Ens 1

Heerenveen 1

22 mei Fysio spreekuur 19.30 uur
26 mei Woudsend 1 - Ens 1         14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsWoudsend 1 opnieuw hard onderuit tegen kampioen SWZ

Woudsend 1 opnieuw hard onderuit tegen kampioen SWZ

Donderdag 3 mei, nog drie wedstrijden en dan zat het seizoen erop. Net als twee weken terug was deze avond Sneek Wit Zwart de tegenstander. In Sneek werd het 9-0 en vorige week werd SWZ kampioen. Zou de kampioen het iets rustiger aan gaan doen? Woudsend was vooraf natuurlijk al kansloos, maar wilde de score wel zo laag mogelijk houden. De ploeg ging dan ook iets defensiever spelen.

De eerste helft was het SWZ dat aandrong en Woudsend dat met man en macht probeerde te verdedigen. Dat ging de ploeg redelijk af. Aanvallend kon Woudsend niks brengen, dus was het te hopen dat het lang 0-0 zou blijven. Halverwege de eerste helft kwam SWZ toch op voorsprong: een vrije trap werd nog gekeerd door Jurjen de Jong, maar in de rebound was Age Hains Boersma hem de baas, 0-1. De ban leek gebroken, maar toch kon Woudsend weer aardig stand houden. Met 0-1 de rust op zoeken zou toch niet verkeerd zijn, maar op slag van rust kregen de bezoekers een penalty na een lichte overtreding. Tim Posthuma schoot ditmaal raak en zorgde voor de 0-2.

De tweede helft wilde SWZ nog verder naar voren drukken en dat ging in eerste instantie nog goed voor Woudsend, maar in amper zeven minuten tijd kreeg het toch drie doelpunten om de oren, 0-5. De organisatie was even een paar tellen verdwenen en de ploeg werd direct hard afgestraft. Toen er even later ook nog een eigen doelpunt werd gemaakt, leek Woudsend haar borst nat te mogen maken voor de laatste twintig minuten. Gelukkig bleef de schade beperkt tot nog één rake kopbal uit een van de vele corners. Eindstand 0-7.

Opnieuw een kansloze missie voor Woudsend, maar dat was vooraf bekend. Het is te hopen dat Woudsend zich nog kan opladen voor de laatste twee competitiewedstrijden tegen Heerenveen en Ens, zodat de laatste plek misschien nog overgedragen kan worden.

Komende zaterdag is Woudsend vrij, maar op zaterdag 19 mei wordt de uitwedstrijd bij Heerenveen gespeeld. Een week later volgt dan nog de thuiswedstrijd tegen Ens.

* Opstelling Woudsend: Jurjen de Jong; Arjan Reekers, Jelmer Gerbrandy, Leo Visser [C], Redmer Zondervan, Wytse de Vries (Bennie Postma ’62); Xander van der Vegt, Jan Derk de Vries, Sven Nagelhout (Richard Hiemstra ’62), Klaas de Jong; Ingele Bouwma (Sven Sybesma ’62)

* Doelpuntenmakers:
0-1: Age Hains Boersma (’23)
0-2: Tim Posthuma (’43/pen)
0-3: Freerk de Jong (’54)
0-4: Freerk de Jong (’57)
0-5: Justin Rienks (’60)
0-6: Eigen doelpunt (’71)
0-7: Age Hains Boersma (’84)

vvWoudsend Woudsend 2 wint met 7-1 van Balk 3! De doelpunten kwamen van Bjentsje (2x), Baba, BD, Hiemie, Juul en Klaasje.
vvWoudsend Woudsend JO9-3 versloeg @ONSSneek JO9-3 met maar liefst 15-1. Bekijk de foto's in het fotoalbum op onze site of via… https://t.co/BgQoF4mOjN
vvWoudsend Bekijk hier alle uitslagen en standen na de resultaten van vandaag: https://t.co/eNbz5rTxsd

3 HJSC 19 33

Bijgewerkt t/m 19-05-2018