WWS 1

3 feb Woudsend JO11-1 beker 09.00 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend JO13-1 op karakter naar puntendeling

Woudsend JO13-1 op karakter naar puntendeling

Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma. Door de vele regen- en sneeuwval van de afgelopen weken kon er maar mondjesmaat worden getraind. Ook dit weekend waren er weer veel afgelastingen, gelukkig kon de wedstrijd in Sneek tegen LSC JO13-4 dankzij het kunstgrasveld wel doorgaan. Op het mooie tijdstip van 12.30 uur werd er afgetrapt.

Ondanks alle goede bedoelingen was de start van Woudsend erg stroef. Sommige spelers leken niet helemaal bij de les en er werd de tegenstander weer te veel tijd en ruimte gegeven. Ondanks een licht veldoverwicht kreeg LSC in de beginfase niet al teveel mogelijkheden. De achterhoede, zoals de laatste weken met backs Jarno en Marieke, laatste man Timme en gelegenheidsvoorstopper Sven had de zaakjes goed voor elkaar, soms met wat kunst- en vliegwerk. Zo nu en dan probeerde Woudsend wel een aanval op te zetten, maar de linies lagen te ver uitelkaar om gemakkelijk een medespeler te kunnen aanspelen. LSC kwam wel steeds beter in de wedstrijd en scoorde na een kwartier de terechte 1-0. Woudsend probeerde met een paar omzettingen het tij te keren maar het zat er de eerste helft gewoon niet in. LSC was achterin de baas over de Woudsender voorhoede van Chris, Daan en Robin en op het middenveld voetbalden Hille, Liam en Jet steeds tegen een overmacht. Vlak voor rust kwam LSC dan ook nog op 2-0. Een hard schot kon door Lieke worden gekeerd, maar tegen de rebound was ze kansloos.

In de rust werd het strijdplan nogmaals doorgenomen. Kort op de tegenstander zitten en aanspeelbaar zijn als je de bal niet hebt door vrij te lopen. Een herboren Woudsend kwam uit de kleedkamer. Vanaf minuut 1 in de tweede helft zagen de toeschouwers "Vollgas" voetbal van de roodhemden. De tegenstander werd nu over het hele veld afgejaagd en kreeg geen tijd meer om een aanval op te zetten. Nadat Chris eerst een goed kans kreeg, was het de energieke Riemer die niet veel later de aansluitingstreffer maakte, 2-1. Woudsend kreeg nu echt het geloof in de goede afloop en de ene na de andere aanval denderde nu richting de Sneker goalie. Riemer kreeg wederom een goede mogelijkheid, schoten van Tieme en Jarno vlogen rakelings naast en Robin kon helaas net zijn teen niet tegen een goede voorzet krijgen. Toch kwam Woudsend volkomen terecht op 2-2. Na wederom een goede aanval kreeg Sepp de bal in de 16 aangespeeld en met een bekeken schot in de bovenhoek zette hij de gelijkmaker op het bord. Woudsend rook bloed en wilde voor de knock out gaan. Timme kreeg een goede kans na een slimme loopactie, maar het schoot net naast. LSC werd echter nog een aantal malen gevaarlijk in de counter. Woudsend leek alsnog het deksel op de neus te krijgen toen de Sneker spits alleen op Lieke wist af te gaan, maar deze wist met gevaar voor eigen leven als winnaar uit de 1 tegen 1 situatie te komen. Vlak hierna floot de goed leidende scheidsrechter een spannende en sportieve wedstrijd af.

Een groot compliment voor de tweede helft. Vanuit een kansloze positie op karakter en met goed voetbal toch nog een verdiend punt uit het vuur gesleept. Woudsend eindigt de competitie op de 8 plek met 9 punten uit 9 wedstrijden. Na de winterstop spelen we weer een volledige competitie met 5 andere ploegen. Nu eerst de zaal in.

+1 #1 Tjitske de Blaauw 16-12-2017 17:35
Goed verslag en goed gekeept Lieke.
Citeer

vvWoudsend In Deinum is de oefenwedstrijd tussen WWS 1 en Woudsend 1 begonnen. #wwswou https://t.co/ucf7qxZF1K
12m
vvWoudsend MATCHDAY! Woudsend 1 oefent om 14.00 uur op kunstgras in Deinum tegen @vv_WWS 1. Woudsend 2 hervat de competitie om… https://t.co/Iwo3qkcnk0