SWZ Boso Sneek 1

5 mei Woudsend 1 - SWZ 1 14.30 uur
19 mei Heerenveen 1 - Woudsend 1 15.00 uur
26 mei Woudsend 1 - Ens 1 14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend 1 pakt volle buit op bezoek bij Bakhuizen

Woudsend 1 pakt volle buit op bezoek bij Bakhuizen

17 maart 2018, deze middag moest Woudsend 1 op bezoek bij Bakhuizen, maar kon de wedstrijd doorgaan of niet? De wedstrijd kon gelukkig plaatsvinden, maar de harde, koude wind zou wel van invloed zijn deze middag. Woudsend heeft in 2018 slechts één punt gehaald uit twee wedstrijden en kon dus wel weer een goed resultaat gebruiken. Bakhuizen stond voorafgaand aan de wedstrijd drie punten voor op Woudsend, dus kon er gesproken worden van een "zes punten duel". Bakhuizen was in Woudsend nog met 3-2 te sterk, maar deze middag zou anders verlopen.

De eerste helft begon Woudsend met de wind in de rug en dat was aan het spelbeeld te merken. Het voetbal speelde zich vooral af op het de helft van Bakhuizen. Af en toe was het niet om aan te zien. Lange ballen en voorzetten waren bijna niet te doen, maar gelukkig kon Woudsend zo nu en dan de rust vinden en de bal over de grond rond laten gaan. Woudsend produceerde vooral schoten van net buiten de zestien, maar daarmee verraste het de keeper nog niet. Bakhuizen moest het hebben van enkele counters, maar daarbij hoefde Wibout Reekers amper in actie te komen. Woudsend was het gevaarlijkst en na ruim een halfuur bracht Ronald Rijpkema met een schot van afstand de stand op 0-1. Hij maakte dankbaar gebruik van de harde wind. In vervolg werd al duidelijk dat Woudsend de voorsprong moest vergroten om de tweede helft niet in de problemen te komen. Het bleef tot teleurstelling van Woudsend slechts bij 0-1.

De tweede helft moest Bakhuizen komen, maar die waren eigenlijk niet in staat om Woudsend onder druk te zetten. Woudsend was in de duels vaak de baas en dat zorgde er opnieuw voor dat er weinig gevaar voor het doel was. Bakhuizen probeerde het een aantal keer van afstand, maar dat leverde niets op. Woudsend was iets minder voor het doel te vinden, maar had via Sven Sybesma wel op 0-2 moeten komen. Hij schoot over, maar herstelde zijn misser later door een prachtige aanval koelbloedig af te ronden, 0-2. Hiermee was het duel een kwartier voor tijd al beslist. Bakhuizen probeerde het nog wel, maar kon het deze middag niet opbrengen.

Een verdiende overwinning voor Woudsend. Het weer speelde een belangrijke rol en Woudsend ging daar het beste mee om. Met deze drie punten stijgt Woudsend naar een gedeelde vijfde plaats. De komende weken worden spannend. Aanstaande zaterdag speelt Woudsend op eigen veld tegen nummer vier Boornbergum.

* Opstelling Woudsend: Wibout Reekers; Arjan Reekers, Jelmer Gerbrandy, Redmer Zondervan, Wytse de Vries; Richard Hiemstra, Sven Nagelhout, Leo Visser [C]; Ingele Bouwma (Julian van der Vegt '46), Ronald Rijpkema, Sven Sybesma

* Doelpuntenmakers:
0-1: Ronald Rijpkema ('33)
0-2: Sven Sybesma ('76)

vvWoudsend Foto's van Woudsend JO11-1 - @fcHarlingen JO11-1 (2-5) staan online op onze website en Facebook pagina!… https://t.co/T7sOHzEEqS
vvWoudsend Woudsend 1 verliest met 9-0 bij de bijna kampioen @SWZBOSOSneekZM1. De uitslagen en stand in 5A: https://t.co/0Tl0vxk0ec
vvWoudsend RT @SWZBOSOSneekZM1: DOELPUNT! Tim maakt de 9-0!

Bijgewerkt t/m 21-04-2018