SWZ Boso Sneek 1

5 mei Woudsend 1 - SWZ 1 14.30 uur
19 mei Heerenveen 1 - Woudsend 1 15.00 uur
26 mei Woudsend 1 - Ens 1 14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend 1 geeft voorsprong helemaal weg tegen IJVC

Woudsend 1 geeft voorsprong helemaal weg tegen IJVC

7 april 2018, na twee redelijke thuiswedstrijden zonder punten, moest er tegen concurrent IJVC maar weer eens punten worden gepakt. Beide ploegen zitten, net als vorig seizoen, in hetzelfde schuitje en zouden zo graag omhoog willen kijken. De eerste ontmoeting eindigde in 2-2, waarbij Woudsend de eerste helft de betere was en IJVC de tweede. Vandaag moest blijken of Woudsend het langer dan een helft de betere kon zijn.

De eerste helft begon rustig zonder al te veel kansen. IJVC kwam als eerste gevaarlijk voor het doel, maar oog-in-oog met doelman Jurjen de Jong werd er gefaald. Daarna was het Woudsend dat het gevaarlijkst was. Maar gemakkelijk scoren zat er dit seizoen al niet in en dat werd ook deze wedstrijd maar weer eens bevestigd. Toch kwam Woudsend op voorsprong: uit een corner van Richard Hiemstra leek Ronald Rijpkema het beslissende tikje te geven, 1-0. Maar de overige kansen werden gemist. Zo raakten Leo Visser en Richard Hiemstra de paal en schoot Sven Sybesma in kansrijke positie over. Maar de doelman van IJVC hield ook nog een paar goede mogelijkheden uit het doel. Achterin kon Woudsend het aardig staande houden en gaf het nog één grote kans weg aan IJVC. Het bleef bij een magere 1-0.

De tweede helft ging in eerste instantie op dezelfde voet verder. Woudsend was gevaarlijker en kwam zelfs op 2-0: Ronald Rijpkema zette goed voor en Jan Derk de Vries werkte de bal in twee instanties langs de doelman. Woudsend leek op rozen te zitten, maar IJVC was niet van plan om op te geven. IJVC werd, zeker na het inbrengen van de wisselspelers, sterker en al vrij snel volgde de aansluitingstreffer, 2-1. Eerder had Sven Sybesma Woudsend op 3-0 kunnen zetten, maar opnieuw redde de doelman. In het laatste deel van de wedstrijd ging het helemaal mis bij Woudsend. IJVC drong zoals gezegd aan en Woudsend was er af. De 2-2 van Bouwe de Boer werd afgevlagd door de grensrechter, maar de scheidsrechter wuifde het weg en keurde het doelpunt goed. Toen Woudsend in de slotminuut ook nog de 2-3 om de oren kreeg, moest het met schaamrood op de kaken van het veld stappen.

Een enorme teleurstelling bij Woudsend, zeker omdat er voldoende kansen waren geweest. De wedstrijd leek ook binnen, maar IJVC kwam knap terug. 's Avonds haalden PSV en Manchester United hetzelfde trucje uit. Door de nederlaag zakt Woudsend af naar de negende plaats. Komende zaterdag gaat het op bezoek bij Blokzijl.

* Opstelling Woudsend: Jurjen de Jong Arjan Reekers, Jelmer Gerbrandy, Redmer Zondervan, Wytse de Vries Jan Derk de Vries, Sven Nagelhout (Klaas de Jong '60), Leo Visser [C] Sven Sybesma (Boy Wouda '60), Ronald Rijpkema, Richard Hiemstra

* Doelpuntenmakers:
1-0: Ronald Rijpkema ('33)
2-0: Jan Derk de Vries ('51)
2-1: Michael van Dijk ('64)
2-2: Bouwe de Boer ('78)
2-3: Rutger Toonstra ('90)

* Bijz.: rood voor Patrick Jagroep ('90)

vvWoudsend Foto's van Woudsend JO11-1 - @fcHarlingen JO11-1 (2-5) staan online op onze website en Facebook pagina!… https://t.co/T7sOHzEEqS
vvWoudsend Woudsend 1 verliest met 9-0 bij de bijna kampioen @SWZBOSOSneekZM1. De uitslagen en stand in 5A: https://t.co/0Tl0vxk0ec
vvWoudsend RT @SWZBOSOSneekZM1: DOELPUNT! Tim maakt de 9-0!

Bijgewerkt t/m 21-04-2018