SWZ Boso Sneek 1

26 mei Woudsend 1 - Ens 1 14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend JO13-1 pakt punt in Sneek

Woudsend JO13-1 pakt punt in Sneek

Waar alle ander wedstrijden in de competitie vanwege het slecht weer geen doorgang konden vinden, toog de JO13-1 afgelopen zaterdag richting Sneek om tegen ONS Boso Sneek JO13-3 te spelen (soms is dat kunstgras best handig). Beide ploegen stonden dichtbij elkaar op de ranglijst, dus het beloofde weer een spannend potje te worden. Zonder de geblesseerde Joey en de afwezige Sven en Robin werd er om 9.00 uur onder best goede omstandigheden afgetrapt.

De wedstrijd was pas 3 minuten oud toen er al enige opwinding ontstond. Een speler van ONS was geslagen door een teamgenoot. De slaande partij kon inrukken waarna de wedstrijd weer werd hervat. Beide ploegen ware goed aan elkaar gewaagd. Woudsend voetbalde in de beginfase iets makkelijker dan de gastheren, maar echt gevaar leverde dat niet op. Een klein kansje voor Chris en Daan was het enige wapenfeit van de Woudsenders in de eerste helft. Langzamerhand kwam ONS beter in de wedstrijd. De Woudsenders gaven hun tegenstander steeds wat meer ruimte en daardoor kwam men steeds een stap te laat. Na 15 minuten spelen kwam ONS op dat moment terecht op voorsprong. Een behendige middenvelder stuurde 4 Woudsenders het bos in en zijn schot kon nog wel door Lieke worden aangeraakt, maar niet gekeerd, 1-0. Hierna ging men gauw even de kleedkamers in vanwege een zware hagelbui, maar na 5 minuten kon de wedstrijd gelukkig worden hervat. Tot aan de rust speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af, waar vooral Jet en Hille opvielen door goed voetbal en dito inzet. Gescoord werd er niet meer, zodat de Woudsenders met een 1-0 achterstand gingen rusten.

In de rust kregen de spelers een compliment voor het goede voetbal, ondanks de zware omstandigheden, maar dat er wel een schepje bovenop kon. Opgewarmd door de limonade en de goedbedoelde adviezen vingen de Roodhemden de tweede helft aan. In het begin van de tweede helft was ONS nog steeds de iets betere ploeg. Gelukkig stond het achterin met Timme, Tieme en backs Jarno en Marieke uitstekend. ONS kreeg via een verraderlijk schot nog een prima kans, gelukkig kreeg Lieke er nog net een vingernagel tegen aan (niet gezien door de prima fluitende scheidsrechter). En ineens was het 1-1. Riemer pikte de bal op het middenveld op en begon aan een imposante rush. Na 3 man te hebben afgeschud en een één-tweetje met de ONS keeper schoof hij de bal in het doel. En Woudsend kreeg ineens de geest. ONS werd op eigen helft vastgezet en kwam er niet meer vanaf. De gasten kregen nu een aantal hele goede kansen mogelijkheden, maar Sepp, Tieme, Liam, nogmaals Riemer en Chris ontbeerden net het beetje geluk om te scoren. Woudsend leek dan toch op 2-1 te komen, maar de bal kon nog ternauwernood door een verdediger van ONS van de lijn worden gehaald. Ondanks alle goede intenties en kansen zou het bij 1-1 blijven, op zich een uitslag die wel recht deed aan de wedstrijd.

Volgende week moet Woudsend JO13-1 nog een wedstrijd inhalen bij LSC, dan zit de najaarscompetitie er alweer op. IJs en wederdienende start de wedstrijd in Sneek om 12.15 uur.

0 #1 Tjitske de Blaauw 10-12-2017 17:07
Mooi verslag fan un spannende wedstried ondanks de barre waarsomstondigh eden!
Citeer

vvWoudsend Foto's van Woudsend JO11-1 - @fcHarlingen JO11-1 (2-5) staan online op onze website en Facebook pagina!… https://t.co/T7sOHzEEqS
vvWoudsend Woudsend 1 verliest met 9-0 bij de bijna kampioen @SWZBOSOSneekZM1. De uitslagen en stand in 5A: https://t.co/0Tl0vxk0ec
vvWoudsend RT @SWZBOSOSneekZM1: DOELPUNT! Tim maakt de 9-0!

Bijgewerkt t/m 21-04-2018