mocht zelfs nog aan aanvallen denken. In de 91e minuut leverde een inzet van Ronald Rijpkema de 2-1 op, na een afgeslagen vrije trap. Er was vervolgens te weinig tijd om nog voor een stuntje te zorgen.

Woudsend kon ondanks de nederlaag met een tevreden gevoel terugkijken op de wedstrijd. Bij vlagen werd er goed gevoetbald en aan strijd ontbrak het deze middag ook niet, zeker niet toen Woudsend met twee man minder stond. De kansen worden gewoonweg nog niet voldoende verzilverd. Zodra dat gebeurt, volgen ook de punten.

Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen VV Heerenveen op het programma.

* Opstelling Woudsend: Pieter de Vries; Arjan Reekers [C], Jelmer Gerbrandy, Redmer Zondervan, Wytse de Vries; Richard Hiemstra, Klaas de Jong, Jan Derk de Vries (Douwe de Vries '61); Ronald Rijpkema, Julian van der Vegt, Nico Posthuma (Jorik Postma '72)

* Doelpuntenmakers:
1-0: Ruurd Sijtsma ('46)
2-0: Willem Lindeboom ('58)
2-1: Ronald Rijpkema ('90+1)

* Bijzonderheden:
- Julian van der Vegt mist penalty ('45)
- Rode kaarten voor Richard Hiemstra ('59) en Klaas de Jong ('74 – 2x geel)

Afgelastingen v.v. Woudsend

Banner website 2017 RABO

vvWoudsend Wedstrijd #afgelast: #Woudsend JO17-1 - #ST IJVC/Blauwhuis JO17-2 16 december 2017 - 10:30
12m
vvWoudsend Alle thuiswedstrijden zijn morgen afgelast! De duels van JO17-1, JO11-1 en JO9-2 gaan dus niet door!
16m
vvWoudsend Donderdag 14 december zijn alle trainingen afgelast! Er ligt nog altijd veel te veel water op de velden.

10  Blokzijl 11 7

Bijgewerkt t/m 09-12-2017