Ens 1

26 mei Woudsend 1 - Ens 1         14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend 1 brengt te weinig en verliest van HJSC

Woudsend 1 brengt te weinig en verliest van HJSC

10 maart 2018, toen kon ook eindelijk de tweede wedstrijd in 2018 doorgang vinden. Op 17 februari speelde Woudsend in Espel en vervolgens werd er nog een keer geoefend tegen Sleat (4-3 verlies). Deze middag stond de derby tegen HJSC op het programma. HJSC kent een goed seizoen en stond voorafgaand op de vierde plek; Woudsend doet het niet bijzonder en begon als nummer acht aan dit duel. Eerder dit seizoen won HJSC met 3-2, terwijl Woudsend toch tweemaal op voorsprong was gekomen. Misschien zat er deze middag wél meer in.

De eerste helft startte Woudsend goed en had het veel de bal. Maar gevaar werd er bijna niet gesticht voor het doel van HJSC. Die ploeg verdedigde soepeltjes en wachtte gerust haar kansen af. Die kansen kwamen er in eerste instantie niet. Halverwege zag Woudsend haar doelman Pieter de Vries uitvallen met een schouderblessure en Wibout Reekers verving hem. Een minuut later lag de bal al achter hem in het doel: een scherpe vrije trap werd keurig binnen geknikt door Bart van Kalsbeek, 0-1. Amper bekomen van dit doelpunt lag ook de tweede in het netje. Na balverlies bij Woudsend schakelde HJSC erg snel en Henk Sijbranda mocht alleen op de keeper af en rondde beheerst af, 0-2. Woudsend was niet bij machte om voor de rust nog met een antwoord te komen. Tevens zag het Klaas de Jong ook uitvallen met een blessure.

De tweede helft, met een derde verse kracht binnen de lijnen, ging Woudsend opzoek naar de aansluitingstreffer. HJSC werd wel onder druk gezet, maar de verdediging kwam opnieuw amper in de problemen. Woudsend probeerde van alles, maar het leek deze middag aan creativiteit te ontbreken. Wel waren er wat mogelijkheden waar misschien meer in had gezeten, maar telkens zat er wel weer een HJSC'er tussen. Die ploeg kreeg uit de omschakeling ook nog mogelijkheden om het duel definitief te beslissen, maar liet dat na. Het bleef echter bij 0-2 en dus blijft HJSC bovenin meedraaien en vervolgt Woudsend haar strijd in de middenmoot.

Woudsend blijft met deze nederlaag staan op 11 punten; de achtste plaats is vooralsnog gehandhaafd. Komende zaterdag krijgt Woudsend een nieuwe kans om de jacht te openen op plek vijf. Dan staat namelijk de uitwedstrijd tegen Bakhuizen op het programma.

* Opstelling Woudsend: Pieter de Vries (Wibout Reekers '24); Arjan Reekers, Jelmer Gerbrandy, Redmer Zondervan, Wytse de Vries; Klaas de Jong (Sven Nagelhout '35), Leo Visser [C], Jorik Postma (Sven Sybesma '46); Julian van der Vegt, Ronald Rijpkema, Richard Hiemstra

* Doelpuntenmakers:
0-1: Bart van Kalsbeek ('26)
0-2: Henk Sijbranda ('28)

vvWoudsend Woudsend 2 wint met 7-1 van Balk 3! De doelpunten kwamen van Bjentsje (2x), Baba, BD, Hiemie, Juul en Klaasje.
vvWoudsend Woudsend JO9-3 versloeg @ONSSneek JO9-3 met maar liefst 15-1. Bekijk de foto's in het fotoalbum op onze site of via… https://t.co/BgQoF4mOjN
vvWoudsend Bekijk hier alle uitslagen en standen na de resultaten van vandaag: https://t.co/eNbz5rTxsd

3 HJSC 19 33

Bijgewerkt t/m 19-05-2018