SWZ Boso Sneek 1

5 mei Woudsend 1 - SWZ 1 14.30 uur
19 mei Heerenveen 1 - Woudsend 1 15.00 uur
26 mei Woudsend 1 - Ens 1 14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsUitstekende tweede helft bezorgt Woudsend JO13-1 de winst

Uitstekende tweede helft bezorgt Woudsend JO13-1 de winst

Afgelopen zaterdag stond voor de JO13-1 een inhaalwedstrijd op het programma. In alle vroegte toog men naar Lemmer om het daar op te nemen tegen Cvvo Jo13-3. Deze ploeg was nog puntloos en wilde Woudsend bovenin blijven meedraaien dan moest er gewonnen worden. Zonder Sven en Robin werd er onder prima weersomstandigheden om 9.00 uur afgetrapt.

Woudsend startte in een 4-4-2 formatie. Door een versterkt middenveld had Woudsend snel een licht overwicht, maar in eerste instantie was men nogal wat onrustig aan de bal. Zodra Woudsend in balbezit kwam werd de bal eigenlijk lukraak naar voren geschoten i.p.v. van meer te voetballen. De enigen die zich in de eerste helft hieraan onttrokken waren middenvelders Jet en Hille. Zonder gevaarlijk te worden was Woudsend meer in balbezit, maar doordat voorwaartsen Chris en Daan te weinig ondersteuning vanaf het middenveld kregen waren de kansen schaars. Cvvo wist zich ook niet door de hechte defensie van de Woudsenders te voetballen, zodat ook zij nauwelijks een kans kregen. Waar Woudsend vorige wedstrijd één kans kreeg en die benutte, gebeurde dat nu ook weer. Een bal in de diepte door Marieke werd door de Cvvo keeper losgelaten en de slim doorgelopen Chris was er als de kippen bij om de bal in te schieten, 0-1. Hierna werd Cvvo iets sterker, maar er was een onoplettendheid in de Woudsend verdediging nodig om hen de gelijkmaker te laten scoren. Waar bij een voorzet iedereen naar de bal keek en zijn directe tegenstander vergat in de gaten te houden, werd bal door de vrijstaande Lemster spits achter de kansloze Lieke geschoten, 1-1. Tot de rust kreeg Woudsend nog een paar kleine mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer, zodat men met een 1-1 stand de thee opzocht.

In de rust werd besloten om over te stappen naar een 4-3-3 (zoals er meestal wordt gevoetbald), waarbij Sepp en Liam voor Marieke en Tieme in het veld kwamen. Deze omzetting sorteerde het gewenste effect. Iedereen wist nu beter wat zijn taak was en met Sepp centraal op het middenveld kwam er veel meer voetbal in de ploeg. Voorin was het met Riemer, Daan en Chris enorm beweeglijk en Cvvo had de hele tweede helft geen antwoord op het spel van de Roodhemden. De 1-2 was eigenlijk al gauw een feit. Sepp gaf een prachtige steekpass met zijn "zwakke" linkerbeen en lanceerde Chris in de diepte. Hij wist in twee instanties de Cvvo keeper te omspelen en de bal over de lijn te werken. Woudsend bleef drukken en kreeg via de snelle voorwaartsen een paar hele goede mogelijkheden. Na een leep passje van Jet was het wederom Chris die nu na drie keer proberen de bal achter de doelman schoot, 1-3. Cvvo probeerde de bakens te verzetten, maar stuitte op een wilskrachtige rode muur, waarin backs Jarno en Joey en centraal duo Timme en Tieme niets weggaven. Ook de sterk ingevallen Liam speelde zeer verdienstelijk (hij maakte een uitgeslapen indruk) links op het middenveld. Dat sommige spelers multifunctioneel zijn maakt e.e.a voor de leiders dan ook een stuk makkelijker. Hille speelde nog eens voorstopper, Marieke op het middenveld, maar het voetbal van Woudsend had er zeker niet onder te lijden. Nadat Liam en Riemer in combinatie met Daan de bal bij Chris bezorgden, legde deze slim terug op de mee opgekomen Sepp. Hij maakte met een mooie boogbal de 1-4. Woudsend kon de wedstrijd hierna de wedstrijd redelijk eenvoudig uitvoetballen. Cvvo kreeg nog een goede kans, maar Lieke toonde zich weer heer en meester in een 1 tegen 1 situatie. Vlak hierna floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde. Op basis van de tweede helft een dik verdiende overwinning, met goed voetbal, uitstekende inzet en geen gezeur op elkaar, tegenstanders, publiek en scheidsrechter. Zo zie je maar weer dat als je alle energie in de wedstrijd steekt dit het spel alleen maar ten goede komt.

Volgende week zaterdag speelt de JO13-1 uit tegen LSC JO13-5. In de najaarscompetitie werd het na een spannende wedstrijd 2-2. Aanvang van de wedstrijd in Sneek is 11.30 uur.

vvWoudsend Foto's van Woudsend JO11-1 - @fcHarlingen JO11-1 (2-5) staan online op onze website en Facebook pagina!… https://t.co/T7sOHzEEqS
vvWoudsend Woudsend 1 verliest met 9-0 bij de bijna kampioen @SWZBOSOSneekZM1. De uitslagen en stand in 5A: https://t.co/0Tl0vxk0ec
vvWoudsend RT @SWZBOSOSneekZM1: DOELPUNT! Tim maakt de 9-0!

Bijgewerkt t/m 21-04-2018