Ens 1

26 mei Woudsend 1 - Ens 1         14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend 1 lijdt dikke nederlaag bij SWZ

Woudsend 1 lijdt dikke nederlaag bij SWZ

21 april 2018, Woudsend 1 heeft een pijnlijke verliesreeks achter de rug. De laatste vier competitiewedstrijden gingen namelijk verloren. Met een dubbele ontmoeting met de ongeslagen koploper SWZ Boso Sneek 1 (zat) voor de boeg lijkt daar eerst nog geen verandering in te komen. Deze middag werd er gespeeld in Sneek, terwijl over twee weken de inhaalwedstrijd in Woudsend staat gepland. SWZ kon deze middag al kampioen worden, terwijl Woudsend mogelijk naar de laatste plaats zou kunnen zakken. Vorig week werd IJVC op een 14-0 nederlaag getrakteerd, dus Woudsend kon haar borst nat maken.

Woudsend wilde zich deze middag niet ingraven en probeerde druk naar voren uit te oefenen. De eerste minuten verliepen prima, totdat SWZ een goedkope penalty kreeg. Deze werd echter naast geschoten. Een minuut later was het dan wel weer raak na een vlotte aanval, 1-0. Binnen het kwartier werd het ook 2-0, maar tot de rust bleef de schade beperkt tot 3-0. Woudsend kwam er af en toe aardig uit en kreeg enkele kansjes, maar de overtuiging ontbrak.

De tweede helft was nog maar net onderweg, toen Tim Posthuma zijn derde van de middag maakte en zo voor de 4-0 tekende. Hoever zou Woudsend het laten komen deze middag? De spits zou in een tijdsbestek van een kwartier nog drie doelpunten maken, zodat de stand naar 7-0 werd getild. Gelukkig was dat geen voorbode voor het laatste kwart van de wedstrijd, want dat bleef beperkt tot twee doelpunten (9-0). Er zaten prachtige doelpunten bij, maar er waren er ook een aantal die te voorkomen waren. In het laatste gedeelte kreeg Woudsend ook nog de mogelijkheid om tot scoren te komen, maar een eretreffer zat er niet in. Woudsend hield het dan wel weer onder de tien.

Vooraf was het al een kansloze missie en dat bleek tijdens de wedstrijd ook. SWZ werd dan deze middag nog geen kampioen, maar dat zal dan in hun eerstvolgende wedstrijd gaan gebeuren. Woudsend blijft op de tiende plaats staan en het is te hopen dat het in haar laatste wedstrijden nog enkele punten pakt om zo geen laatste te worden.

Woudsend is komende zaterdag vrij en speelt op 5 mei opnieuw tegen SWZ en dan op eigen veld. Vervolgens speelt Woudsend nog tegen Heerenveen en Ens.

* Opstelling Woudsend: Bennie Postma; Arjan Reekers, Redmer Zondervan, Jelmer Gerbrandy, Wytse de Vries; Jan Derk de Vries, Sven Nagelhout (Xander van der Vegt '68), Leo Visser [C], Klaas de Jong (Marco van der Wal '60); Ronald Rijpkema (Rico Nagelhout '65), Richard Hiemstra

* Doelpuntenmakers:
1-0: Tim Posthuma ('8)
2-0: Tim Posthuma ('15)
3-0: Freerk de Jong ('30)
4-0: Tim Posthuma ('47)
5-0: Tim Posthuma ('53)
6-0: Tim Posthuma ('61)
7-0: Tim Posthuma ('67)
8-0: Daniel Bennik ('76)
9-0: Tim Posthuma ('84)

* Bijz.: SWZ mist penalty ('7)

vvWoudsend Woudsend 2 wint met 7-1 van Balk 3! De doelpunten kwamen van Bjentsje (2x), Baba, BD, Hiemie, Juul en Klaasje.
vvWoudsend Woudsend JO9-3 versloeg @ONSSneek JO9-3 met maar liefst 15-1. Bekijk de foto's in het fotoalbum op onze site of via… https://t.co/BgQoF4mOjN
vvWoudsend Bekijk hier alle uitslagen en standen na de resultaten van vandaag: https://t.co/eNbz5rTxsd

3 HJSC 19 33

Bijgewerkt t/m 19-05-2018