WWS 1

3 feb Woudsend JO11-1 beker 09.00 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend 1 pakt door en wint bij Ens

Woudsend 1 pakt door en wint bij Ens

9 december 2017, zo kort voor de winterstop was het aan Woudsend 1 wel gelegen om nog wat punten te verzamelen. De laatste wedstrijden zat er een stijgende lijn in en dat resulteerde vorige week in een 1-0 overwinning. Met 7 punten uit 8 wedstrijden was de balans nog niet positief, maar aansluiting met de middenmoot was er. Deze zaterdag moest Woudsend het opnemen tegen Ens. Die ploeg kent een wisselvallig seizoen en stond met 11 punten uit 10 wedstrijden op de 6e positie. Vorig seizoen eindigde het duel in 1-0 voor Ens.

De eerste helft startte Woudsend voortvarend op het kunstgras, want het had Ens in de tang. Het voetbalde goed, maar tot grote kansen kwam het niet. Woudsend had zeker momenten waarin het meer had kunnen en moeten doen in aanvallend opzicht. Daarentegen kwam Ens niet tot veel aanvallen toe, maar dat veranderde halverwege de eerste helft. Ens werd beter en kreeg twee goede kansen om de score te openen, maar Woudsend ontsnapte. Het duel ging meer en meer op en neer en dat zou ook het spelbeeld van de tweede helft worden.

De tweede helft was het rustige rondspelen wel verdwenen en kwam het steeds meer op strijdlust aan. Dat paste ook prima bij het soms beroerde weer in Ens. Na ruim twintig minuten viel er dan eindelijk een doelpunt. Leo Visser stuurde Nico Posthuma weg en met een goede lage voorzet bediende hij spits Ronald Rijpkema die voor de 0-1 tekende. Was het zo'n wedstrijd dat degene met het eerste doelpunt de wedstrijd won? Daar zag het wel naar uit. Ens haalde van alles uit de kast, maar Woudsend verdedigde als het moest met man en macht. De tegenaanvallen werden niet goed uitgespeeld, waardoor het wederom tot het laatst toe spannend bleef. Nadat Pieter de Vries met een geweldige redding een doelpunt voorkwam in de slotfase, was het Ronald Rijpkema die in de blessuretijd aan alle illusies een einde maakte. Eerst pikte hij een te korte terugspeelbal op (0-2) en een kleine minuut later reageerde hij het beste op een lange bal en schoot hij de bal van afstand mooi langs de doelman en de goede kant van de doelpaal, 0-3. Een hattrick voor de spits en de drie punten waren binnen!

Woudsend kon terugkijken op een aardige wedstrijd, waarin het gelijkwaardig was aan Ens. De 0-3 eindstand was een beetje geflatteerd, maar het mocht Woudsend ook wel weer eens meezitten. De stijgende lijn wordt in ieder geval doorgezet en met 10 punten komt het nu op de 8e plaats te staan. De winterstop is aanstaande, maar aanstaande zaterdag wordt er eerst nog gespeeld tegen Hielpen.

* Opstelling Woudsend: Pieter de Vries; Arjan Reekers, Redmer Zondervan, Jelmer Gerbrandy, Wytse de Vries; Douwe de Vries (Marco van der Wal '80), Klaas de Jong, Leo Visser [C]; Xander van der Vegt (Jan Derk de Vries '64), Ronald Rijpkema, Nico Posthuma (Jorik Postma '74)

* Doelpuntenmakers:
0-1: Ronald Rijpkema ('69)
0-2: Ronald Rijpkema ('90+3)
0-3: Ronald Rijpkema ('90+4)

vvWoudsend In Deinum is de oefenwedstrijd tussen WWS 1 en Woudsend 1 begonnen. #wwswou https://t.co/ucf7qxZF1K
12m
vvWoudsend MATCHDAY! Woudsend 1 oefent om 14.00 uur op kunstgras in Deinum tegen @vv_WWS 1. Woudsend 2 hervat de competitie om… https://t.co/Iwo3qkcnk0
vvWoudsend RT @Sportlink_NL: Scheidsrechters, leiders, aanvoerders, teammanagers, wedstrijdsecretarissen....ofwel iedereen die de KNVB Wedstrijdzaken…

10  Blokzijl 11 7

Bijgewerkt t/m 16-12-2017