SWZ Boso Sneek 1

5 mei Woudsend 1 - SWZ 1 14.30 uur
19 mei Heerenveen 1 - Woudsend 1 15.00 uur
26 mei Woudsend 1 - Ens 1 14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsMoedig strijdend Woudsend JO13-1 onderuit tegen beter Flevo Boys JO13-5

Moedig strijdend Woudsend JO13-1 onderuit tegen beter Flevo Boys JO13-5

Na 2 winstpartijen en twee afgelaste speelrondes trad de JO13-1 afgelopen zaterdag wederom thuis aan tegen Flevo Boys. Twee weken geleden werd gewonnen van hun JO13-6, nu was de JO13-5 de tegenstander. Zonder de afwezige Sven en Riemer, maar verder compleet en fit (zo leek het althans) werd er om 9.00 uur afgetrapt op De Spil.

Al gauw werd duidelijk dat de gasten uit Emmeloord een goed voetballende ploeg hadden. Woudsend werd in de verdediging gedrongen en moest alle zeilen bijzetten om een snelle achterstand te voorkomen. Vooral over de rechterkant werden de gasten regelmatig gevaarlijk, maar Jarno hield zich meer dan uitstekend staande tegen hun pijlsnelle en handige rechtsbuiten. Al snel moest Woudsend echter wisselen. Liam was toch niet fit (griepverschijnselen) en hij werd vervangen door Joey (die 10 minuten later weer op de bank zat met buikpijn). Wat Woudsend ook voetballend probeerde, het lukte niet echt. Men kwam vaak niet verder dan het middenveld en daar hield het in eerste instantie dan ook wel op. De onvermoeibare Hille En Jet deden wat ze konden, maar ze kregen de ballen maar niet bij de Woudsender voorwaartsen Daan en Chris. Flevo Boys bleef gevaarlijk en het was aan geweldig keeperswerk van Lieke te danken dat men voor de rust al niet tegen een kansloze achterstand aankeek. Ondanks alle moeite die het team deed kon een achterstand niet worden voorkomen. Nadat zowel Marieke, Tieme en Timme in eerste instantie een aanval onschadelijk wist te maken, kon Flevo Boys uit een snelle uitbraak toch de 0-1 op het scorebord zetten. Ondanks deze tegenslag ging Woudsend goed door en ineens lag daar de gelijkmaker achter de Flevo Boys doelman. Een splijtende dieptepass van Sepp werd door Chris op magnifieke wijze tot doelpunt gepromoveerd. En ineens kreeg Woudsend de geest. Tot de rust waren de rollen zowaar omgedraaid, Flevo Boys moest terug en Woudsend klopte nadrukkelijk op de Emmeloorder poort. De ruststand zou echter 1-1 blijven.

In de rust kregen de spelers een compliment voor de inzet en werd hen verteld niet te verslappen. De tweede helft begon eigenlijk zoals de eerste. Flevo Boys was beter, maar het goede voetbal was bij hun ineens ook stukken minder. Doordat het hele team van Woudsend hard werkte en de tegenstander weinig ruimte gaf konden de gasten veel minder dan in de eerste helft in hun spel komen. Woudsend kreeg echter geen gelegenheid om zelf een aanval op te zetten, omdat men te druk was met het ontregelen van het spel van de tegenstander. Flevo Boys kreeg nog een aantal goede mogelijkheden, maar de Woudsender wil om hen het scoren te beletten was groot. Elke keer was er wel lichaam of been van de thuisclub die de bal blokkeerde als de Emmloorders op doel schoten en anders was daar altijd nog weer Lieke die erger voorkwam. Naarmate de tweede helft naar het einde liep begonnen de leiders en het thuispubliek in een klein stuntje te geloven. Flevo Boys viel aan, Woudsend hield met alles wat het in zich had tegen. Helaas moest Timme vlak voor tijd geblesseerd uitvallen en was men even de kluts kwijt achterin. In plaats van een doeltrap naar voren te schieten probeerde men op te bouwen. Flevo Boys wist de bal echter te veroveren en uit de voorzet die hierop volgde kon de Emmeloorder linksbuiten 2 minuten voor tijd de 1-2 inschieten. Een enorme domper, ondanks dat dit gezien het wedstrijdbeeld wel terecht was. Nog een keer probeerde Woudsend het via Robin en Joey, maar het zat er niet meer in. Na 5 minuten blessuretijd te hebben bijgetrokken floot scheidsrechter Jeroen voor het einde. Ondanks dat de nederlaag wel viel te billijken blijft een tegengoal vlak voor tijd altijd zuur. Maar dat is voetbal.

Aanstaande zaterdag speel Woudsend JO13-1 uit tegen CVVO JO13-3. Aanvang van de wedstrijd in Lemmer is 9.00 uur.

vvWoudsend Foto's van Woudsend JO11-1 - @fcHarlingen JO11-1 (2-5) staan online op onze website en Facebook pagina!… https://t.co/T7sOHzEEqS
vvWoudsend Woudsend 1 verliest met 9-0 bij de bijna kampioen @SWZBOSOSneekZM1. De uitslagen en stand in 5A: https://t.co/0Tl0vxk0ec
vvWoudsend RT @SWZBOSOSneekZM1: DOELPUNT! Tim maakt de 9-0!

Bijgewerkt t/m 21-04-2018