Volgende wedstrijd

 
Woudsend 1
 - 

 
SWZ Boso Sneek 1

Zaterdag 5 mei, 14.30 uur

Vorige wedstrijd


SWZ Boso Sneek 1
9-0


Woudsend 1

Zaterdag 21 april, 15.00 uur

Agenda

Datum    Activiteit Aanvang
24 apr Fysio spreekuur 19.30 uur
25 apr Jaarlijkse jeugdactie 17.30 uur
5 mei Woudsend 1 - SWZ 1 14.30 uur
19 mei Heerenveen 1 - Woudsend 1 15.00 uur
26 mei Woudsend 1 - Ens 1 14.30 uur
9 juni Slotdag n.n.b.
U bevindt zich hier: HomeNieuwsCollectief neemt volle winst mee uit S’goutum

Collectief neemt volle winst mee uit S’goutum

zaterdag 7 april 2018 werd gespeeld tegen Scharnegoutum JO15-2. Uit. Een wedstrijd waarvan je op voorhand zegt: Die mag je niet verliezen. Bij Woudsend weet je het echter nooit. Er lag dus wel enige druk op de spelers.

Van druk was in de eerste helft niet zo veel te merken. Of bezweek het team onder de druk? Het was een gezapige eerste helft. Scharnegoutum had geen bijzonder goede ploeg, maar in hun honger naar de bal maakten ze het veld erg klein. Dit was door Woudsend goed te verdedigen, maar in de omschakeling kon Woudsend geen ruimte maken. Zowel de witten als de roden speelden in een 4-4-2 opstelling, waarbij de voorstoppers niet door schoven. Beide 2 mans-voorhoedes hadden daardoor te maken met 4 verdedigers. Tevens stond het hart van het veld vrij vol. Een echte 0-0 situatie waar Mourinho trost op kon zijn. Weliswaar had Woudsend de beste kansen, maar Eise en Roan kwamen niet goed uit te verf tegen de fysiek sterke verdedigers. Na een appje van Pep, werd tegen het einde van de eerste helft de tactiek omgegooid. Jeen schoof door en werd diepe spits. Lars pakte de minst diepe middenvelder en Hylke schoof wat door op het middenveld. Rowan en Youri lieten weer eens zien bereid te zijn meters te maken. De hoofdjes begonnen gelukkig rood te tekenen. Op de backs kwamen Colin en Ties niet in de problemen, ook niet toen de balletjes met het chocolade been moesten worden geruimd. Remon, die de zieke Olger verving, was een (bijna) perfect slot op de deur en Roy pakte de ballen die er door kwamen. Kortom, weinig spektakel. Gelukkig scheen de zon waardoor het publiek nog enigszins warm werd. Het hoogte punt was die ene bal van Jeen op de paal.

Het gemopper van de leiders had gedurende de eerste helft het tij niet kunnen keren. Tijdens de rust werd dan ook rustig gediscussieerd en door de spelers zelf aangegeven waar het fout ging: Er werd teveel gepingpongd! De oplossing was ook simpel: Beter voetballen.

Senna had aan het einde van de eerste helft de geblesseerde Colin al vervangen en in de tweede helft werd de rentree van Damian gevierd. Meteen werd duidelijk dat ook Scharnegoutum uit een ander vaatje zou tappen. Ook zij hadden een joker ingezet: Een blonde dame speelde in de as. Technisch goed, inzet uitstekend, passing prima, motoriek top, actieradius maximaal! Coach De Boer analyseerde uitstekend: Dankzij haar werden de ruimtes groter. Gelukkig profiteerde Woudsend daar veel beter van dan de gastheren.

In de achterhoede werden eigenlijk geen fouten meer gemaakt. Roy kwam niet in de problemen. Als er een lange bal door kwam was hij op zijn qui-vive en wist het leer tijdig op te pakken. Remon voetbalde als een grote meneer. Ruimde als het nodig was, maar passte wanneer het kon en draaide zichzelf keurig uit de drukte als hij durfde. Een grote pluim! Ties had de buitenspeler in zijn broekzak en later kwam ook Colin daar niet meer in de problemen. Senna was gelegenheidsback en zadelde de leiders met een uitdaging op door hier prima invulling aan te geven. Er werd amper 'geroeid', de combinaties werden gezocht met Hylke, Lars en Remon. Indien nodig ging de beuk er in en missertjes werden feilloos gecorrigeerd met haar ongekende sprints.

Op het middenveld speelde Youri zich leeg, zoals het hoort: Voetballen totdat de pijp leeg is en niet willen sparen voor een mogelijke derde of vierde helft (vooral ook niet op de training!). Toen de batterij van Rowan weer was opgeladen kon hij met gemak de plek van de vermoeide Youri invullen.

Doordat het elders goed in elkaar stak konden de heren voorin zich wat meer onderscheiden. Lars had 'klauwen' en zijn handen vol aan het spel van de eerder genoemde dame. Hij moest daar even aan wennen, maar in de combinaties wist hij echter al snel de eerder aan Falmouth Town AFC verkochte Damian te vinden. Al in de derde minuut van de tweede helft wist Damian met een steekpassje Roan weg te sturen. De lange buitenspeler schoof de bal breed waarna Jeen de bal secuur en onhoudbaar in de rechterkruising wist te leggen. 0-1. De beer was los.

Vijf minuten later was het weer Damian die een haar scherpe pass afleverde richting Eise. Het vertrouwen en de vorm lijkt bij de rechtsbuiten langzaam maar zeker weer een beetje terug te komen. De voorzet kwam bij Jeen terecht. Met de rug naar het doel produceerde de spits een fraai trucje, draaide weg en tikte de bal langs de verbouwereerde keeper: 0-2.

Daarmee was de koek nog niet op. Het Woudsender spel bleef op peil en redelijk verzorgd. Over rechts wisten Lars, Damian en Eise de bal naar elkaar te passen. Damian wist uiteindelijk vanaf de zijkant opnieuw Jeen te bereiken, waarna de spits de volmaakte hattrick vol maakte: 0-3.

Tegen het eind van de wedstrijd, op het moment dat Scharnegoutum de moed al had opgegeven en de roodhemden al dachten aan de volgende thuiswedstrijd tegen NOK, stuurde Lars nog eenmaal Eise de hoek in. De voorzet kwam uitstekend bij de volledig vrijstaande Roan terecht. Met chirurgische precisie wist hij de paal te raken. Jeen had inmiddels bewezen weer een neusje voor het doel te hebben en ook deze afketsende bal wist hij op te pikken en te promoveren tot doelpunt: 0-4.

Zoals gezegd komt volgende week NOK JO15-1G op bezoek: De nummer 8 tegen de nummer 4. De bosbewoners hebben echter vooral tegen laagvliegers gespeeld. Dus als Woudsend de kop er goed voor heeft, kan ook van NOK worden gewonnen!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Volg ons op Twitter!

vvWoudsend Foto's van Woudsend JO11-1 - @fcHarlingen JO11-1 (2-5) staan online op onze website en Facebook pagina!… https://t.co/T7sOHzEEqS
2h
vvWoudsend Woudsend 1 verliest met 9-0 bij de bijna kampioen @SWZBOSOSneekZM1. De uitslagen en stand in 5A: https://t.co/0Tl0vxk0ec
vvWoudsend RT @SWZBOSOSneekZM1: DOELPUNT! Tim maakt de 9-0!

Banner webshop v.v. Woudsend

Stand 5e klasse A - 2017/2018

#   Team Wed  Pt
1 SWZ Boso Sneek 16 48
2 MSC Meppel 17 40
3 Boornbergum'80       16 30
4 HJSC  17 30
5 Espel 17 21
6 Ens 18 19
7 IJVC 17 17
8 Heerenveen 17 17
9 Blokzijl 17 15
10 Woudsend 17 14
11 Bakhuizen 17 14

Bijgewerkt t/m 21-04-2018
www.voetbalnoord.nl

 

Vind ons leuk op Facebook!

Free business joomla templates