SWZ Boso Sneek 1

5 mei Woudsend 1 - SWZ 1 14.30 uur
19 mei Heerenveen 1 - Woudsend 1 15.00 uur
26 mei Woudsend 1 - Ens 1 14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend JO13-1 niet helemaal kansloos onderuit in Sneek

Woudsend JO13-1 niet helemaal kansloos onderuit in Sneek

Afgelopen zaterdag vertrok de volledige selectie van de JO13-1 naar Sneek om daar tegen LSC JO13-5 te voetballen. In de najaarscompetitie werd er ook tegen dit team gevoetbald, toen ging men met 4-1 het schip in. Beide ploegen bivakkeerden in de subtop, dus de winnaar van de wedstrijd zou aanhaken, de verliezer zou pas op de plaats moeten maken. Na de goede wedstrijd van vorige week was het vertrouwen aanwezig, ook al kon er deze week vanwege Pasen en slecht weer niet worden getraind.

Of het nu door het mooie weer, het tijdstip van 11.30 uur kwam of door zelfoverschatting, Woudsend startte zwaar beneden de maat. Het begon al na het vertellen van de opstelling toen Liam en Chris nog maar eens vroegen waar ze nu eigenlijk speelden. Het werd nog een slagje erger toen Sepp bij de aftrap in wandeltempo met de bal terugliep en deze direct aan een tegenstander verloor die gelijk op doel schoot. Wie dacht dat de Roodhemden hierdoor wel wakker waren geschud kwam bedrogen uit. Het liep totaal niet bij Woudsend, er was geen lijn in het spel te ontdekken, tegenstanders kregen weer heel veel ruimte en de linies lagen ver uit elkaar. Daarbij kwam ook nog eens dat Joey al snel geblesseerd uitviel, zodat Jarno weer op zijn vertrouwde linksbackpositie kwam. LSC had zwaar de overhand de eerste helft en kon een aantal malen zeer gevaarlijk worden. Gelukkig was Lieke wel bij de les en met enkele katachtige reddingen wist ze Woudsend voor een achterstand te behoeden. Woudsend kon er niet heel veel tegenover stellen. De bal werden zo snel mogelijk naar voren gerost in de hoop dat deze wellicht bij een voorhoede speler zouden komen. De enigen die zich in de eerste helft aan de malaise onttrokken waren Hille, Jet, Marieke, Lieke en Sven. LSC kon redelijk eenvoudig overeind blijven en druk op het doel van Woudsend houden. De roodhemden kregen nog wel een ultieme mogelijkheid om op voorsprong te komen. De keeper van LSC liet de bal los na een venijnige vrije trap van Sepp, maar Riemer schoot de rebound van dichtbij over. Vlak hierna was het rust.

In de rust staken de leiders hun teleurstelling niet onder stoelen of banken. Waar vorige week goed werd gevoetbald en de inzet prima was, liet e.e.a. nu wel te wensen over. Met 3 wissels werd geprobeerd het tij te keren. De tweede helft startten de bezoekers inderdaad beter. Er was meer lijn in het spel en de combinaties liepen nu ook beter. En er kwamen nu ook kansen voor Woudsend. Chris ging een aantal malen goed door aan de rechterkant, maar zijn voorzetten bereikten Daan niet, of de keeper wist zijn schoten te pareren. Het spel golfde nu meer heen en weer en de wedstrijd werd spannender. Het was LSC wat op voorsprong kwam. Uit een corner werd de bal bij de eerste paal binnengetikt, door de benen van de ongelukkige Hille. Woudsend zette nog een tandje bij en kreeg weer een aantal goede kansen. Chris had de gelijkmaker op de schoen, maar raakte de paal. LSC kwam hierna op 2-0, echter had deze goal afgekeurd moeten worden omdat er een overtreding op Lieke werd gemaakt. De verder prima leidende scheidsrechter was dit ontgaan, zodat de missie van Woudsend nu wel heel moeilijk werd. Woudsend kreeg weer een aantal mogelijkheden maar de voorwaartsen hadden het vizier helaas niet op scherp deze ochtend/middag. Het moet wel gezegd worden dat de tweede helft een stuk beter was dan de eerste, waarbij met name Liam en Robin veel beter uit de verf kwamen. Achterin was het met Timme en Tieme ook weer wat zekerder en met de ijzersterk spelende Jet had men de nodige power op het middenveld. LSC wist echter nog een keer te scoren. Het terugkerende euvel van de Roodhemden is dat zij altijd met hun rug naar de bal draaien indien een speler van de tegenstander een schijntrap maakt. In dit geval waren dat drie spelers tegelijk, zodat het voor de LSC spits een koud kunstje was de bal in de bovenhoek te leggen. Woudsend kreeg de laatste kans op een eretreffer, maar Robin werd iets te ver naar de buitenkant gedreven om succesvol te zijn. Hierna was het gebeurd en kon Woudsend met lege handen de thuisreis aanvaarden.

Weer een wijze les geleerd. Het gaat niet vanzelf en als je ongeconcentreerd aan een wedstrijd begint dan is het bij een gelijkwaardige tegenstander moeilijk punten halen. Aankomende zaterdag hebben we dus iets recht te zetten. Dat moet dan thuis gebeuren tegen Balk JO13-3. Aanvang van de wedstrijd op De Spil is 9.00 uur.

0 #1 Tjitske de Blaauw 08-04-2018 17:16
Sponnend verslag Roel.
Citeer

vvWoudsend Foto's van Woudsend JO11-1 - @fcHarlingen JO11-1 (2-5) staan online op onze website en Facebook pagina!… https://t.co/T7sOHzEEqS
vvWoudsend Woudsend 1 verliest met 9-0 bij de bijna kampioen @SWZBOSOSneekZM1. De uitslagen en stand in 5A: https://t.co/0Tl0vxk0ec
vvWoudsend RT @SWZBOSOSneekZM1: DOELPUNT! Tim maakt de 9-0!

Bijgewerkt t/m 21-04-2018