Ens 1

26 mei Woudsend 1 - Ens 1         14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsAltruïsme nekt JO15-1

Altruïsme nekt JO15-1

In het najaar van 2017 speelde het team vol ideale schoonzonen (en schoondochter) in de genadeloos striemende regen een verloren wedstrijd tegen het multiculturele OHH JO15-3. Waar toen de Siberische weersomstandigheden als acceptabel excuus kon worden aangedragen had Woudsend het deze keer, in de bijna subtropische voorjaarsomstandigheden, het verlies echt aan zichzelf te wijten.

Uiteraard een compliment aan de ouders die prachtige, rustige en lieve kinderen hebben groot gebracht. Een aanwinst voor deze niet altijd vredelievende maatschappij. Het is echter lastig om een voetbaloorlog met een team vol Bourtos-Ghali's, Koffi Annans en Ban-Ki Moons te winnen. Dat weegt niet op tegen die ene Guterres tussen al die haviken bij de tegenstander.

De spelers uit Hommerts, Jutrijp, Heeg of Oudega begonnen met 'het mes in de bek'. Waarschijnlijk niet het gevolg van mislukte pedagogie van hun ouders, maar misschien wel doordat ze gemiddeld al wat verder in hun pubertijd waren, waardoor de waardes van het testosteronhormoon enigszins hoger lagen. De Woudsenders gaven de meer ervaren gastheren in de vierde minuut een prachtig welkomstgeschenk: 1-0. Kort daarop verloren de Woudsenders hun rechtsbuiten en daarmee hun grootste schavuit.

Dat de goedaardige jongens ook aardig goed kunnen voetballen lieten de roodhemden in de 18e minuut zien. Remon nam een corner kort op Lars. Samen combineerden zij langs de achterlijn richting doel, waarna de kapitein vanuit een onmogelijke hoek raak schoot: 1-1. Vanaf dat moment kon Woudsend prima meekomen. Achterin werd gezocht naar voetballende oplossingen. Vaak lukte het Colin, Olger, Hylke en met name Ties goed om er combinerend uit te komen. Soms is het echter nodig om op een lelijke manier meedogenloos te zijn en om, zoals dat in de pluimveehouderij wel gaat, te ruimen als het tegenzit. Uiteraard is dit vergelijk slechts metaforisch bedoeld en is voetballen als een kip zonder kop ook geen oplossing. 'Met de kippen op stok gaan' zouden een aantal spelers echter best eens letterlijk mogen nemen. Want na een aantal uitbraakjes en mogelijkheden op een kansje waren de spelers weer even toe aan een 'knipperke'. De in het purper gehulde spits van OHH was echter wel wakker en liet vlak voor de thee geheel vrijstaand de 2-1 aantekenen.

In de rust werd uitgebreid gesproken over de tactiek en de taken die iedereen moest uitvoeren. Ook werd gewezen op de inzet van de spelers en werd gepoogd de spelers te inspireren en met bezieling alsnog de winst te pakken. Een korte tijd leek dat goed uit te pakken. Gedurende de eerste 10 minuten hadden de Woudsenders de beste kansen. Wie kan zich echter niet Hugo Walker herinneren: KOMT DAT SCHOOOOOT.... NAAST! Roan kreeg na passes van Jeen en Lars, gevolgd door prima acties van hemzelf, een tweetal magnifieke kansen. Ook Senna wist na een geweldige sprint alleen voor de keeper te verschijnen. Waar de ballen als een stel Noord Koreaanse ballistische projectielen angst hadden moeten inboezemen, verdwenen ze als fladderende vredesduifjes zachtjes koerend het struikgewas in.

De spelers hadden de stand om kunnen buigen van 2-1 naar 2-3 en misschien wel meer. De coach was er echter niet in geslaagd de spelers duurzaam te motiveren. Ontbreekt bij het team de intrinsieke motivatie om te winnen? Of zijn ze met hun handen in de zij gewoon te lief? De spelers van OHH, en dan met name de puberende kerels die deze week aan de beurt waren om vanuit de oudere teams met de jongere jongens mee te spelen, wisten met powervoetbal steeds beter de gaatjes te vinden. Zij haalden, in tegenstelling tot de Woudsenders, als het kon keihard uit. Zij liepen dan ook vrij vlot uit naar 6-1! Woudsend kreeg tussendoor nog een enkele kans. Helaas ontbrak het ook bij Youri De Genadige aan bruut geweld. In plaats van de bal bikkelhard van 5 meter het bijna lege doel in te jassen, liet hij het leder zachtjes hobbelend, als een net geboren lammetje vrolijk over de achterlijn huppelen.

Zoals wel vaker, kan bij zoveel druk een keeper zich onderscheiden. Dat deed ook Roy. Weliswaar troffen de gastheren vlot achter elkaar viermaal doel, maar dat hadden er ook zomaar 8 kunnen zijn. De trainingen van Roel werpen hun vruchten af, waardoor de relatief onervaren keeper een flink aantal pegels onschadelijk wist te maken.

Het slotakkoord was van de meestal onzichtbare en gelukkig ook vandaag niet beslissende speler, Ed. Genereus en altruïstisch wist hij, met een snoeiharde pegel de knikker in de kruising van het doel te plaatsen. Het eigen doel, dat dan weer wel.

vvWoudsend Woudsend 2 wint met 7-1 van Balk 3! De doelpunten kwamen van Bjentsje (2x), Baba, BD, Hiemie, Juul en Klaasje.
vvWoudsend Woudsend JO9-3 versloeg @ONSSneek JO9-3 met maar liefst 15-1. Bekijk de foto's in het fotoalbum op onze site of via… https://t.co/BgQoF4mOjN
vvWoudsend Bekijk hier alle uitslagen en standen na de resultaten van vandaag: https://t.co/eNbz5rTxsd

3 HJSC 19 33

Bijgewerkt t/m 19-05-2018