SWZ Boso Sneek 1

26 mei Woudsend 1 - Ens 1 14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend 1 verliest opnieuw van top-4 ploeg

Woudsend 1 verliest opnieuw van top-4 ploeg

24 maart 2018, na de winstpartij van vorige week tegen Bakhuizen stond Woudsend 1 plots op de vijfde plaats. Deze positie moest het wel delen met drie andere ploegen en dus zou elke verliespartij zomaar enkele plekken kunnen kosten op de ranglijst. Deze middag mocht Woudsend het opnemen tegen nummer vier Boornbergum. Er was een gat van acht punten en dat wilde Woudsend maar al te graag verkleinen. Eerder dit seizoen verloor Woudsend ietwat ongelukkig met 2-1. Zou het deze middag wel lukken om van een ploeg uit de top vier punten te pakken?

De eerste helft begon Woudsend goed aan de wedstrijd. Er werd met de juiste instelling gespeeld en daarmee kon het Boornbergum van het doel houden. Woudsend creëerde zelf echter ook geen grote kansen, al was Sven Sybesma wel gevaarlijk met enkele acties. Maar verder dan tot aan de zestien lukte het maar niet om de juiste keuzes te maken. Verdedigend bleef Woudsend de baas en dwong het Boornbergum constant tot de lange bal. Daar hadden de gasten het zichtbaar lastig mee. Na een prima eerste helft werd er dus gerust met een 0-0 stand.

De tweede helft ging in eerste instantie op dezelfde voet verder, maar de speldenprikken van Boornbergum werden gevaarlijker. Woudsend hield ruim een kwartier stand en was minimaal gelijkwaardig, maar via een goede individuele actie van Willem Lindeboom en een hard schot in de korte hoek kwamen de gasten op 0-1. Het duel werd grimmiger en daarmee werd de wedstrijd er niet beter op. Zeker toen dezelfde spits van Boornbergum er ook nog 0-2 van maakte, lag er wel een erg lastige opgave. Woudsend was zo goed op weg, maar liet zich toch tweemaal verrassen. Vervolgens probeerde Woudsend van alles, maar het kwam aanvallend gewoon iets te kort deze middag. Er volgde nog wel een doelpunt, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Het bleef dus bij 0-2.

Beide ploegen waren dus goed aan elkaar gewaagd, maar het werd ook maar weer eens duidelijk dat Woudsend in dergelijke wedstrijden vaak te moeilijk tot scoren komt. Met deze nederlaag zag het natuurlijk enkele concurrenten voorbij komen. Woudsend staat momenteel op de zevende plaats. Komende zaterdag neemt Woudsend het thuis op tegen nummer twee MSC Meppel. Een nieuwe kans om eens punten te pakken tegen een hoger geklasseerd team.

* Opstelling Woudsend: Wibout Reekers; Arjan Reekers, Jelmer Gerbrandy, Redmer Zondervan, Wytse de Vries (Rico Nagelhout ’82); Richard Hiemstra (Jan Derk de Vries ’79), Sven Nagelhout, Leo Visser [C]; Sven Sybesma, Julian van der Vegt, Ingele Bouwma (Marco van der Wal ’75)

* Doelpuntenmakers:
0-1: Willem Lindeboom (’63)
0-2: Willem Lindeboom (’74)

vvWoudsend Foto's van Woudsend JO11-1 - @fcHarlingen JO11-1 (2-5) staan online op onze website en Facebook pagina!… https://t.co/T7sOHzEEqS
vvWoudsend Woudsend 1 verliest met 9-0 bij de bijna kampioen @SWZBOSOSneekZM1. De uitslagen en stand in 5A: https://t.co/0Tl0vxk0ec
vvWoudsend RT @SWZBOSOSneekZM1: DOELPUNT! Tim maakt de 9-0!

Bijgewerkt t/m 21-04-2018