Ens 1

Heerenveen 1

22 mei Fysio spreekuur 19.30 uur
26 mei Woudsend 1 - Ens 1         14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend 1 zakt verder af na nederlaag bij Blokzijl

Woudsend 1 zakt verder af na nederlaag bij Blokzijl

14 april 2018, Woudsend 1 zit in een slechte periode en waar het na de overwinning op Bakhuizen halverwege maart nog op de gedeelde vijfde plaats stond, is de ploeg inmiddels aardig afgezakt. Drie nederlagen op rij en zeker die tegen IJVC van vorige week waren pijnlijk. Deze middag moest er een antwoord komen in en tegen Blokzijl. Op eigen veld was Woudsend nipt te sterk voor Blokzijl: 3-2. Woudsend kampt al tijden met personele problemen en ook vandaag was het een beetje improviseren.

De start leek in eerste instantie goed, toen Jan Derk de Vries al na een minuut een grote kans kreeg op 0-1. Maar het was Blokzijl dat snel scoorde en Woudsend een beroerd begin bezorgde. Het doelpunt werd gemaakt in buitenspelpositie en daar werd ook voor gevlagd, maar de scheidsrechter besliste anders, 1-0. Woudsend leek niet van streek, gezien de kansen en dreiging die er waren richting het doel van Blokzijl. Maar scoren is een vak apart en dat is iets dat Woudsend wekelijk onderstreept. Sven Nagelhout was nog het dichtst bij de 1-1, maar zijn schot ging via de doelman op de lat. Andere goede kansen werden om zeep geholpen. Blokzijl kwam er af en toe ook gevaarlijk uit, maar keeper Bennie Postma bleef goed op de been.

De tweede helft verliep iets moeizamer, al had Woudsend zeker kansen op de 1-1. Het zat niet mee en Blokzijl profiteerde. Die ploeg zat al in een goede fase de laatste weken en leek dat deze middag door te zetten, toen 20 minuten voor tijd de 2-0 viel. Er was sprake van buitenspel, maar ditmaal ging de vlag niet omhoog en dus kon de scheidsrechter niet anders dan het doelpunt goedkeuren. Ruim vijf minuten voor het einde deed Woudsend eindelijk iets terug in de score door een benutte penalty van Leo Visser na een overduidelijke handsbal, 2-1. Woudsend mocht nog hopen op een puntje, maar even later kreeg ook Blokzijl een strafschop. Een fair duel werd afgefloten en deze toegekende strafschop werd eveneens feilloos binnen geschoten, 3-1.

Voor Woudsend betekende het de vierde nederlaag op rij. Net als vorige week mocht de ploeg het zichzelf aanrekenen dat het niet meer doelpunten maakte, want er waren tal van kansen. Blokzijl had gestreden en bleef met de volle buit achter. Door de nederlaag zakt Woudsend naar de gedeelde tiende plaats. Aanstaande zaterdag wacht voor Woudsend het duel met koploper SWZ Za1.

* Opstelling Woudsend: Bennie Postma; Arjan Reekers, Jelmer Gerbrandy, Klaas de Jong (Hans Bouma '75), Wytse de Vries; Xander van der Vegt, Sven Nagelhout, Jan Derk de Vries (Sven Sybesma '85); Ronald Rijpkema, Leo Visser, Redmer Zondervan

* Doelpuntenmakers:
1-0: Ron Grendelman ('3)
2-0: Thomas Bremer ('75)
2-1: Leo Visser ('84/pen)
3-1: Cor Knoppers ('89/pen)

vvWoudsend Woudsend 2 wint met 7-1 van Balk 3! De doelpunten kwamen van Bjentsje (2x), Baba, BD, Hiemie, Juul en Klaasje.
vvWoudsend Woudsend JO9-3 versloeg @ONSSneek JO9-3 met maar liefst 15-1. Bekijk de foto's in het fotoalbum op onze site of via… https://t.co/BgQoF4mOjN
vvWoudsend Bekijk hier alle uitslagen en standen na de resultaten van vandaag: https://t.co/eNbz5rTxsd

3 HJSC 19 33

Bijgewerkt t/m 19-05-2018