SWZ Boso Sneek 1

26 mei Woudsend 1 - Ens 1 14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsJO15 kansloos onderuit tegen NOK

JO15 kansloos onderuit tegen NOK

Zaterdag 14 april. De jongens en meiden uit Nijemirdum en Oudemirdum kwamen op bezoek. Ze kwamen, zagen en overwonnen.

De selectie van Woudsend was enigszins uitgedund met de afzeggingen van Olger en Colin. De resterende 11 werden echter aangevuld met Sepp en Tieme uit de JO13. Beide mannen hadden al een wedstrijd in de benen en met 4-1 de buren terug naar Balk gestuurd. Sepp kon alleen de eerste helft mee doen. Hij begon op de rechtshalf. Samen met Lars en Rowan vormde hij het middenveld. De achterhoede was ongewijzigd. Ties rechts, Remon en Hylke in het centrum en Senna links. Roy natuurlijk op het hok en Roan, Jeen en Eise voorin. Youri samen met Tieme op de bank.

Woudsend had het vanaf het begin erg zwaar. De bosmensen waren net wat bewegelijker, net wat technischer, net wat ouder, net wat groter, net wat feller. Kortom best wel veel beter. Woudsend JO15 is niet de ploeg die er dan even flink in vliegt, daar ligt de kracht niet van het team. Dat werd vorige week nog duidelijk, Woudsend moet ruimte hebben om lekker te kunnen voetballen. Lukt dat niet dan kunnen de mannen de wedstrijd moeilijk kantelen door bijvoorbeeld de beuk er in te gooien. Gelukkig doet er ook een meisje mee... Halverwege de eerste helft, de stand was al 0-1, raakte Senna haar directe tegenstandster echter vol op de knie na een sliding die uiteraard op de bal was bedoeld . Jammer genoeg kwam er een nog beter voetballer voor in de plaats. Met de rust was het 0-3.

In de tweede helft kwam Youri op de rechtshalf te staan en Tieme op de voorstopper. Dat leverde nog wel wat mooie beelden op toen de voorstopper bij een spits kwam te staan die twee keer zo lang was. Voetballend had Woudsend nog best wel aardige momenten. Opbouwend lieten de mannen nog leuke dingen zien, maar echt gevaarlijk werden de roodhemden niet. Balverlies werd vaak hard afgestraft. NOK liep uit naar 0-8.

In wedstrijden waarin je onder druk staat en (dik) verliest staat de schijnwerper wel vaak op de keeper. 8 ballen in het net is best veel. Iedereen, toeschouwers, publiek, supporters, fans en aanhangers, zal het met de verslaggever eens zijn: Roy keepte een geweldige wedstrijd! Hij tikte ballen uit de kruising, dook in de hoeken (waarbij hij niet zelfden de bal klemvast had), kwam tijdig uit zijn doel als er eens een blauwe door kwam. En dan te bedenken dat Roy pas sinds september meedoet! Roy is leergierig en pikt veel op van de trainingen van Roel. Een groot compliment voor beide heren!

Woudsend JO15 heeft nu 6 wedstrijden gespeeld. 4 keer is er is verloren. 3 van deze 4 ploegen staan in de top 4. De koploper wordt nog bezocht, maar van de rest moeten punten kunnen worden gepakt. Het team is nog erg jong, met formeel maar 4 van de 13 spelers die 2e jaars JO15 spelers zijn, de rest is 1e jaars speler. Als dat wordt afgezet tegen het team van NOK met op een enkeling na uitsluitend 2e jaars spelers dan is dat voor een belangrijk deel wel een verklaring voor de fysieke verschil. Hopelijk treft de JO15 nog tegenstanders waarbij het fysieke aspect minder het verschil maakt, zodat er samen gewerkt kan worden aan het verbeteren van de voetballende kwaliteiten, in plaats van het introduceren van een dopingprogramma.

vvWoudsend Foto's van Woudsend JO11-1 - @fcHarlingen JO11-1 (2-5) staan online op onze website en Facebook pagina!… https://t.co/T7sOHzEEqS
vvWoudsend Woudsend 1 verliest met 9-0 bij de bijna kampioen @SWZBOSOSneekZM1. De uitslagen en stand in 5A: https://t.co/0Tl0vxk0ec
vvWoudsend RT @SWZBOSOSneekZM1: DOELPUNT! Tim maakt de 9-0!

Bijgewerkt t/m 21-04-2018