SWZ Boso Sneek 1

5 mei Woudsend 1 - SWZ 1 14.30 uur
19 mei Heerenveen 1 - Woudsend 1 15.00 uur
26 mei Woudsend 1 - Ens 1 14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend 1 in slotfase toch nog onderuit tegen MSC

Woudsend 1 in slotfase toch nog onderuit tegen MSC

31 maart 2018, deze middag mocht Woudsend 1 het opnieuw opnemen tegen een hoog geklasseerde tegenstander, namelijk MSC Meppel. In Meppel verloor Woudsend met maar liefst 4-0. MSC is aan een goede reeks bezig en heeft zicht op de eerste plaats, al heeft SWZ nog geen verliespunten. Woudsend wilde het MSC zo lastig mogelijk gaan maken. Een nieuwe verliespartij kon Woudsend zomaar weer enkele plekken op de ranglijst kosten.

De eerste helft stond het meteen goed bij de Woudsenders, eigenlijk net als de voorgaande wedstrijden. Woudsend kon aardig mee komen met de bezoekers en dat leverde aan beide kanten kansjes op. Ronald Rijpkema kreeg een goede kans, maar kopte van dichtbij over uit een vrije trap. MSC ging halverwege meer druk zetten en Woudsend had het daar even lastig mee. Toch werd deze fase goed doorstaan. Vervangend doelman Jurjen de Jong hield een aantal doelpogingen prima uit de goal. Het bleef dan ook bij 0-0.

De tweede helft moest MSC nog meer komen en zette Woudsend alles-op-alles om maar die nul te houden. Aan de inzet zou het niet liggen en daarmee kon het MSC lang in bedwang houden. Jurjen de Jong had beduidend meer te doen dan zijn collega aan de andere kant, maar zolang het 0-0 bleef, mocht Woudsend hopen op een stuntje. Dat stuntje leek even in de maak toen Julian van der Vegt in de slotfase alleen op de keeper af mocht, maar helaas voor Woudsend ging zijn inzet net naast. Een moment later lag de bal er aan de andere kant wel in. Via een Woudsender hoofd kwam de bal erg gelukkig voor de voeten van de vrijstaande Florian Gijzen en hij haalde de trekker succesvol over, 0-1. Zuur voor Woudsend, dat zo goed verdedigde met z'n allen. Toch zat een puntje er nog bijna in, maar de inzet van Redmer Zondervan werd in eerste instantie gekeerd en in de rebound gemist.

Woudsend was dus dicht bij een stuntje, maar het mocht weer niet zo zijn. MSC was in de tweede helft de betere ploeg, maar Woudsend bood prima partij. Nu de punten nog. Komende zaterdag krijgt het een nieuwe kans in de derde opeenvolgende thuiswedstrijd. Tegenstander is dan IJVC.

* Opstelling Woudsend: Jurjen de Jong; Arjan Reekers, Jelmer Gerbrandy, Redmer Zondervan, Wytse de Vries; Jan Derk de Vries (Klaas de Jong '60), Sven Nagelhout, Leo Visser [C]; Ronald Rijpkema, Richard Hiemstra, Julian van der Vegt

* Doelpuntenmaker:
0-1: Florian Gijzen ('85)

vvWoudsend Foto's van Woudsend JO11-1 - @fcHarlingen JO11-1 (2-5) staan online op onze website en Facebook pagina!… https://t.co/T7sOHzEEqS
vvWoudsend Woudsend 1 verliest met 9-0 bij de bijna kampioen @SWZBOSOSneekZM1. De uitslagen en stand in 5A: https://t.co/0Tl0vxk0ec
vvWoudsend RT @SWZBOSOSneekZM1: DOELPUNT! Tim maakt de 9-0!

Bijgewerkt t/m 21-04-2018