Ens 1

26 mei Woudsend 1 - Ens 1         14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend JO13-1 gelukkigste op ijzig veld

Woudsend JO13-1 gelukkigste op ijzig veld

Na een wisselvallige zaalvoetbalcampagne en alweer de eerste afgelasting vorige week kon er dan eindelijk weer eens op het veld worden gevoetbald. Woudsend JO13-1 trad thuis aan tegen SC Joure JO13-7. Het team was verre van compleet, sterker nog, er waren maar 10 fitte spelers en één geblesseerde. Om uiteenlopende redenen kon er geen beroep worden gedaan op Riemer, Joey, Sven en Robin. De spoeling was dus deze zaterdagochtend dun, maar de 11 die er wel waren konden gelukkig de wedstrijd wel uitspelen.

De weersomstandigheden waren winters, het veld was nog aardig bevroren toen er om 9.00 uur werd afgetrapt. In overleg met de leiders van Joure werd er besloten maar gewoon te beginnen en te kijken of het voetbalschip zou stranden. Gelukkig bleek dit niet het geval en kon de wedstrijd worden uitgespeeld. Omdat combinatievoetbal lastig is als de bal steeds opstuitert, was het in de beginfase van beide kanten een beetje rommelig. Beide ploegen probeerden wel te voetballen, maar het veld leende zich daar niet echt voor. Woudsend leek dit als eerste in de gaten te krijgen en al snel koos met voor de lange bal richting de voorwaartsen Chris, Liam en Daan. Chris en Liam moesten echter opboksen tegen grotere tegenstanders en Daan was eigenlijk te geblesseerd om te kunnen spelen, gelukkig maar zou later blijken. Grote kansen kwamen er daardoor niet voor de roodhemden. Maar ook Joure kon het doel van de thuisclub niet vinden. De slag speelde zich voornamelijk op het middenveld af, waar de Woudsenders in de personen van Jet, Hille en Sepp ondersteund door de onvermoeibare Tieme in eerste instantie de bovenhand hadden. Na 20 minuten kreeg Woudsend een corner, via een kluts kwam deze voor de voeten van Daan en zijn eerste de beste actie was direct een doelpunt, 1-0. De rest van de eerste helft kon de thuisploeg redelijk makkelijk overeind blijven, waardoor de 1-0 ook de ruststand was.

In de pauze warmden de spelers zich weer op en na een welgemeend compliment van de leiders over de inzet werd de koude weer opgezocht. Joure was met nieuw elan de kleedkamer uitgekomen. Vanaf minuut één van de tweede helft zetten de gasten Woudsend vast op eigen helft. Joure voetbalde nu ook meer naar de omstandigheden en zocht nu ook met de lange bal hun voorwaartsen. Maar achterin had Woudsend de zaakjes prima op orde. Joure was dan voetballend wel beter, echt grote kansen kwamen er niet. Backs Jarno en Marieke gaven hun tegenstanders geen ruimte en Tieme zwoegde en sleurde zoals we van hem gewend zijn. En kwam er dan een balletje doorheen dan was het Timme die het gevaar keer op keer opruimde, geassisteerd door de zeer attent keepende Lieke. Naarmate het einde dichterbij kwam groeide de spanning bij het thuispubliek. Zou Woudsend de punten in eigen huis houden? Joure zette alles op alles in de laatste 10 minuten om toch de terechte gelijkmaker te forceren. Maar ondanks een paar billenknijpmomentjes haalden de roodhemden het einde zonder tegendoelpunt. Na 32 minuten in de tweede helft floot scheids Jeroen voor het einde en kon Woudsend JO13-1 juichen. 2 punten te veel, maar in de regel zijn dit wel de mooiste overwinningen.

De aankomende twee weken word er voor de competitie niet gevoetbald (fremd net?) wellicht dat er nog wel een oefenwedstrijd wordt ingelast als het weer en het aantal spelers dat toelaat. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 10 maart in Lemmer tegen CVVO JO13-3. Aanvang 9.00 uur.

0 #1 Tjitske de Blaauw 18-02-2018 21:11
Mooi verslag. Ploegje het ut goei dien sjoen de waarsomstondigh eden.
Citeer

vvWoudsend Woudsend 2 wint met 7-1 van Balk 3! De doelpunten kwamen van Bjentsje (2x), Baba, BD, Hiemie, Juul en Klaasje.
vvWoudsend Woudsend JO9-3 versloeg @ONSSneek JO9-3 met maar liefst 15-1. Bekijk de foto's in het fotoalbum op onze site of via… https://t.co/BgQoF4mOjN
vvWoudsend Bekijk hier alle uitslagen en standen na de resultaten van vandaag: https://t.co/eNbz5rTxsd

3 HJSC 19 33

Bijgewerkt t/m 19-05-2018