Ens 1

Heerenveen 1

22 mei Fysio spreekuur 19.30 uur
26 mei Woudsend 1 - Ens 1         14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend JO15 verliest nipt van YVC Blauwhuis JO15-2

Woudsend JO15 verliest nipt van YVC Blauwhuis JO15-2

17 februari. Een bijzondere dag, de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie. Nieuwe rondes, nieuwe kansen. Maar ook nieuwe tegenstanders? Nee, Woudsend had tegen de meeste teams ook al in de najaarscompetitie gespeeld. Zo ook tegen YVC-Blauwhuis. Toen werd op 30 september 2017 met 3-2 verloren. Gebrand op een overwinning wisten de Woudsenders het zeker, die jongens in het blauw zijn nog niet jarig.

De spoeling was echter ook bij de JO15 dun: Olger was geblesseerd en Hylke was al langere tijd grieperig. Gelukkig waren Sepp en Tieme bereid om na hun eigen wedstrijd met de JO13 bij de grotere jongens aan te schuiven. U begrijpt: De Spoeling werd al wat minder dun. Ook de YVC-ers hadden hun team aangevuld en waren er in geslaagd met de behulp van de dispensatieregeling het doel te vullen met een potige keeper.

De Woudsender leider had een lastige, maar leuke job. Het sterke hart was uit de defensie geslagen. Een puzzeltje. Maar wie niet sterk is... Er werd gekozen voor slimheid en snelheid in het centrum met Remon op de laatste-man-positie en Senna er voor. Ties en Colin vulden de back posities. Roy stond natuurlijk op doel. Op het middenveld stonden aan de zijkanten Youri en Rowan. Lars centraal 'met de punt naar achteren', ondersteunend aan de achterhoede. Voorin werd gerekend op de counter. Roan en Eise scherp op de vleugels en Jeen wat meer als valse spits, de man van de steekballen.

YCV startte sterk. Zij speelden met 4 man op het middenveld en zonder centrumspits. Woudsend moest achterin een beetje zoeken. Zonder directe tegenstander was met name Senna op zoek naar een mannetje. De Kypmantsjes kregen een aantal kansjes. Op de vleugels wisten Colin en Ties het meeste gevaar tijdig onschadelijk te maken. Remon en Senna konden de gaatjes goed dichtlopen. De ballen die op het doel werden geschoten bleken allemaal een prooi voor Roy.

Blauwhuis drukte door en slaagde er in de nul – één te maken: De bal werd door de Woudsender verdediging geruimd, maar niet goed genoeg. Het leer werd opgepikt en door één van de gasten vanaf een onmogelijke afstand richting Roy gejaagd. De bal werd tijdens de vlucht 2 keer van koers veranderd en landde uiteindelijk keurig in de hoek.

Woudsend bleef een beetje achter de feiten aanlopen, anticipeerde laat, kwam er niet goed uit, stond voor de man, leed onnodig balverlies, liet wel eens een mannetje lopen. Kortom 0-2 werd het in de 31ste minuut. Vrij voor doel kon de lange middenvelder eenvoudig scoren.

Ook Woudsend was enkele keren gevaarlijk geweest. Een tweetal corners en een enkele uitbraak hadden echter nog niet tot doelpunten geleid. Vlak voor rust lukt dit wel. Niet door een gelukje of een foutje van de tegenstander, maar door prima voetbal. Youri stuurde Rowan de diepte in. De lange buitenspeler passeerde een tweetal tegenstanders en leverde een puike voorzet af. De sterk spelende Jeen schoof de bal beheerst binnen: 1-2 en rust.

De tweede helft begon Woudsend met Sepp op de rechtshalf. Hij verving Rowan, die gewend was te spelen op de linksbuitenpositie, maar het ook rechts op het middenveld prima deed. Woudsend was na rust duidelijk de bovenliggende partij. De IJlsters moesten steeds vaker achteruit. Er werd door de roodhemden met veel passie en strijd gespeeld. Colin en Ties (later vervangen door Tieme) voorkwamen dat hun tegenstanders nog echt gevaarlijk konden worden. Centraal controleerden Remon en Senna, die later ook nog wat druk naar voren konden geven. Youri had zich volledig leeg gespeeld, Rowan pakte dit later weer prima op. In het hart van het team lieten Lars en Jeen hun kwaliteiten zien. Steeds vaker hanteerden de Blauwen de botte bijl om Eise te stoppen. Dat lukte hen niet bij opnieuw een geweldige actie van Roan. Op eigen helft kreeg hij de bal, wurmde zich langs een drietal verdedigers, stak het halve veld over, slalomde om de keeper, zag een leeg doel en ...., schoot de bal richting Balk.

Daarmee werd de ruststand ook de eindstand. Vooraf was op meer gehoopt, maar als iedereen zoveel inzet blijft tonen komen de punten binnenkort vanzelf.

vvWoudsend Woudsend 2 wint met 7-1 van Balk 3! De doelpunten kwamen van Bjentsje (2x), Baba, BD, Hiemie, Juul en Klaasje.
vvWoudsend Woudsend JO9-3 versloeg @ONSSneek JO9-3 met maar liefst 15-1. Bekijk de foto's in het fotoalbum op onze site of via… https://t.co/BgQoF4mOjN
vvWoudsend Bekijk hier alle uitslagen en standen na de resultaten van vandaag: https://t.co/eNbz5rTxsd

3 HJSC 19 33

Bijgewerkt t/m 19-05-2018