Volgende wedstrijd

 
Woudsend 1
 - 

 
SWZ Boso Sneek 1

Zaterdag 5 mei, 14.30 uur

Vorige wedstrijd


SWZ Boso Sneek 1
9-0


Woudsend 1

Zaterdag 21 april, 15.00 uur

Agenda

Datum    Activiteit Aanvang
24 apr Fysio spreekuur 19.30 uur
25 apr Jaarlijkse jeugdactie 17.30 uur
5 mei Woudsend 1 - SWZ 1 14.30 uur
19 mei Heerenveen 1 - Woudsend 1 15.00 uur
26 mei Woudsend 1 - Ens 1 14.30 uur
9 juni Slotdag n.n.b.
U bevindt zich hier: HomeNieuwsJO15-1 wint van CVVO en verliest van ONS

JO15-1 wint van CVVO en verliest van ONS

Zowel op zaterdag 23 maart als 31 maart speelde de JO15-1 een thuiswedstrijd. Beide tegenstanders stonden op een plaats met een cijfer dat niet zou misstaan op menig schoolrapport. Kans op trotse ouders dus!

Woudsend JO15-1 - CVVO JO15-4: 4-0
De wedstrijd van de 23e kreeg een ruime voldoende. Er werden namelijk 3 punten gehaald en 4 keer gescoord: Vooral dankzij een goede eerste helft, een 7 derhalve.

Na 2 verlieswedstrijden waren de jongens bereid te strijden. De tactiek werd enigszins aangepast: 4, 3 ½, 2 ½, dus met een hangende spits. De eerste minuten was er nog sprake van een licht veldoverwicht voor de Lemsters. Woudsend pakte echter brutaal de leiding. Na een prima actie van Roan scoorde Eise de 1-0 in de vierde minuut. In de 7e minuut wist Eise te ontsnappen over rechts. Via Jeen kwam de bal bij Roan die er al 2-0 van maakte. Woudsend nam even gast terug en de Lemsters leken de spanning terug te brengen. De achterhoede met Olger, Hylke, Colin en Ties hield echter goed stand. De enkele bal die er wel door kwam was steevast een prooi voor Roy. Woudsend wist de druk weer op te voeren en in de 20e minuut kon Youri een afvallende bal vanaf een meter of twintig tot doelpunt te promoveren. Kat in het bakkie. De linie met Lars, Senna, Rowan en later Youri wist de slag te winnen op het middenveld. De kers op de taart kwam van Jeen. Komend vanaf links zag hij de keeper iets voor doel staan. Met een prachtige boog schoot hij de bal diagonaal in de rechter kruising!

Na rust vond Woudsend het wel prima. Volgens de aanhang van de blauw-witte formatie waren het hun mannen die beter gingen spelen. De verslaggever oordeelde echter dat de roodhemden het wel goed vonden en de O van Ontspanning uit de afkorting CVVO recht deden.

Er waren van de Woudsender zijde nog 2 opvallende momenten: Remon wist in de 40e minuut na een geweldig afstandsschot het aluminium te raken. En in de 50e minuut leek CVVO de eretreffer te maken. De spits liet de gehele achterhoede zijn hielen zien en snelde op Roy af. De ijzig kalme keeper hield het hoofd koel en wist met een katachtige reactie de bal naast het doel te werken. Een opsteker voor de hele achterhoede die voor de eerste keer in 2018 de nul wist te houden.

Woudsend JO15-1 – ONS JO15-3: 2-5
De wedstrijd van 31 maart pakte slechter uit dan vooraf gedacht. Ook ONS had op de ranglijst aardig wat compensatiepunten verzameld. Op basis van de stand en het resultaat in de najaarscompetitie leek ONS te kloppen. De Snekers hadden hun wedstrijden echter met minder grote uitslagen verloren. Het was dus van belang niet alleen goed en verzorgd te voetballen, maar ook met passie en inzet.

Woudsend begon met het beproefde recept: Roy op doel en voor hem de achterhoede met Colin, Hylke, Olger en de jarige Ties. Het middenveld bestond uit Lars, Remon, Senna en een 'hangende' Jeen. Roan en Eise bezetten de vleugels. Rowan en Youri stonden te trappelen langs de lijn.

De spelers van ONS hadden in de winterperiode echter veel bijgeleerd. Met name in de as stonden jongens die behoorlijk goed speelden: Goede techniek, inzicht, loopvermogen. Woudsend stond dan ook meteen onder druk. In de 5e minuut bezweek Woudsend en wist ONS het net al te vinden: 0-1. De oranje mannen bleven goed spelen en lieten Woudsend achter de feiten aanlopen. Vooral doordat de gasten het vizier niet op scherp hadden staan duurde het nog 10 minuten voordat de 0-2 viel.

Twee minuten later toonde Woudsend veerkracht en loonde de uitgestippelde tactiek. Vanaf het goed bezette middenveld wist Lars een dieptepass te produceren op Eise, die beheerst de aansluitingstreffer aantekende: 1-2. Helaas was de vreugde maar van korte duur, want in de 19e minuut konden de Snekers alweer juichen: 1-3. ONS had een heel duidelijk veldoverwicht. Uiteraard deden de Woudsenders hun best, maar het venijn ontbrak, de lef om 'er in te kletsen'. Senna was hier een duidelijke uitzondering op en was enigszins trots op zichzelf toen zij hoorde dat de tegenstanders haar maar een bitch vonden! Ondanks de druk wisten zowel Jeen als Lars de buitenspelers nog een aantal keren te lanceren. Roan kwam steeds net niet goed uit en Eise had misschien nog een penalty verdiend toen hij middels een fikse duw uit balans werd gebracht. De goed leidende scheids zag er echter niets in.

Na de thee waren een aantal aanpassingen noodzakelijk. Remon had de plek van de geblesseerd geraakte Olger al in genomen. Remon vulde die rol prima in. Youri kwam op de linkshalf terecht en Rowan op de rechtshalf. De 'halve' Eise werd kort in de tweede helft alweer ingeruild voor de 'vervelende' Senna. Zo leek Woudsend wat aan te rommelen. Schijn bedriegt soms, want het eerste gedeelte van de tweede helft kwamen de roodhemden niet echt in de problemen. 4-4-2 leek te lonen. Sterker nog; de beste kansen waren voor 'ons'. Opnieuw konden Jeen en Lars de ballen kwijt op de buitenspelers. Vooral Senna boezemde de tegenstander angst in. Helaas struikelde ze na een dieptepass en een uitstekende sprint net op het moment dat ze zou uithalen. In de 45e minuut ging ze weer neer, nu onvrijwillige en na een overduidelijke duw van de tegenstander: Een strafschop. Ondanks het gemekker van de Sneker leiding wist Lars de kans beheerst te benutten waardoor Woudsend opnieuw de aansluiting vond: 2-3.

Ook Roan kreeg weer wat vertrouwen en rammelde er nog een paar venijnige sprintjes uit. De gasten waren echter veel effectiever en maakte handig gebruik van een te lieve verdediging. In de 52e minuut liepen zij uit naar 2-4. Kort daarop maakte Woudsend een overtreding in het strafschopgebied. Een terechte pengel voor de tegenstander. De strafschop werd hard ingeschoten. De bal belande echter via een hand van Roy en de lat terug in het veld. De meest oplettende speler, een Sneker, greep zijn kans en maakte er 2-5 van.

Een terechte uitslag gezien de betere technische vaardigheden van de gasten, terwijl Woudsend nog hard moet werken aan de basisvaardigheden. Een balletje aannemen en verplaatsen naar een speler in het zelfde shirt is goed te leren (ook met het zwakke been) door regelmatig, serieus en vooral hard te trainen. Op korte termijn is er ook zeker winst te halen door veel venijniger te zijn. Het puzzelwoordenboek zegt over het woord venijnig:


VENIJNIG
1) Arglistig 2) Bits 3) Bits of vinnig 4) Boos 5) Boosaardig 6) Boosaardig en pinnig 7) Fel 8) Gemeen 9) Gierig 10) Giftig 11) Giftig en fel 12) Haaiig 13) Kwaadaardig 14) Lasterend 15) Naaldscherp 16) Pinnig 17) Pinnig of stekelig 18) Scherp 19) Snar 20) Stekelig 21) Stekelig of pinnig 22) Vergiftig 23) Verpestend 24) Vilein 25) Vinnig 26) Vinnig ...
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/VENIJNIG/1

Misschien herkent u één of twee spelers...

Hup Woudsend!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Volg ons op Twitter!

vvWoudsend Foto's van Woudsend JO11-1 - @fcHarlingen JO11-1 (2-5) staan online op onze website en Facebook pagina!… https://t.co/T7sOHzEEqS
2h
vvWoudsend Woudsend 1 verliest met 9-0 bij de bijna kampioen @SWZBOSOSneekZM1. De uitslagen en stand in 5A: https://t.co/0Tl0vxk0ec
vvWoudsend RT @SWZBOSOSneekZM1: DOELPUNT! Tim maakt de 9-0!

Banner webshop v.v. Woudsend

Stand 5e klasse A - 2017/2018

#   Team Wed  Pt
1 SWZ Boso Sneek 16 48
2 MSC Meppel 17 40
3 Boornbergum'80       16 30
4 HJSC  17 30
5 Espel 17 21
6 Ens 18 19
7 IJVC 17 17
8 Heerenveen 17 17
9 Blokzijl 17 15
10 Woudsend 17 14
11 Bakhuizen 17 14

Bijgewerkt t/m 21-04-2018
www.voetbalnoord.nl

 

Vind ons leuk op Facebook!

Free business joomla templates