SWZ Boso Sneek 1

26 mei Woudsend 1 - Ens 1 14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend JO13-1 houdt punten in eigen huis

Woudsend JO13-1 houdt punten in eigen huis

Na het toch wat teleurstellende resultaat van vorige week moest de knop weer om voor de volgende wedstrijd. Op sportpark De Spil was Balk JO13-3 de tegenstander. Deze ploeg zat ook in de najaarscompetitie bij Woudsend ingedeeld, toen werd het na een evenwichtige wedstrijd 0-2 voor de Roodhemden. Zonder Sven, Robin en Joey werd er om 9.00 uur, onder leiding van scheidsrechter Jeroen afgetrapt.

De thuisploeg had gelukkig geleerd van het slappe begin van vorige week. Vanaf het beginsignaal zat de JO13-1 er bovenop. Balk werd direct afgejaagd en zoveel mogelijk vastgezet op eigen helft. In de beginfase was Woudsend duidelijk de bovenliggende partij. Sepp wist met een paar prachtige ballen op maat Chris te lanceren, maar helaas kon hij of zelf niet afronden, of mede aanvallers Riemer en Liam niet in stelling brengen. De Woudsender druk zorgde voor een corner. Via een Balkster been en een assist van Riemer kwam de bal bij Hille, hij twijfelde niet en joeg de bal kiezelhard in het dak van het doel, 1-0. Nadat Balk de verdere Woudsender storm wist te overleven kwamen zij ook beter in de wedstrijd. Woudsend liet de teugels iets vieren en daardoor kreeg de tegenstander de gelegenheid om een aantal keer gevaarlijk te worden. Dankzij een goede redding van Lieke, daarbij geassisteerd op de lijn door Timme kon de gelijkmaker ternauwernood worden voorkomen. Met een 1-0 voorsprong ging Woudsend de kleedkamer in.

In de rust kwam Daan in het veld voor Riemer en werd de spelers verteld wat korter te dekken. De tweede helft liet een feller Balk zien. Woudsend kreeg het lastiger, maar achterin stond het zoals heel vaak goed. Marieke en Jarno hielden de Balkster buitenspelers goed in bedwang en Tieme liep ouderwets alle gaatjes dicht. Doordat Balk meer de aanval zocht kreeg de thuisclub meer ruimte voorin. En met de snelle voorwaartsen kan Woudsend dan levensgevaarlijk worden. Uit een afgeslagen aanval van Balk werd Daan door Sepp de ruimte ingestuurd. Even leek hij de bal te verspelen, maar met een goede actie zette hij zijn broer Chris voor de goal die beheerst afrondde, 2-0. Er zijn wedstrijden waarbij je bij een dergelijke voorsprong langs de kant wat rustiger wordt, maar dit was niet zo'n wedstrijd. Balk gaf niet op (was de tweede helft zeker niet minder dan Woudsend) en met een schot van afstand na een pass binnendoor werd Lieke gepasseerd, 2-1. Even leek het weer een wedstrijd te worden, maar gelukkig scoorde Woudsend vrij snel de 3-1. Jet stuurde Chris de diepte in en zijn schot in het dak van het doel was de Balkster keeper te machtig. Balk probeerde nogmaals de bakens te verzetten en gaf daardoor nog meer ruimte weg. De technisch begaafde Liam wist Daan in stelling te brengen en hij scoorde met een strak schot de 4-1. Hierna was het wel gedaan met de Balkster dadendrang en kon Woudsend de wedstrijd rustig uitvoetballen.

Al met al een erg goed resultaat, iets geflatteerd wellicht, maar zeker terecht. Volgende week gaat Woudsend JO13-1 op bezoek bij SC Bolsward, aanvang van de wedstrijd is 9.00 uur.

vvWoudsend Foto's van Woudsend JO11-1 - @fcHarlingen JO11-1 (2-5) staan online op onze website en Facebook pagina!… https://t.co/T7sOHzEEqS
vvWoudsend Woudsend 1 verliest met 9-0 bij de bijna kampioen @SWZBOSOSneekZM1. De uitslagen en stand in 5A: https://t.co/0Tl0vxk0ec
vvWoudsend RT @SWZBOSOSneekZM1: DOELPUNT! Tim maakt de 9-0!

Bijgewerkt t/m 21-04-2018